Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.925
Поени од реакции
5.062
Силата на Нато е поголема од бројките.
Силата на Русија е далеку послаба од бројките.

Не треба да читаме никаква статистика, се гледа на терен, ете од зор и ти признаваш дека не ги бива.
Ова е сериозна тема, а личните поздрави, желби и честитки, остај ги за некоја друга...помалку сериозна.
Автоматски споено мислење:

Шо е финтата со ова Азовстал?? Толку неможат да го изрокат одгоре со ТОС дожд, или сакаат живи да ги извадат?
Тековно...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
Сега му е редот на Путин да ја растури Русија, да се помолиме да има долг живот или неколку години доста му се?
...види, универзумот и природата е чудна работа, да се посака некој да умре ( а млад) поради сопствени интереси како бумеранг се враќа, посебно ако е конфликтот меѓу христијани и тоа православни, а сеир тера од страна муслиман како душогрижник,

Виша Сила се покажа многу пати со својата правдина, па биди сигурен и сега, не мора некој да пресудува, ќе спомнам уште еднаш како албанскиот етнос од Слатино ургирал кон ЕУ за обновување на Лешочката црква која била со експлозив разорена за време на конфликтот (читај војна 2001) токму истите слатичани во своите семејства новиот пород се раѓал со деформитети или хермафродити, верувал или не, после што ја обновиле и рестарвирале црквата со ЕУ фонд прекинало такво, како да речам ,,проклество",
... друг пример во една џамија многу стара, на врвот каде има украс мала месечина до неа има друга форма ,,крст,, се распрашав, да скратам, поради изградба врз темели на црквата се случувале чудни работи и биле советувани да постават крст со што тие случки прекинале!
...така да не се секирај толку за православните кои се илјада километри од тебе, сами ќе си го решат проблемот, гледај ги тие православни до тебе, кога за Велигден се егзекутираа млади деца православни што ќе речеш за тоа?

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.988
Поени од реакции
6.475
Не е јасно која е мотивацијата на рандом руски прашинар да го вложи животот за некоја маглива мантра како demilitarizacija, значи да вложи најдрагоценото кое го има во остварување на што?
Имаше некои снимки на спалување на регрутни центри по Русија што е очекувано. Тотално менување на комфорт зона од цивилен живот во војнички во активна воена зона каде што цело време се пука, освен некој недефиниран филинг за припаѓање кон нешто поголемо, кој е мотивот?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.870
...види, универзумот и природата е чудна работа, да се посака некој да умре ( а млад) поради сопствени интереси како бумеранг се враќа, посебно ако е конфликтот меѓу христијани и тоа православни, а сеир тера од страна муслиман како душогрижник,

Виша Сила се покажа многу пати со својата правдина, па биди сигурен и сега, не мора некој да пресудува, ќе спомнам уште еднаш како албанскиот етнос од Слатино ургирал кон ЕУ за обновување на Лешочката црква која била со експлозив разорена за време на конфликтот (читај војна 2001) токму истите слатичани во своите семејства новиот пород се раѓал со деформитети или хермафродити, верувал или не, после што ја обновиле и рестарвирале црквата со ЕУ фонд прекинало такво, како да речам ,,проклество",
... друг пример во една џамија многу стара, на врвот каде има украс мала месечина до неа има друга форма ,,крст,, се распрашав, да скратам, поради изградба врз темели на црквата се случувале чудни работи и биле советувани да постават крст со што тие случки прекинале!
...така да не се секирај толку за православните кои се илјада километри од тебе, сами ќе си го решат проблемот, гледај ги тие православни до тебе, кога за Велигден се егзекутираа млади деца православни што ќе речеш за тоа?
59 цркви уништи Путин во Украина во првиот месец од војната, пријатно поздрав.

Треба да лежи Путин доживотно, пред тоа да му ги набројат и сликовито да му изнесат што све направил во 22 години владеење.

Без Путин и русите ќе бидат благодарни, ќе бидат Јужна Кореја, а со Путин се Северна.

Член од
3 јули 2016
Мислења
194
Поени од реакции
601

Треба да лежи Путин доживотно, пред тоа да му ги набројат и сликовито да му изнесат што све направил во 22 години владеење.

Без Путин и русите ќе бидат благодарни, ќе бидат Јужна Кореја, а со Путин се Северна.
Sekako e terminalno bolen barem poslednive denovi toa sekade go pisuva vo freedom press.

Nemora da se vetuva deka ke se Juzna Koreja, dovolno e da im vetat datum za pregovori so EU na esen i sigurno ke se premislat.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
И Шведска ќе аплицира за во Нато. (y)

Нато (без Финска, Шведска, Јапонија, Јужна Кореја, Тајван, Австралија, Нов Зеланд, и другите сојузници) вс Русија.

Споредуваме квантитет, а квалитетот неспоредливо.

CharacteristicNATORussia
Personnel--
Total military personnel5,405,7001,350,000
Active soldiers3,366,000850,000
Reserve forces1,301,000250,000
Paramilitary units738,700250,000
Air Force--
Total aircraft20,7234,173
Fighters / interceptors3,527772
Ground attack aircraft1,048739
Transport aircraft1,543445
Special aircraft (e.g reconnaissance)1,014132
Tanker aircraft67820
Total helicopters8,4851,543
Combat helicopters1,359544
Ground combat vehicles--
Main battle tanks14,68212,420
Armored vehicles115,85530,122
Self-propelled artillery5,0406,574
Tower artillery5,4957,571
Self-propelled rocket launchers2,8033,391
Naval forces--
Total military ships2,049605
Destroyers11215
Frigates13511
Corvettes5686
Aircraft carriers171
Submarines14470
Patrol boats29859
Minesweepers15349
Nuclear Weapons--
Nuclear warheads*6,0656,255
Не се занесувај, Русија не може да биде победена од никого, да не спомнувам факт дека ако почнат кинезите војна во Тајван САД ќе нема да можат на два фронта.

Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Топ си тера Путин немојте да се вознемирувате за џабе. Сега да ја видме Финска како пак ќе закопува руси на границата.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Не се занесувај, Русија не може да биде победена од никого, да не спомнувам факт дека ако почнат кинезите војна во Тајван САД ќе нема да можат на два фронта.
Зависи што ти значи да биде победена. НАТО се доволно силни да ги спречат Русите од вршење каква било инвазија на НАТО членка. Со тоа би ја „победиле“ Русија.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Топ си тера Путин немојте да се вознемирувате за џабе. Сега да ја видме Финска како пак ќе закопува руси на границата.
Финска тешко дека ќе влезе во НАТО.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Зависи што ти значи да биде победена. НАТО се доволно силни да ги спречат Русите од вршење каква било инвазија на НАТО членка. Со тоа би ја „победиле“ Русија.
ne

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.302

Дај бе пиши нешто на темата-Во врска со љубовта сакам да ти кажам...смени малку,си нагазил длабоко во психоза и почна да браниш цркви јбт-е...:coffee:

Член од
10 јануари 2008
Мислења
745
Поени од реакции
1.890
Повеќе инфо за 2та украински батољона или бригади со видео пораки до Зеленски дека морално и психички не можат да продолжат да се борат? Колку се вкупно? И за кој регион се работи?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Имаше некаде на интернетов, да не ја барам информацијата. Се повлекува по притисок од страна на САД. Од сега, дел од технологијата на Сименс, која била клучна за изградба на хидроцентрали во Русија и друга електронска инфраструктура ќе ја превземат компании од САД и ќе се врши размена по повисока цена.
Исто така САД ги дигнале забраните за природно ѓубриво, нафта и некои ретки метали од Русија, и после им ги продаваат на ЕУ по многу повисоки цени.

Се гледа кој е лузерот во ситуацијата. :)
А најголемиот винер е америчката воена индустрија.Цехот ќе го платат Европа,Русија и Украина.Тука е и зелениот кловн кој ќе се наполни со пари за следните неколку генерации.На Заев сигурно веќе му е голем идол,мајстор на својот платенички занает.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
А најголемиот винер е америчката воена индустрија.Цехот ќе го платат Европа,Русија и Украина.Тука е и зелениот кловн кој ќе се наполни со пари за следните неколку генерации.На Заев сигурно веќе му е голем идол,мајстор на својот платенички занает.
Русија не плаќа никаков цех, ова и е шанса да се врати назад таму кај што била...30 год. се офчари, ред е да покажат малку кој коси. Тоа секако ќе сноси ризици и загуби, ама нема добивање војни без жртви.
Автоматски споено мислење:

Е па затоа америчката воена индустрија е најголем добитник во целава ситуација.Не гинат амерички војници,туку руски и украински.За тоа им требаше зелениот кловн кој сигурно добро го имаат подмачкано.
Русија е у војна против НАТО, со тоа што први удараат русите. САД нема легитимитет на вазалските територии, и све тоа ќе биде згазено во војничка смисла. У моментот кога ќе се отвори и втор фронт у Тајван ќе ја видиш големата слика. Војнава е против таа глобализација, хегемонизам и монопол на помалку моќните против хегемонот САД. И не е тука Русија сама, иако Украина им е оставена сами да ја решат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom