Фан клуб: Пелистер!

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Исто сценарио ко лани ќе биди. Испукај се дур не му се игра на Мзт, па после јади го грбачот. Реално колку побрзо секнат народните пари за Кк подобро, јер пумпаме гомнари со големи пари, а факт е дека нема да земиме титула. Приватњак нека си преземи, па колку шо има нека дава, макар и 2ра лига играле.

Denes nisto ne vleze plus posledno mislam Mladenovski igra za drugiot tim sekoj natprevar plus kaj mzt se pigodija a sudiite se peikazna za sebe nema vrska zele ne zele nesto se e gratis i taka ne ocekuvavme mnogu ako igrame finale mozi ke imame tro sansi ako ne ne sjebat prethodno nasite i sudiite

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Па им кажале дека до мај ќе ги исплаќаат и после секој да си го фати патот...
Сите имале штетни договори по 4-5000евра месечно шо паднаја на товар на општината, пошо Ковачевски педерски го повлекол елем како главен финансиер на клубот.
Месечно општината префрлала по 50к евра за плати и патувања на гостувањата, шо е огромна сума на пари реално.
Им соопштил Коњот дека од јуни за КК Пелистер ќе има само 150к а за останатите трошоци да си бараат спонзор кој би ги покривал тој дел финансиски, пошо за наредна сезона општината планирала да го зголеми буџетот во фк Пелистер.
Како и да е клубот настрада ради партиските препукувања, односно испадна колатерална штета.

Штета, имаше потенцијал дс се напрај успех со овај тим ама како и секогаш политиката си го напрај своето во спортот во Битола.

abe koj potencijal ko se e vestacko, elem i kovscevski klub si igraja so nashi pari do sega e sea za inaet pokje nema da si igra da mu go ebam plemeto partisko
formulata e jasna, tesko na toj klub sho ke ostani samo na parite od drzavata, primerot e rakometot, da se svlecka se so mozi od drzava/grad plus da davat nesto od dzep ama retki se takvi ko cilevci sho imat, se drugo e laga, kk pelister nema prosperitet, kk pelister prvicno ni shkola nema a ne pa drugo

Било како било со платите ама она Младеновски ко ќе во петорка како за противниците да игра, на хартија имаме состав сите да ги газиме арно ама како да не му се игра цело време лабаво ко пријателски да играат а ние титула чекаме

Чорба.....
Очекував пораз искрено, не само кај ТФТ, туку и на следните утакмици мислам се порази кај Гостивар, Еуроникел се е пораз....па со МЗТ не ни мора да играме, дај му ги службено и ајт.... :place:
За жал тргна бродот надолу, од Нова година наваму се виде дека не штима ко шо треба нешто во клубот....
Прво играта се промени за 200 % после муабети околу ЕЛЕМ има пари, нема пари, на крај до повлекување на Васко Колбасо како главен акционер, после промената на локалната самоуправа и беше за очекување, ама можеја мирно и со чист образ да си ја дотуркат сезоната, овие на сред сезона очите си ги вадеја, овие како пуфици први избегаја, другите шо идат на власт барат ревизија на потрошените пари, препукувања, на крај клубот месец и пол да биди без управа, печати, без можност за нови играчи играчи и префрлување на плати.
Испраја голема сума на пари овие 2 сезони, народни пари, штета шо можеше навистина да се напрај нешто за до прва титула, екипата имаше потенцијал, ама то е точно политиката си го напрај своето, дури се меша политиката во спортот така ќе биди, а Колбасо од шо е идиот, не жена и деца, се ќе го остај, ќе шета како голтар гол во Идризово.
Клубот цела штета ја јаде на крај заради партиските препукувања и мерења на к.
Џабе се силиме ко точак на удолница во сите спортој, кога е непотребно, а кога ќе дојди главното да се покажиме тогаш потонваме....
На крај со општински пари можиш само плеј аут и ништо повеќе, мора спонзор да се растреси тука за успех...

п.с. И кога е логиката да се зголеми буџетот на фудбало, таму сме најмизерни и најполитизирани, како шо кажав таму следните 5 години не влегваме прва лига, конкуренцијата е сега голема, дури не влезат сите пред нас, ние последни, ни турци ни палци таму нека не ве лажат...
@Goran Bt не го сили комарот со фудбалот, кажи таму дека требат пари и за кошарката, таму мене ме боли срцето :X3:

Шо пари за кошарката еден куп земаат сите договори имаат огромни од тренерот надолу тој го обнови некни играчите со дупа чекаат да си одат и заврши првенството едино добро е тука шо нема управа седум души на платен список како во фудбалот а ревизија се мисли да се намалат платите оти се преголеми за наши услови ако остани само општината плус нелни зедоја за Март само една му се борчи нека не плачат си ги одбра и собра Мац а Мери даде договри сега е дебел и за тие пари џабе беа први најважно е да земат титула да почнат да играат па после сите пак нека ги потпишат а не вака еден болен па друг повреден па тренерот абе не паметам кога сме биле комплетни за АБА2 неќам ни да зборам значи мора да почнат да го ценат дресот и испотат а не вака забава да си прат!

Немаме организација за кошаркарски клуб, јас кренав раце кога му ја секоја струјата на Стајич, врвот ми беше то. Проклет град сме, се нејќиме едни со други, место да седнат да се договорат да се истурка сезоната за титула тие одма ревизија ќе прајме, другиот со душа чекаше да ги повлечи парите. Имаше основа да се направи клуб кој ќе биде стандардно меѓу топ 4 во лигата ама за жал никој не гледа на долг план па ни бара спонзори од јаките фирми во градот, од елем паднавме на локални аптеки и то е то.

Јас играчите не ги кривам ич, никој не му наметна авторитет и не можи да му наметни со доцнење на плати и плаќање на сметки.

Шо се деси во Гостивар?
Нападнати биле нашите и биле повлечњни во соблекувална...

Немаме организација за кошаркарски клуб, јас кренав раце кога му ја секоја струјата на Стајич, врвот ми беше то. Проклет град сме, се нејќиме едни со други, место да седнат да се договорат да се истурка сезоната за титула тие одма ревизија ќе прајме, другиот со душа чекаше да ги повлечи парите. Имаше основа да се направи клуб кој ќе биде стандардно меѓу топ 4 во лигата ама за жал никој не гледа на долг план па ни бара спонзори од јаките фирми во градот, од елем паднавме на локални аптеки и то е то.

Јас играчите не ги кривам ич, никој не му наметна авторитет и не можи да му наметни со доцнење на плати и плаќање на сметки.
За титула се потребни играчи и јака управа. Вие со стајиќ, младеновски , и управа без минато, и 5 милиони евра буџет да имате нема да освоите титула. Работнички последната титула ја освои со играчи што играат, играле битни утакмици и јака управа. Куманово имаше играчи, и јака управа, ама не се снајде во прљавите игри. Карпош соколи исто, имаше играчи, и странски судии, ама немаше искуство во прљавите игри. Шампионска титула во кошарка уште во првите кола се гледа.

Каков циркус од лига....
Прекин од саат и пол скоро, празнење на двете трибини, па молење да се вратат екипите да се доигра мечот...
На 6.57 до крај -3 негатива, напад на Пелистер, Малеш оди на контра под фал, дава кош и дополнително слободно треба да имаме, домаќините се бунат, бараја фал во напад, скокна цела сала, тензија, фрлат предмети втерен и наводно кога требало Малеш да оди за слободното некој од трибините му окарал, овај се сврти и тргна да се тепа на трибина :D Во тој момент фрлале со предмети втерен по нашите и го погодиле Мац тренерот, то можи да се види и на стримот, овај падна на терен, а дел од нашата клупа возвратиле на трибини со неколку шишиња со вода и да дојди до вистински хаос....
Во еден момент стана Мац исто и тој тргна да се тепа :boksix: едвај го застанаја :pos: 4 џандари го држеја Мац, никако не се смири, полуде, а и со право реагираше, доста со вакви понашања од трибините....
Се повлекоја двете екипи и нормално, делегатот одлучи празнење на двете трибини, сите се влечкат и оди бавно 80-90 мин беше во прекин мечот, дури да се испразни се, се вратија играчите, само мораше да се игра до крај, останатите помалку од 7 минути да се играт со една петорка, со само 5 играчи, без замени и без тренери на клупа, во продолжението од мечот победивме....
МВП за мене на мечот Малешевиќ :zver:

@Пеце
Оправдуваш играчи и тренер да нападнат публика? Навивач доби 4 конци од тоа "пластичното" што го фрлил Стајич.
Обично одам во сала кога игра Гостивар, со татко ми кој е инвалид и син ми кој има 6 години.
Како би реагирал јас кога пред мои очи, некој што треба да е профи играч, што не смее да ја провоцира публиката, а не па да ја напаѓа шутира, фрла и пцуе...фала богу што останавме дома, фала богу.
Како би реагирал ти да си со дете во таа ситуација?
Еве уште еднаш ќе кажам, фала богу што не бев вчера во сала, немаше да биде добро.....

Последно уредено:
@Пеце
Оправдуваш играчи и тренер да нападнат публика? Навивач доби 4 конци од тоа "пластичното" што го фрлил Стајич.
Обично одам во сала кога игра Гостивар, со татко ми кој е инвалид и син ми кој има 6 години.
Како би реагирал јас кога пред мои очи, некој што треба да е профи играч, што не смее да ја провоцира публиката, а не па да ја напаѓа шутира, фрла и пцуе...фала богу што останавме дома, фала богу.
Како би реагирал ти да си со дете во таа ситуација?
Еве уште еднаш ќе кажам, фала богу што не бев вчера во сала, немаше да биде добро.....
Публика смее да гаѓа играчи со шишиња итн , а играчите не смеат да гаѓаат публика ?
Не ја мешам твојата приказна (има и многу други кои одат со деца итн) ама јас ги поддржувам играчите и тоа не само на КК Пелистер туку секој играч во ова вукијебина кога немаат никаква заштита...и ги оправдувам да вратат соодветно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom