Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Можеби тајмингот е лош ама не е време за неутралност, поготово кога си во таква геоположба и со такви умноболни луѓе кои мафтаат со куферчињата од нуклеарни кодови.
Кога во сите овие години на неутралност на Финска, Русија покажала барем најмал сигнал дека е опасност за Финска?

Член од
16 април 2014
Мислења
7.297
Поени од реакции
11.597
Не бранат од замислен непријател. Само како што гледам повеќето наседнаа на лагата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.004
Поени од реакции
83.388
Ne e prasanje na neutralnost tie se integrirani vo zapad. Edino za da ne se provocira Rusija odnosno taa da ne sfati kako provokacija, ne bea del od NATO. Ama Rusija ja smeni situacijata taka da i nema za niv povekje potreba da prodolzat so takva politika. Naprotiv pobezbedni se vo NATO nego nadvor.
Kaко тоа ја смени ситуацијата Русија, за они да мора у НАТО да влезат? Русија ама баш никако не ја менуваше ситуацијата и таа состојба постоеше 70 години, на бенефит на сите три земји.
Автоматски споено мислење:

Кога ја нападна Украина.
Дали САД кога го нападнаа Ирак, го загрозија и Мадагаскар?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.004
Поени од реакции
83.388
Мислиш и нив ке ги денацифицира? Јас не мислам така.

И на Путин му се кажа дека по напад на било која земја членка на Нато ке следи брз одговор, и затоа Русија нема да преземи таков чекор, и затоа мислам дека Финска се одлучи на таков чекор.

Можеби тајмингот е лош ама не е време за неутралност, поготово кога си во таква геоположба и со такви умноболни луѓе кои мафтаат со куферчињата од нуклеарни кодови.

Демек ако употреби Русија нуклеарки Москва нема да биди пеплосана во истиот час.

Не велам дека овие од запад се цвеке ама ова шо се дешава со ништо не можи да го оправда Путин, исто како што западот нема оправдање за некои акции во минатото
Финска се одлучила на НАТО за да не ја нападне Русија?
Стварно?

До сега како не се одлучила на тоа?
Како до сега 70+ години, Русија не ја нападна ни Финска, ни Шведска.

Москва и голем дел од Русија ќе бидат пеплосани. Но, кој ќе изгуби повеќе во таква една претпоставена војна?

Западот има големи промашувања во тоа како гледа на работите. Многу западни аналитичари тоа го потенцираат.
И сега има такви кои одат на тоа дека може сеуште да и се проектираат западни политички влијанија пред врата на Русија и дека Путин блефира. (како што тврдеа дека блефира за Украина)

Западот има очигледно, политичари од нов ков, кои се прилично неопитни за студено-воени односи. Тоа може после некоја година да донесе нуклеарна војна. Јас сметам дека шансите за тоа не се мали и кој мисли дека Западот нема да изгуби во таа војна многукратно повеќе од Русија е наивен.
(не за друго, туку затоа Западот што има многу повеќе)

Оваа политика што ја тераат некои западни земји, оди накај нуклеарна војна. Она што Западот не го става во пресметката е расположението на сопствената јавност за глобален судир.

Така да, се надевам дека Путин блефира и дека западот е у право кога е уверен дека Путин блефира и дека јас не сум у право, за ова.

Али небитно, Западот може со еден потег ова да го реши - cancel ќе им направи на интернет на Русите и готово.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Не, можам да ја сфатам русофобијата и ширењето на лаги и дезинформации под притисок на САД, ама вакви неартикулирани настапи ми се малку отповеќе.
Зависи за кого неартикулирано. За дебилот е тотално артикулирано.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Стварно?

Финска просто го набљудувала тоа што се случува со соседите на Русија. Русија е една од ретките земји на светот кои во блиски години територијално се проширила кон своите соседи преку пат на војна. Просто не може да се верува на таква земја. Зошто Финска да си ја ризикува својата безбедност? НАТО има огромна вредност како воено осигурување за која било земја.
Автоматски споено мислење:

Самиот факт што Русија се противи на НАТО претставува огромен удар кон нејзината надворешна политика како сосед. Зошто речиси никоја друга земја од Европа не се буни заради НАТО и сака што побргу да влезе?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Бев малце аут, дали Путин на 9 мај прогласи победа?

Член од
11 октомври 2017
Мислења
150
Поени од реакции
96
Кога во сите овие години на неутралност на Финска, Русија покажала барем најмал сигнал дека е опасност за Финска?
Моменталн
Стварно?

Москва и голем дел од Русија ќе бидат пеплосани. Но, кој ќе изгуби повеќе во таква една претпоставена војна?

Западот има големи промашувања во тоа како гледа на работите. Многу западни аналитичари тоа го потенцираат.
И сега има такви кои одат на тоа дека може сеуште да и се проектираат западни политички влијанија пред врата на Русија и дека Путин блефира. (како што тврдеа дека блефира за Украина)

Западот има очигледно, политичари од нов ков, кои се прилично неопитни за студено-воени односи. Тоа може после некоја година да донесе нуклеарна војна. Јас сметам дека шансите за тоа не се мали и кој мисли дека Западот нема да изгуби во таа војна многукратно повеќе од Русија е наивен.
(не за друго, туку затоа Западот што има многу повеќе)

Оваа политика што ја тераат некои западни земји, оди накај нуклеарна војна. Она што Западот не го става во пресметката е расположението на сопствената јавност за глобален судир.

Така да, се надевам дека Путин блефира и дека западот е у право кога е уверен дека Путин блефира и дека јас не сум у право, за ова.

Али небитно, Западот може со еден потег ова да го реши - cancel ќе им направи на интернет на Русите и готово.
Da ne se повторуваме Shakespear ti odgovori. Vo vrska so toa deka blefiral pred ja napadne Ukraina ne e tocno.
Ovie predupreduvaa meseci nanazad deka na granica se stacioniraat vojski, so teski oruzja, deka se pravat modularni bolnici i se nosi sekakov vid logistika... sea da ne se pravime mutavi.

A deka blefira so nuklearna vojna toa da... sekoj znae deka nema pobednik vo takva situacija.

Kajgana Shop

На врв Bottom