Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ти се верува да му помине тоа?
Не знам, тешки се за процена Америте. Ама според пучот во Турција што го спремаа, очигледно дека сакаа влада во Турција што многу повеќе ќе помага на Украина. Сега некои чудни работи што се дешаваа во 2015та почнуваат да добиваат смисла.

Ако Ердоган вети дека ќе ја подржува Украина безусловно, мислам дека ќе му го испорачаат. Само за Финска, не ми се верува.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
339
Поени од реакции
403
Се знае што чека тој. САД да му го испорача Фетхула Ѓулен украсен со панделка.
Не мора огласност од Турција.Ќе гласат на скали со кревање раце за прием како кај нас,исти ликови се

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Не мора огласност од Турција.Ќе гласат на скали со кревање раце за прием како кај нас,исти ликови се
Да сигурно, затоа што Македонија и Турција имаат иста важност во светски рамки.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.900
Поени од реакции
13.025
Тоа е секнуваат опојните дроги за Азовци.
Исто како за ИСИС и компанија :свиркам:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.715
Поени од реакции
21.248
Почнале да се предаваат азовциве?

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Член од
10 јануари 2008
Мислења
745
Поени од реакции
1.890
Почнале да се предаваат азовциве?

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
Да. Веројатно наскоро сите нацисти комплет. И тоа според информациите спротивно на наредбите и барањата од политичкиот и воен врв. Очекувај вечер Зеленски да прогласи уште една победа. Ќе мора да се перат некако.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.213
Поени од реакции
22.844
Не знам дали тука дали во војната во Сирија али ај тука.
For the first time since the attacks in Syria began, an Russian 300-meter battery fired missiles at Air Force planes. More details immediately in the edition
@newsisrael13

Член од
6 февруари 2022
Мислења
984
Поени од реакции
3.826
photo_2022-05-16_14-48-00.jpg

download.jpg

IMG_20220516_212554_667.jpg
Автоматски споено мислење:

Ороспии! :D

EU Remains Split On Russian Oil Embargo - Payments Allowed

Europe is still divided on the proposed embargo on Russian oil after 10 days of talks, with Hungary, the Czech Republic, Slovakia and Bulgaria among those against the plan.

The bloc has informed companies they can make payments in USD or Euros to Gazprombank accounts, without breaching sanctions placed on the entity.

EU Foreign Policy chief Josep Borrell has admitted he wasn’t sure the situation could be “deblocked."
Автоматски споено мислење:

❗Italy's largest oil and gas company ENI is ready to comply with Russia's requirements to open a Gazprombank account for transactions in rubles - Bloomberg

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.486
Можеби ќе излезе голем проблем со очекувањата на мобилизираните. Имено, како што ваљда знаете, на тие мобилизации (колку и да ги правеа) имаш избор да се приклучиш кон војска и кон територијална одбрана (секако, ескивирање не ти е избор). Територијална одбрана дејствуваше во местото каде што живее припадникот, а војска, низ цела земја, на фронт и сл.
Затоа се пријавуваа масовно во територијална одбрана, а војската на фронт беше предимно од ВПД-а.
Но, сега кога чешмата на човечки ресурси почнува да секне, Украина е приморана да ги надополнува фронтовите дупки со територијална одбрана. Тоа е голем потенцијал за внатрешно незадоволство. Затоа што многумина си викале, зашто да се заебаваат со судови, затвор и казни, при избегнување на мобилизација, кога можат да си се пријават во ТО и да си бидат дома цело време, т.е. не буквално дома, туку во тој реон.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.305
Поени од реакции
7.661
бафра, ти кажа Шваб дека ќе има трета светска?
Тебе исто ти се фаќа. Поглуп си и од ној. Нојот, бар кога ќе му ја извадиш главата од песок, одма ќе сфати што се случува околу него, за разлика од тебе.

Еве и овој што најавува:
Деценијата која е пред нас ќе биде деценија на опасности, несигурности и војни“, рекол тој и додал дека војната во Украина и европските санкции кои уследиле создале енергетска криза која би можела да доведе до рецесија и стагнација во Европа.

Орбан рекол и дека верува дека ќе се вратат нови епидемии, што дополнително ќе ја продлабочи економската криза и ќе доведе до нови миграции на бегалци од сиромашни во богати земји. Покрај тоа, војната во Украина, рекол Орбан, ќе стане глобална војна

Kajgana Shop

На врв Bottom