Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Примање непримање, пак тие што го примија се пред Јувентус.

Меѓусебен дуел имаме подобар..Два порази од Наполи и од Реџина СЕ НАЈСПОРНИ!

А на Тоти уште солзи што не му потекоа на крајот од мечот!Големиот “император“ спречен од Легротаље:pos2::pos2:

Сите знаеме дека Тоти е плачко, самото пикање на прстот во уста кажува :pipi:

Зошто би Формирал систем покрај Берлускони , Галијани или еве Моџи , што го правиш ти Морати , најмоќниот човек во Италија , испаѓа дека и Коза Ностра може вода да му носи , он од 95та е во Интер , зошто баш во 2007/2008 му текнало да си формира еден систем со кој лесно би можел да го диригира Калчото , зошто чекал повеќе од десет години , години во мизерија , резили , протести на навивачи и тн и тн , зошто не го направи тоа на натпреварот со Лацио сезоната 2001/02 , и баш сега кога и пред почетокот на сезоната се знаеше кој ке го води Калчото и оваа сезона со оглед на афтерефектот од Калчополи он решил да формира систем кој btw би бил премногу очигледен и со тоа да го уништи пред Се самиот Интер . (детски муабети, да имаше баба кур шо ќе беше муабето)

Морати не би рекол дека е паметен кога е во прашање Фудбалот , има 100 промашени инвестиции направено за Интер , али надвор од теренот ДА , интелигентно постапува со работите , и да паметен е и знае доколку се обиде да го наследи Моџиполи ке го наебе како и неговиот претходник (не ако е претпазлив и не ако научил од грешките на Моџи, кој по телефон договараше, чиста сопка си кладе сам) , дал сега , дал наредната сезона или за 3 , 4 години он ке биде откриен без оглед на Се , тоа е факт (ова не е факт, ами твоја смешна теорија), ние тоа го знаеме а камоли он така да со тоа Интер би бил и дефинитивно уништен (никогаш не играле во Втора Лига) а Морати линчуван од страна на навивачите .
Свесен си за колкав ризик зборуваме , само ретардиран (Морати бе брат, кој е поретардиран?) би се впуштил во истиот , така да не верувам дека Морати пред Се би го уништил Интер како клуб .

Одмаздата на Морати беше Калчополи (кој самиот го организира и искористе во своја цел) , доволна беше , а сега ова што се случува е дискутабилно (дискутабилно е ДА, ама треба да си или ќор или будала да мислиш едка е случајно) , глупаво (глупо е и педерски, ама Морати е очаен во очињата напатени му се гледа) и непотребно , али убеден сум дека Морати не стои зад истото (и шоако си ти убеден?) , да некој го уништува Јуве со судиските одлуки , постојат органи кои истото ке го решат (ако сакат ќе го решат, ако не нема).

И го цитирам прецедателот на Џенова :
" If they want to moan then what should we do? If Juve wrote a letter then Genoa should write a book or a dossier.”
*dossier = Koлекција

Глобално , судењето во Италија е за никаде , не се само Јуве или Милан или Интер во прашање , ова одамна го говорам , и јас се надевам дека во иднина ке се превземат некои сериозни мерки кога е во прашање судењето , немој да мислиш дека се ситам кога на Интер им е даден гол од офсејд или даден им е пенал , напротив , таквите победи ми се лејм , фејк , го уништуваат моментот на победата , на титулата и тн и тн со други зборови , го униптуваат целото Калчо .

Ти кажав, можиш во шо сaкаш да верваш, јас не ти налагам нешто.

А ова погоре не да не е убедлива изјава, дури е и смешна и наивна изјава. Си формираш некој твој теори и поставуваш ирелевантни прашања. Остај не си ја мачи душата, нема да докажиш ништо.

Имаме очи и имаме и разум, гледаме и расудуваме, се понатаму кажано е излишно. Јас ова го намирисав уште пред година и пол, точно во моментот ко му го доделија скудетото на Интер се ми стана јасно. Е така.

Ти кажав, можиш во шо сaкаш да верваш, јас не ти налагам нешто.

А ова погоре не да не е убедлива изјава, дури е и смешна и наивна изјава. Си формираш некој твој теори и поставуваш ирелевантни прашања. Остај не си ја мачи душата, нема да докажиш ништо.

Имаме очи и имаме и разум, гледаме и расудуваме, се понатаму кажано е излишно. Јас ова го намирисав уште пред година и пол, точно во моментот ко му го доделија скудетото на Интер се ми стана јасно. Е така.

И твоите изјави се смешни , неубедливи , се што имаш се судиските грешки , ништо повеќе , не забораваш дека со местењето на утакмици мн други тимови беа оштетени поради Јуве ( Рома , Лацио ) , ти текнува имаа и заеднички организирани протести на времето , така да пола Калчо би требало да му се одмаздува на Јуве не само Интер , јас нигде не ги оспорив судиските грешки , али се додека немаш некои убедливи докази дека Морати е директно вмешан муабетите не ти држат , се додека не се докаже спротивното Интер е невин , глеам упатен си во Калчополи , имав најдено еден мн убав пост на странските форуми на времето од страна на фан на Јуве од Италија каде изнесе пола работи и за Галијани и за Берлускони мн јасно и за Морати т.е. имаше дадено една многу јака врска Морати - Берлускони , е сеа ти ке ја оспориш , некој од Македонија би знаел повеќе од фаци од Италија упатени директно у скандалов .

Реков јас , ти Морати го правиш најмоќната фаца у Италија и над Берлускони и над се , дај олади малце , не се лажи себеси , каде бевте со овие муабети минатата сезона , тргни ја на страна таа административна титула на Интер , не го гледаш моментот на местење на Утакмици , не ја виде изјавата на Тоти за истото , гледаш каков фудбал се играше во Италија , и каква врска има Интер со истото , ау да Морати и Телеком Италија , ти реков јас , постои јака врска Морати - Берлускони , ти ја негираш , штета што неможам постот да го начекам на нет пак , колку да се увериш во истото , на крај краева порелевантни ми се мислењета на некои од Италија , твоите или било чии други на форумов на истите вода можат да им носат , баталете , далеку сте од експтерти за темава т.е. далеку сме од експерти за темава .

Ете браќа Интеристи вчера Интер пак местеше утакмици.
Јувентус-ТОрино 0-0
значи срам да им се живо и диво наместија овие Интер ц ц ц:pos2:..
ајде сеа КикоМС ке ни каже каде згрешиле судиите како експерт за местени утакмици во Италијанско.
п.с.Кико фани врски некако да влезеш во ФИГЦ сигурно голема пара ке фанеш чим така лесно препознаваш местени утакмици:pos2:

Па вчера се играло ?
И не тепале ?
пак ?

:pos:

Адриано, ќе те послушам чоек..Ама да не се буните после ок?:wink:

Deneska ako ne pobedi LAZIO go brkaat trenerot, Pandev e najaven vo prvite 11

вечерва Лацио ако не победи ми се иде да го натепам тоа тренерот нивни:duel:!!
па добро бе Лацио олку слаб не бил никогаш!
ама се знае вечер на дербито ке бидат насочени сите очи
мој тип 2-1 или 1-1

нема да го отпуштат Роси бе шо ви е. да стигниш до место за лига на шампиони со тимо шо го има Лацио треба да си маѓоничар. лотито е крив шо не му дава пари за играчи

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom