Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.541
Поени од реакции
24.366
Pooo srcepararelni postovi, solzi mi navirat u picku mater. Severdjani, komunjari, nebanjati site slizno za zastita na Lambeta :D .
Laze kaj da pak ke spomni za dedomu kako otepal dvajca bugarski vojnici i gi ostavil vo endekot, taka da skapvat.
@lazar31 aj ater za mene, kazi ja prikaznata uste ednas. Oddamna ja nemas kazano, duri i ko da se sramese pred nekoe vreme. Aj ne mi krsi ater, takov e momentot, euforijata.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.901
Поени од реакции
17.136

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.039
Поени од реакции
51.338
Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.094
СДСМ може, ако сака, преку овој случај, да си го дигне патриотскиот рејтинг.

А? Како звучи тоа?
СДСМ и си го подигнува патриотскиот рејтинг.
Кога е веќе повеќе од јасно дека нема датум, сега заби ќе покажат на Бугарите. На пример, да го ослободат Ламбе. Или да го осудат на условна. Или нешто слично. Зарем нема тој потег да го поздравиме?
Пошто и така и така, нема да има датум. Вучиќ си кажа пред некој ден.
А погоди во 2018-та:
(како да е тешко тоа да се погоди)

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.012
Моментално никако не влагаме. Меѓутоа ако во иднина нешто се случи геополитички да се раздвижи процесот, пак ќе мора со Бугарите да се разбереме.
Ако во иднина има геополитички промени и големи играчи имаат интерес да не внесат во ЕУ, проблемот со Бугарија ќе исчезне веднаш.

Сега во моментов колку и да пушиме и што да ни дадат да пушиме, нема да помогне да се отвори портата па макар и газот на Таче да стане јапонско знаме од бугарски курови.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Ја еднаш напишав на темава. После толку години независност, знаеме кој сме и што сме. Нема смисла сеа да глумиме патриоти. Или ќе си легнеме на брашно дека сме бугари, или нема ЕУ. Убедливо најсмешни ми се сдсмвциве, што мислат дека ЕУ ќе ја притисни Бугарија и така ќе се решел спојот. Не сме вредни никој да притисне за нас, не имаат и без тоа.
Нема да влезиме во ЕУ, барем не за 10 години. Но, Албанија нема да влези ни за 100.

Изгледа американциве се запнати, ама педериве од ЕУ заебаваат.

Така да сега супер ова што го направи Ламбе, се надевам дека тој ќе си ја врати кариерата назад, а нас и Албанија ќе не разделат на патот кон ЕУ.

Иначе зошто да брзаме за ЕУ, кога допрва ќе се тенчи довербат меѓу државите заради Украина. Сега во моментов е растегната ко виолинска жица, да видиме до кај ќе дојдат. Па, или ќе се распаднат или ќе се средат ...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.429
Поени од реакции
18.598
Ако во иднина има геополитички промени и големи играчи имаат интерес да не внесат во ЕУ, проблемот со Бугарија ќе исчезне веднаш.

Сега во моментов колку и да пушиме и што да ни дадат да пушиме, нема да помогне да се отвори портата па макар и газот на Таче да стане јапонско знаме од бугарски курови.
Геополитички промени имаше за да влеземе во Нато, и пак мораше да бациме рака кај Грците. Истото ќе биде и со бугарите.
Автоматски споено мислење:

Со условна? Мисли си, баш тие највеќе го јадаат у Македонија.

Шо прајме за одговорност во Болницата во Тетово со 14 жртви, Беса Транс и милион други случаеви шо сеуште не се решени.

Ламбе ти исто ко тој со ќебапите шо лежеше затвор.
Не си разбрал нешто со ќебапите, али не си некој исклучок, пола Македонија го мисли истото. Типот бил кариерен криминалец, имал 10 пресуди пред тоа. А на ламбе ова му е прво дело, призанава вина. Нема да добие поише од условна, нека ме поправи некој правник ако грешам.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.927
Поени од реакции
15.391
А мирен беше. Секој ден добар ден добар ден како сте? Никогаш го немам слушнато да опцуе, секогаш поздравуваше.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031

Kajgana Shop

На врв Bottom