Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.154
Поени од реакции
10.088
Abe ne jebi koi mracni periodi :)), vlagal vo bonus ko i Lukaku sto vlagase, pa da potsetam li i Lukaku u 2 sezoni kakvi losi partii imal koga bese edna od nekolkute pricini sto ispagavme od grupi vo LS, prvata sezona so Barsa se iznapromasuva doma, vtorata mu skina cist gol na Alexis. Golem kur, sekoj igrac vlagal i izlagal od losi periodi vo tek na sezona, nema sto da mu se oprosti na nekoj koj ustvari otkako e dojden tuka ja ima NAJDOBRATA sezona individualno u klubov, odnosno si go odrzuva visokoto nivo na forma veke treta godina po red.

Nas ne iskina toa sto Dzeko, jer e u godini, od Januari nagore e totalno potonat ama pa i toa bese za ocekuvanje, a ostanatite od napadot cela sezona ne uspeaa da najdat nekoja konstantnost i vrzuvanje na dobri partii u serija. Da imavme uste eden vo napad sto moze da drzi jaka forma cela sezona, so mali padovi koi pod difolt kaj sekoj igrac znaat da se desi, ke bese drugo. Lukaku ispadna glupav maksimalno, se vrati kade sto bese meme, za da pak stane meme, od sve sto izgubivme letoska ova najmnogu ne kostase sea koga ke razmislis.

Pak bi go vratil, cisto radi toa sto Inter ke vidi golem kjar od toa a toa e najvazno ali nikad nema da go gledam so isti oci posle mrtvoto zaminuvanje nekade kade sto nikogas ne bil ni cenet, a tuka go tretiraa ko bog baska sto go vratija na fudbalskata mapa i go izvadija od meme svetot bar za moment.
Лаутаро имаше многу мртов период од 22.12.2021 со Торино до 15.04.2022 со Специја немаше гол дадено, и тука конечно искочи од провалијата и до крај беше одличен и корисен. По мене на тим со шампионски амбиции не смее да му се деси таква црна серија на напаѓачи, пошо и Џеко престана да постои од Јануар навака.

За Лига на шампиони да не зборам колку беше Лаутаро заглавен у помрачината, се дур конечно не им закачи еврогол на Ливерпул.

Се согласувам дека игра најдобра сезона во Интер откако е дојден, ама од него очекувам и уште повеќе, пошо сметам дека со малце повеќе концентрација и самодоверба можеше комотно да има 27-8 гола сезонава.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.402
Ama ne zaboravaj deka vo poveketo tekmi barem Lauataro ne mozese ni da vleze vo sansa, a ne e one man show igrac pa sam da e sposoben da kreira prilika narocito protiv pojaki timovi i dobro organizirani odbrani. U takvi periodi na vremeto znaese da vlaga i Ikardi, primer eve sto mi teknuva bitna tekma, so Totenhem gosti, ili Barsa, ako timot ednostavno ne e sposoben da kreira akcija za gol, napagacot se gubi i deluva totalno otseceno.

Imase utakmici i koga vlagase vo sansi a promasuvase, ama ne mozam da mu zameram za onie tekmi kade bukvalno cel napad, i starterite i tie sto vlegle mesto niv ednostavno ne vlegle u sansa za gol od aktivna igra. Togas veke sistemot e pricina za toa, ne samiot igrac, a sistemot pocna da ne jebe na start od godinava i zatoa ja spomnuvam utakmicata so Genoa kade Inter od igra ne napravi prilika za gol, a toa e dovolen pokazatel ednostavno kako kolektiv kolku oni bea padnati, cim na vakva ocajna Genoa ne mozea sansa da im napravat.

Problemot kaj nas e, i za ova nikoj ne e isklucok od nas tuka, e sto ednostavno za da filtrirame nervoza, sekogas barame nekoj dezuren krivec, i toa cesto znaese sezonava da e Lautaro kaj odredeni luge, ama nie prvo implusivno uvek reagirame, vtoro, sekogas razmisluvame plitko, povrsno, ednostavno ides na forum vries i pukas sto prvo ti dojde na um a realnosta e poinakva. Istovo i za De Vrij vazi, losa sezona ima ama go pravime ko da e invalid i tolku od nego, sekoj tret go brka go nosi Bremer a zaboravame kakov igrac e vsusnost, i deka moze da e zrtva na promenite, sistem nov, (bez razlika sto veke igrase u istiov kaj Inzagi) metodi i slicno, site preku nokj zaboravija kolku Skriniar bese los prvata sezona so Konte, a kakov bese po istata, do den denesen.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.154
Поени од реакции
10.088
Ти ја сфаќам поентата, ама ја следеше сезонава и знаеш дека у принцип ретко кога сме биле немоќни да креираме шанси за напаѓачите, ок ете Џенова можда е еден од ретките примери. Лаутаро мора да работи на реализација на шанси и да престане да шутира пенали.

И не, скроз не ми е поентата да го обвинам него дека е виновник за ова што се деси, по мене се уште главен кривец е оној кој реши дека Џеко е за прв напаѓач и не донесоа таков профил напаѓач за замена.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Се изнајадов трици за Лаутаро во тој мрак што го фати, бидејќи тој е тој што треба да го гурне тимот кога на никој не им оди и тимот игра "лошо".
Дека не се стварале шанси не се согласувам со Син, ама ете нека бидат тоа 2-3 утакмици меѓутоа дечкото беше изгубен реално подолг период.
Но тоа не го прави кривец за загубената титула ни него ни останатите играчи а и Инзаги ( според мене). Управата е за ебење.
За Лаутаро дај боже наредна година со 30+ гола да ја заврши сезоната.

Моментално најбитно од се ќе биде кинезите да си идат најкасно до крај на Јуни за да не крахираме наредна сезона доколку се одолговлечи цела работа.

За едно нешто сум сигурен доколку си идат косооките, а тоа е дека ќе го остават Интер во сигурни раце, кој и да е тој купец.
Реално не дигнаа од бездната што бевме на маркетиншко поле, тренинг центар итн. Доста добра работа завршија.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.543
Ако ништо друго, меркатото ќе почне добро со плачкото од Јувентус.

Е сега, нека го дадат Де Фрај, нека ја исчистат клупата од Санчез, Видал и Весино. Не го спомнувам Гаљардини затоа што ќе остане сигурно.

Респект за Фрогли за лојалноста низ годиниве

Мислам дека комотно можат и на Дамброзио да му се заблагодарат, има нафрлено и килажа сега, не е истиот што беше, буквално нема за што да се користи.

Бастони и Шкринијар се потенцијалните трансфери што ме плашат најмногу. Ако ги задржиме нив двајца, Брозо, Барела, Лаутаро, Думфриз, Мумфриз, Перо... + Дибала, останатото може да се одработи.

Сега сум во филм дека се само шпекулации оние 70 милиони што сакаат да ги направат од продажби...

Член од
16 април 2014
Мислења
7.343
Поени од реакции
11.765
Ако стопат некој битен повторно (што мн веројатно ќе се случи), крв да серат.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
На гости
Дали ќе потпише ќе видиме наредните 10 дена.
Јас би сакал да го видам во дресот на Интер, секако плата ќе има колку Санчез кој си заминува. Screenshot_2022-05-23-21-24-35-357_com.facebook.katana.jpg Screenshot_2022-05-23-21-25-05-185_com.facebook.katana.jpg

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom