- Член од
- 8 мај 2013
- Мислења
- 11.826
- Поени од реакции
- 36.861
Блиску се ама Естонија води. Плус Русија си има своја централна банка а Естонија е врзана со тоа како ќе одлучат шефовите во Франкфурт.Помалце него во Русија предпоставувам.
Блиску се ама Естонија води. Плус Русија си има своја централна банка а Естонија е врзана со тоа како ќе одлучат шефовите во Франкфурт.Помалце него во Русија предпоставувам.
Се што постирам денеска е од руски извори.E pa ajde iskluchvo da gi slushame CNN i BBC kretenite.
Незнам што е за смеење, тоа што 5-10 000 војска моментално се опколува(ако не е и веќе опколена), а имаат забрана за повлекување од херојот Зелински. Според попаметни од мене, а и секако од тебе се предвидува пораз на Укранците таму.Ова ко овие со криптово, крипто по крипто и побогат си од Џорџ Сорос
Estonia’s annual inflation rate accelerated to a new record peak of 18.8 percent in April 2022 from 15.2 percent a month earlier.Помалце него во Русија предпоставувам.
u rusija momentalno imaat 0,1% nedelna inflacija ili se na target za 5% godisno.Помалце него во Русија предпоставувам.
Не им мењава моментално многу на русите поше у цел свет е огромен проблем со електроника, еден обичен сензор или модул за плц од сименс ми вика година дена да го достават.German electronics giant Siemens is exiting Russia after about 170 years of business there, the latest in a long list of businesses to leave the country since its invasion of Ukraine. The company said it lost about $625 million after Russian sanctions.
Којзнае што се случува со домашните фирми и производство. Може треба темава да ја читаат како мотивационо катче.
Гледам дека си информиран само од руско пропагандни канали, но да ти објаснам, дека Украинците се повлекуваат кога тоа е тактички потребно.Незнам што е за смеење, тоа што 5-10 000 војска моментално се опколува(ако не е и веќе опколена), а имаат забрана за повлекување од херојот Зелински. Според попаметни од мене, а и секако од тебе се предвидува пораз на Укранците таму.
Што се покажа на змискиот остров жити све, дај просветли не.Гледам дека си информиран само од руско пропагандни канали, но да ти објаснам, дека Украинците се повлекуваат кога тоа е тактички потребно.
Очигледно дека стратегијата не им ја кројат налбати.
Баш со змискиот остров се покажа, колку е се добро осмислено.
Со оглед дека Украинците сеуште се бројчано послаби, фунцкионираат асиметрично на тој фронт во Донбас. Се работи за 22 руски BTG (Battalion tactical group) спрема 9 Украински.
Па не баш дека се бројчано послаби. Сепак од твоето смеење секој ден станува се поцрвена мапата и се потрагично. Очигледно е дека ќе е Мариопол сценарио каде командата(Зелински, не генералштабот) не им дозволува повлекување и тие два града ќе се пепел откако ќе заврши битката. Мариопол знаеме како заврши.Гледам дека си информиран само од руско пропагандни канали, но да ти објаснам, дека Украинците се повлекуваат кога тоа е тактички потребно.
Очигледно дека стратегијата не им ја кројат налбати.
Баш со змискиот остров се покажа, колку е се добро осмислено.
Со оглед дека Украинците сеуште се бројчано послаби, фунцкионираат асиметрично на тој фронт во Донбас. Се работи за 22 руски BTG (Battalion tactical group) спрема 9 Украински.
Ти не знаеш со кого си во дискусија. Секоја вест што звучи дека оди на штета на Русија за него е мелем за уши. Иако типот си нема допирна точка со Сименс ниту знае што произведува Сименс во Русија, свршува на вакви вести.Не им мењава моментално многу на русите поше у цел свет е огромен проблем со електроника, еден обичен сензор или модул за плц од сименс ми вика година дена да го достават.
Не дај боже да ти цркне некој битен дел од автоматика во фирма, со месеци ќе бидеш во застој
Аха секакоu rusija momentalno imaat 0,1% nedelna inflacija ili se na target za 5% godisno.
na zapad edino aus mozebi ke ima slicna statistika mada doprva ke vidime.