Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
9 август 2012
Мислења
285
Поени од реакции
1.310
Дркаш ли на шпекулации дека Путин е болен?
Извини друже, морам да те корегирам. Путин беше болен од неизлечива болест (Џемс Бонд го има лично заразено) уште пред неколку години. Според изворите кои ги следи Ефтов, тој веќе е мртов и балсамиран (веднаш до Ленин), а овој сега што се појавува во јавност и пцуе се по ред е неговиот двојник.

Иначе, Мекдоналдс се враќа во Русија со ново лого. Се зборува дека овој тренд го превзимаат скоро сите фирми кои побегнаа на почетокот.

Последно уредено:
Член од
17 август 2009
Мислења
3.680
Поени од реакции
5.309
Руско Кинеските односи биле отсекогаш комплицирани.

Тоа како прво.

И како второ Кинезиве не се глупави како Европејциве поконкретно Германците да станат зависни само од Русија во енергенси, иако Русите нудат неограничени количини на гас, за кој Кинезите во моменталнава состојба можат да добијаат огромен попуст. Затоа што само тоа има да понуди Русија. Во технологија и економија Кина е сега светлосни години пред Русија.

Така да Русија ќе треба да стани вазал.
Вазал да ја направи некој Русија не успеал до сеа. А ако проба или помисли на тоа автоматски сам си пукал во нога.
Незнам ни како може тоа да се направи и постигне искрено... да ја направиш вазал Русија o_O

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.857
Поени од реакции
21.692
Ги осудиле на смрт платениците, смрт со стрелање и пренос во живо ќе гледаме наредниов период.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.040
Поени од реакции
4.060
Читање на смртна казна за платениците, не изгледаат многу гордо и јуначки како кога доаѓаа да убиваат цивили

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.879
Поени од реакции
4.582
Ги осудиле на смрт платениците, смрт со стрелање и пренос во живо ќе гледаме наредниов период.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
грешка е ова и избрзано
како очекуваат да се предадат после?

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.040
Поени од реакции
4.060
грешка е ова и избрзано
Предавањето и статусот на воен заробеник важи само за Украинците, секој странски платеник и според ОН нема никакви права

Ова ќе биде поука за курчалата на тастатура во иднина да не доаѓаат како доброволци

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.600
Поени од реакции
9.236
Еве ги пак овие со европските неофашистички вредности:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.857
Поени од реакции
21.692
грешка е ова и избрзано
Баш напротив, ова е поука за сите кои планираат да војуваат како странски платеници против Русија. Не е ова Сирија, Ирак, Авгтанистан па да се борат со нерамноправен противник. Бог нека им ги прости гревовите.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.575
грешка е ова и избрзано
Можеби нема да продолжат да се предаваат, знаејќи што ги чека. Но, тие кои то прв треба да појдат во Украина, исто така можеби ќе подразмислат дали да тргнуваат, знаејќи што ги чека, ако ги фатат.
Автоматски споено мислење:

На Србин најде знамето да му го земе. :lolzz: (мислел дека е руско)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не би требало на смртна казна да ги осудуваат,боље на доживотна па да ги трампаат после хх години за некаква ќар

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.428
Поени од реакции
7.127
грешка е ова и избрзано
Обично и уставите на повеќето држави во Европа, забрануваат било какво учество на сопствените граѓани во други војни и војски, платенички или доброволни, туѓи конфликти, паравојски и слично. Е сеа некои само ради војнава менуваа закони, да можат нивните граѓани да идат во Украина. Мислам балтичките земји беа. На овие, а најверојатно на некои и од Азовците најверојатно ова ќе им биде пресудата. Останатата обична војска на Украина, се надевам дека после војнава ќе биде ослободена, освен ако не е дел од видеана каде им копаат очи на руски војници, ги пукаат во колена и слични гадости.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.539
Поени од реакции
5.271
грешка е ова и избрзано
Зошто грешка?
Знаеш ли зошто се осудени, мислам дали убивале цивили, заробеници ... или пак саделе цвеќе?
Би рекол дека повеќе изнесувањето на твојот став е 'избрзано' особено кога се немаат детали.

Сепак ако Британија и Мароко се држави кои се грижат за своите граѓани тие ќе побрзат да ја признаат Република Доњецк и ќе воспоставт дипломатски односи како би можеле по институционален пат покажат грижа, еве им прилика.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Радувај се ти Европа да падне, па ќе те прашам јас тебе после како ќе преживееш.

Не ми се верува каков народ постои во НАШАТА земја, тоа е исто како со нетрпение да чекаш да те снајде лошо на себеси :popce:
Jas sum spremen i korenja da jadam ako toa znaci deka vo idnina moite deca ke imaat podoinstven zivot, nema da bidat omalozuvani ili negirani ni doma ni vo stranstvo samo zatoa sto se Makedonci.
Ti na sto si spremen? Kolku sto citam vekje i na ovaa cena na benzinot vekje gi spusti gakjite. Uste kolku denari ti falat i sam so vazelin da se namackas . A doprva zimata idi, tek je pocelo rabotata.
Ne moze be druze i kurac u dupe i dusa u raj, ne odi toa bas taka.
Автоматски споено мислење:

Кога ќе си го ставиш газот под кирија, така ќе биде. Еве сега Кина и кажува на Русија да престани да и продава оружје на Индија.

Па, да видиме дали Русија ќе се спротистави.
Teneke znam deka sporo citas i zatoa sporo pisuvav.
Aj te molam preprocitaj uste ednas sto imam napisano i sklepaj soodveten odgovor. Popoleka citaj, ne se brzaj, ne e ova natprevar za brzi prsti.

Kajgana Shop

На врв Bottom