Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Удинезе - Џенова 3:5 децаааа !! Бориело ЅВЕР!!! Првиот гол леле:toe:
Јас не му вервам на очите ко ќе го гледам Бориело, каков напредок еј.

Па не било интересно калчото, не прам муабет за резултатот само и изедначеноста. Англија се дешава изненадување еднаш месечно, ко сеа Арсенал на пример и толку, Италија нема шанси да не се случи во едно коло изненадување.

Удинезе - Џенова 3:5 децаааа !! Бориело ЅВЕР!!! Првиот гол леле:toe:
Јас не му вервам на очите ко ќе го гледам Бориело, каков напредок еј.

Па не било интересно калчото, не прам муабет за резултатот само и изедначеноста. Англија се дешава изненадување еднаш месечно, ко сеа Арсенал на пример и толку, Италија нема шанси да не се случи во едно коло изненадување.
Сите голови од Сериа А Коло 24.

Kои конкуренти ?

Да бе немате конкуренција.

Пффф и јас пак се глупирам, прашвам.

А иначе за тимојте по 2-3 пенали во просек на утакмица шо не му се судат ти зборав.

Да бе немате конкуренција.

Пффф и јас пак се глупирам, прашвам.

А иначе за тимојте по 2-3 пенали во просек на утакмица шо не му се судат ти зборав.

Проблемот е што нонстоп Интер го мешаш у целава ситуација , јас се изјаснив за вашата нова верзија на Калчополи , ако истото постои , сакале нејкеле ке се разоткрие , а реков и ке повторам Морати или било кој друг поврзан со Интер не е до толку глуп после еден разоткриен скандал да земе и да ги повторува грешките што ги правеа оние неколку тимови во Италија , и не заборавај Јувентус играше против Реџина која сосем случајно беше инволвирана во Калчополи .

Плукај врз судиите не врз Интер , бар ти си доволно паметен да знаеш дека Интер е невин се додека не се докаже спротивното а нема да се докаже така да муабетиве ви се у стилот блаа блаа блаа т.е. предвидливи , досадни и со мала доза на Фантазија .
Сочуствувам со фановите на Јуве ( ова најискрено ) зашто во минатото ваквите моменти траеа со сезони и сезони кога беше во прашање Интер така да знам како им е .

Така иде тоа у животот , what goes around it comes around . . .

Проблемот е што нонстоп Интер го мешаш у целава ситуација , јас се изјаснив за вашата нова верзија на Калчополи , ако истото постои , сакале нејкеле ке се разоткрие , а реков и ке повторам Морати или било кој друг поврзан со Интер не е до толку глуп после еден разоткриен скандал да земе и да ги повторува грешките што ги правеа оние неколку тимови во Италија , и не заборавај Јувентус играше против Реџина која сосем случајно беше инволвирана во Калчополи .

Плукај врз судиите не врз Интер , бар ти си доволно паметен да знаеш дека Интер е невин се додека не се докаже спротивното а нема да се докаже така да муабетиве ви се у стилот блаа блаа блаа т.е. предвидливи , досадни и со мала доза на Фантазија .
Сочуствувам со фановите на Јуве ( ова најискрено ) зашто во минатото ваквите моменти траеа со сезони и сезони кога беше во прашање Интер така да знам како им е .

Така иде тоа у животот , what goes around it comes around . . .

Две работи во кои потполно се согласувам со тебе. И мене ми е јасно дека Морати нема да ги прави грешките што ги правеше Моџи и на многу попаметен начин ќе ги организира работите.
Второто исто така се согласувам, одмазда е ова ништо друго. Мада незнам за што Интер се одмаздува, никогаш немало судиски грешки против нив. Барам видео доколку го тврдите спротивното, секако на натпревар кој не бил против Јуве. Сакам да кажам никој не го оштетувал дирекно, налетал само случајно на Јувентус. Милан беше оштетуван и против други тимови кога играл и сеуште е оштетуван, тоа го гледам со мои очи и никој не можи да ме разубеди.

И не ме убедувај, мое мислење е дека Интер има формирано систем. На него си стојам, не сум јас обвинител да барам докази. Доказите за мене се натпреварите кои ги гледам и смешните судиски грешки кои тешко некој ќе ме убеди дека се случајни, многу тешко зошто се АПЛА и се повторуваат непрекинато!

Ти имаш твое мислење, не инсистирам јас да го промениш.

