Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
350kw,so tie kilovati ke ne jade meckata i volkot.! Pa samo 1tv po nekoja led plafonka, kompijuter, frizider, bojler, polnaci,ruteri,kameri ova/ona... ke zaminat tie 350...Kupuvanje drva ke mu e majkata ovaa leto zosto so ovie blok tarifi i toa kako pisuvase 35 dena 350 kw/h ke bide najeftinata blok 1 tarifa se dr nagore ke bide skapo. Zimno vreme osven nekoj stan vo gevgelija da istrosi struja do 350kw so se grenje ke bide dobro vo zima.
Не се тие од Gree ?C&H se oem Midea
![]()
Da procitav na net za toa deka vo zavisnost na kolko vreme ti go citat strujomerot ako ti go citat na 25 dena znaci mesecno po normalna cena te sleduvat 250 kw sto znaci dnevno ke imas 10 kw (35dena = 350kw) posle toa sleduvat blok 2,3,4tarifi. Ajde ke pocekame oficijalno na 1 juli koga ke ja pokacat strujata i ke gi prezentirat tie tarifi.350kw,so tie kilovati ke ne jade meckata i volkot.! Pa samo 1tv po nekoja led plafonka, kompijuter, frizider, bojler, polnaci,ruteri,kameri ova/ona... ke zaminat tie 350...
Da se spremame so vreme za po 10tina paneli....
Човекот кој ми ги демонтираше и монтираше климите многу ги фалеше овие C&H клими дури ги стави во ист ранг со Митсу климите, као климите се правени за скандинавските зњмји и истите многу добро работеле. Само јас никаде не сум приметил во МК да ги нудат истите се до пред некој ден кога видов една нова монтирана уште бојата и светеше.C&H se oem Midea
![]()
Porano da no sega C&H se oem MideaНе се тие од Gree ?
Човекот кој ми ги демонтираше и монтираше климите многу ги фалеше овие C&H клими дури ги стави во ист ранг со Митсу климите, као климите се правени за скандинавските зњмји и истите многу добро работеле. Само јас никаде не сум приметил во МК да ги нудат истите се до пред некој ден кога видов една нова монтирана уште бојата и светеше.
Ukrainski brend, od amerikanski nema nitu A…..Porano da no sega C&H se oem
C&H se amerikanski oem brend koj sega se proizveduva vo MIDEA
MIDEA Dalecinsko
![]()
C&H dalecinsko
?
Минимална потрошувачка или ако сакате Еко Т-Мод кај Грее климите се активира со далечинското на следниов начин:
Mode:Heating (греење)
Set Temperature = 27c (зададена температура 27степени целзиусови)
5xLight Button (5 пати се притиска(брзо) копчето за светло означено со "Light")
На дисплејот од внатрешната единица ке испише "P0" за потврда.
Фанот ке се вклучи на најаката брзина.
Хинт: за да го намалите фанот, првин подесете го далечинското на било која Фан брзина-црта или Quiet, и двапати стиснете го Light копчето.
За средна потрошувачка e истата процедура како горе, само зададена температура треба да е 28c и ке испише информација P3.
Prvite 400kw si gi plajkas(ova samo vo skapa tarifa) po reguliranata cena sega kolku e 7,3mkd.od 400do 800kw, znaci posle 401kw/h ke plajkas primer 10 mkd/kwh. Nad 800 12mkd a eftinata ke bide ista primer 5mkd.Дечки да ве прашам во врска со овие блок тарифиве што се спремаат.
Дали имате информации за тоа:
1. Која потрошувачка се зема за одредување на блок тарифата? Дали потрошувачката само од скапата тарифа или вкупната потрошувачка?
2. На кој начин ќе се пресметува цената и потрошувачката? На пример, ако најнискиот блок е до 400KW, а јас имам просечна потрошувачка од 800KW и сум во третиот блок, дали ова значи дека првите 400KW ќе се наплаќаат по цената за 1 блок, а останатите по повисоката цена?
3. Кога ќе може да се премине од еден блок во друг? Ако јас на пример ја намалам драстично потрошувачката која ќе може да се префрлам во понискиот блок? Ова ќе се одредува еднаш годишно или како?