Две работи во кои потполно се согласувам со тебе. И мене ми е јасно дека Морати нема да ги прави грешките што ги правеше Моџи и на многу попаметен начин ќе ги организира работите.
Второто исто така се согласувам, одмазда е ова ништо друго. Мада незнам за што Интер се одмаздува, никогаш немало судиски грешки против нив. Барам видео доколку го тврдите спротивното, секако на натпревар кој не бил против Јуве. Сакам да кажам никој не го оштетувал дирекно, налетал само случајно на Јувентус. Милан беше оштетуван и против други тимови кога играл и сеуште е оштетуван, тоа го гледам со мои очи и никој не можи да ме разубеди.

И не ме убедувај, мое мислење е дека Интер има формирано систем. На него си стојам, не сум јас обвинител да барам докази. Доказите за мене се натпреварите кои ги гледам и смешните судиски грешки кои тешко некој ќе ме убеди дека се случајни, многу тешко зошто се АПЛА и се повторуваат непрекинато!

Ти имаш твое мислење, не инсистирам јас да го промениш.

Зошто би Формирал систем покрај Берлускони , Галијани или еве Моџи , што го правиш ти Морати , најмоќниот човек во Италија , испаѓа дека и Коза Ностра може вода да му носи , он од 95та е во Интер , зошто баш во 2007/2008 му текнало да си формира еден систем со кој лесно би можел да го диригира Калчото , зошто чекал повеќе од десет години , години во мизерија , резили , протести на навивачи и тн и тн , зошто не го направи тоа на натпреварот со Лацио сезоната 2001/02 , и баш сега кога и пред почетокот на сезоната се знаеше кој ке го води Калчото и оваа сезона со оглед на афтерефектот од Калчополи он решил да формира систем кој btw би бил премногу очигледен и со тоа да го уништи пред Се самиот Интер .

Морати не би рекол дека е паметен кога е во прашање Фудбалот , има 100 промашени инвестиции направено за Интер , али надвор од теренот ДА , интелигентно постапува со работите , и да паметен е и знае доколку се обиде да го наследи Моџиполи ке го наебе како и неговиот претходник , дал сега , дал наредната сезона или за 3 , 4 години он ке биде откриен без оглед на Се , тоа е факт , ние тоа го знаеме а камоли он така да со тоа Интер би бил и дефинитивно уништен (никогаш не играле во Втора Лига) а Морати линчуван од страна на навивачите .
Свесен си за колкав ризик зборуваме , само ретардиран би се впуштил во истиот , така да не верувам дека Морати пред Се би го уништил Интер како клуб .

Одмаздата на Морати беше Калчополи , доволна беше , а сега ова што се случува е дискутабилно , глупаво и непотребно , али убеден сум дека Морати не стои зад истото , да некој го уништува Јуве со судиските одлуки , постојат органи кои истото ке го решат .

И го цитирам прецедателот на Џенова :
" If they want to moan then what should we do? If Juve wrote a letter then Genoa should write a book or a dossier.”
*dossier = Koлекција

Глобално , судењето во Италија е за никаде , не се само Јуве или Милан или Интер во прашање , ова одамна го говорам , и јас се надевам дека во иднина ке се превземат некои сериозни мерки кога е во прашање судењето , немој да мислиш дека се ситам кога на Интер им е даден гол од офсејд или даден им е пенал , напротив , таквите победи ми се лејм , фејк , го уништуваат моментот на победата , на титулата и тн и тн со други зборови , го униптуваат целото Калчо .

http://goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=599420

Нормално е да го одбиваат писмото на Јувентус..Јувентус двапати изгубија ПО ЗАСЛУГА ДИРЕКТНА НА СУДИЈАТА...Со Наполи и некни со Реџина.. Годинава само Интер, Џенова и Торино немаат проблеми со судиите...Интер нормално е да нема кога не е НИТУ ЕДНАШ ОШТЕТЕН ОД СУДИСКИ ГРЕШКИ, а овие другите се само сателитчиња..По примерот на Јувентус нека знат дека се се враќа се се плаќа...Колку и да е тоа софистицирано направено!Како прво , не сакам ни да верувам ни дека се мести..Ама сепак, syn, ќе речете судиски грешки..Како може цела сезона да бидат “грешките“ на судиите во полза на Интер?Како не се случи една грешка во полза на Јуве или Милан?Мене ми мириса како местено првенствово прво место Интер второ Рома..Не е убаво ова..Јуве местеше?Играше во Сериа Б, си ја плати казната..Ама како што гледам си продолжи истата песна да се пее, и гледам дека ништо не е подобрена ситуацијата во калчото, односно НАПРОТИВ е дополнително влошена...Ќе падни Проди кај и да е,пријателчето на Морати, после ќе ги видам кај ќе тераат...

http://goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=599420

...Интер нормално е да нема кога не е НИТУ ЕДНАШ ОШТЕТЕН ОД СУДИСКИ ГРЕШКИ, !
Не бе за Интер никој не грешава!
Се е наместено и Голот на Ибрахимович со Удинезе што го поништија и црвените картони и кога се извлековте во купот со 2-2 на Сан сиро и тогаш Интер играше со црвен картон.
Којзнае колку е глуп морати кога самиот дава наредби да им даваат на Интер црвени картони!

Не бе за Интер никој не грешава!
Се е наместено и Голот на Ибрахимович со Удинезе што го поништија и црвените картони и кога се извлековте во купот со 2-2 на Сан сиро и тогаш Интер играше со црвен картон.
Којзнае колку е глуп морати кога самиот дава наредби да им даваат на Интер црвени картони!

Другарче, и Јуве кога местеше и нив не му судеа понекогаш ама сепак местеше така?Тоа е дефинирано како ФАРБА ПРЕКУ ОЧИ! Колку само утакмици сте го отвориле резултатот од пенал или од спорна ситуација?Ајде кажи ми..На добар дел од утакмиците...Ама се од глава се удира да знаете, можеби се судиски грешки..Поучете се од Јуве што го крка..Ако стварно местат, дали сега дали по 5години, ама сепак ќе си го кркаат..Барем ако седни Берлускони на премиерската фотелја, оти Проди му е ЕПТЕН наклонет на Морати, и сите работи си десија кога Проди дојде на власт!Кога дојде на власт, прва работа што ја кажа е вицот за местењата на Јуве...

А од Калчополи најголемиот пех го јаде Јувентус..Беа замешани и Фиорентина,Милан,Лацио и Реџина..Ако беше фер сите ќе играа во сериа б, не само Јуве..Ако си местеле сите треба да си ја платат казната..Ама неможе некој да плаќа друг само намалување на бодовите да добија, а еден две титули да им се одземат, да почнат со минус 17бода, и да бидат префрлени еден ранг подолу..Мислам не е фер..И доколку пак има местење во Сериа А, џабе Јуве го избација во Б,кога старата песна повторно се пее..А мислам дека Јуве испадна и политички во Италија..Одма дојде Проди на власт, и едно од првите реченици му беше вицот со Адриано и со Јувентус(мислам дека го знаете) и одма почна хајка против Јувентус,Милан,Лацио,Реџина,Фиорентина односно Моџи,Џираудо и Гигљи од Јувентус, Галијани и Берлускони химселф од Милан, Лотито од Лацио и браќата Дела Вале, сопственици на Фиорентина беа гласноговорници на десницата во Италија на чело на Берлускони..И со доаѓањето на Проди следуваше реваншизам.Лотито и Дела Вале се напраја “независни“ и им беше на некој начин простено, Галијани и на Берлускони химселф им беше прогледано местењето низ прсти да не остани апла..А Моџи(имал некој лични проблеми со Проди, уште од падот на Проди претходно(случувањата со Наполи,каде Моџи беше генерален исто така)) Затоа работите малку подлабоко треба да се разгледаат..Јувентус местеше, тука нема што да се спори, ама или за сите ќе важи правилото, или за никој...

Абе не трескај зелени оди фати се за работа нешто!
мислиш ако Јувентус местеше утакмици сите ке местат како вас!
немаш начин како да си го објасниш тоа што јувентус конечно си го најдоа своето место во лигата.
Судиите прават пропусти па што голема работа и за Милан попуштија во првиот дел од сезоната во 94 џилардињо даде гол од 3 мин.продолжение и што сеа ние од Интер од земја да се мавнеме од лутење.
Земи предвид дека овој тим што го има Интер веќе 3 години игра заедно секој знае точно што треба да направи и веќе се станати специјалисти за Италијанско.А за јуве да се врати во форма за да се бори за титула и тоа озбилно ке требаат најмалце 4-5 години!

за Милан попуштија во првиот дел од сезоната во 94 џилардињо даде гол од 3 мин.продолжение и што сеа ние од Интер од земја да се мавнеме од лутење.

Лелееееее лелееееее немој бе немој стварно не го личи да покажуваш прст накај Милан
Ако мислиш на Удинезе тогаш све си беше регуларно и никој не се побуни освен ти и и твоите дежурни овде.
За Милан сезонава да го посочуваш за местач после сите несвирнати пенали па ти човеку треба си луд тотално!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom