- Член од
- 8 мај 2022
- Мислења
- 551
- Поени од реакции
- 1.617
Дај бе објаснете ми што е ова на клипов?Што е ова, не разбирам?
Дај бе објаснете ми што е ова на клипов?Што е ова, не разбирам?
Каква неутралност на балтикот кога 3 држави од таму се членки на Нато.Епа, состојбата помеѓу Русија, Финска, Шведска, на Балтикот, е едно статус кво кое трае повеќе од 70 години.
Но, на скандинавците очигледно не им одговара таа состојба на неутралност и затоа предизвикаа нова состојба. Ќе видиме, можеби подобро ќе им биде, со надвиснати проектили над глава. До сега немаа, може ќе им се засвиѓа тоа. Тие сакаа промена.
Аман, кога велам на скандинавците дека нешто не им одговара, мислам на Шведска и Финска. Во предходната реченица ги имам спомнато земјите на кои мислам и сметав дека се подразбира оти мислам на Шведска, Русија и Финска, па велам скандинавците - сакајќи да ги одвојам од Русите.Каква неутралност на балтикот кога 3 држави од таму се членки на Нато.
Пола Скандинавија ти е во Нато, за
Финска и Шведска ако имало двоумење сега после агресијата над Украина погледни ги само анкетите.
Како не разбираш, аргументација со либтард артикулација. Или по нашки педерско квичење.Што е ова, не разбирам?
demokratijata im odi vo eden pravec, a ekonomijata i mokjta vo drug. Taka da toa apsolutno ne igra uloga.Ne znam kako doadjas do toj zaklucok. Toa moze samo da se desi ako Kina se promeni nakaj demokratija a gledame deka odi vo drug pravec.
Не тоа, ја разбрав "аргументацијата", туку прашувам кој е ликот и зошто ова се случува, да не е дел од некој перформанс? Сериозно прашувам.Како не разбираш, аргументација со либтард артикулација.
Да бе перформанс, официјална седница на некое официјално тело на ЕУ. Многу добро го одсликува разумот што владее таму.Не тоа, ја разбрав "аргументацијата", туку прашувам кој е ликот и зошто ова се случува, да не е дел од некој перформанс? Сериозно прашувам.
перформанс еНе тоа, ја разбрав "аргументацијата", туку прашувам кој е ликот и зошто ова се случува, да не е дел од некој перформанс? Сериозно прашувам.
И што сакаше овој да долови? Не можам сеуште да се соочам со фактот дека ова се случило, дека излегол на бина и почнал да рика.Да бе перформанс, официјална седница на некое официјално тело на ЕУ. Многу добро го одсликува разумот што владее таму.
Сега е 2022-ра, така да...бајата вест.https://time.com/3259699/putin-boast-kiev-2-weeks/ - raka na srce, bese 2014ta.
site problemi vo evropa gi resija. ostana uste debatata dali jodolihanje i klasicno rikanje ke bide EU voinstveniot krik za pohod u vojna. deckive 9K evra plata i 5K evra mesecno za "trosoci" se na teska maka da odlucat sto e vistinska evropska vrednost....И што сакаше овој да долови? Не можам сеуште да се соочам со фактот дека ова се случило, дека излегол на бина и почнал да рика.
Еве ти од повисоко, може ќе ти е познато на каков евент се случува.И што сакаше овој да долови? Не можам сеуште да се соочам со фактот дека ова се случило, дека излегол на бина и почнал да рика.
Мислиш и нив ке ги денацифицира? Јас не мислам така.Аман, кога велам на скандинавците дека нешто не им одговара, мислам на Шведска и Финска. Во предходната реченица ги имам спомнато земјите на кои мислам и сметав дека се подразбира оти мислам на Шведска, Русија и Финска, па велам скандинавците - сакајќи да ги одвојам од Русите.
Значи, од таа група од три балтички земји, скандинавските посакаа сатус квото да заврши. Не мислам на сите скандинавски, туку само на засегнатите во постот.
Мене лично, оваа одлука на Шведска и Финска ми личи на сосема неразумна и нелогична. Можеби имаат притисок, кој би знаел. Може имаат добиено лажни информации, може свашта да биде. Како и да е, сега ќе имаат у сопствен двор нова реалност. Старата не им одговараше.
А тоа дека Балтикот до сега бил милитаризиран, причекај да видиш дали ќе има од сега па натаму разлика, па ќе збориме после.
Не, можам да ја сфатам русофобијата и ширењето на лаги и дезинформации под притисок на САД, ама вакви неартикулирани настапи ми се малку отповеќе.мислам дека е говор во европарламентот. А зошто би ти било тешко да се соочиш со ова? Очекуваш нешто поинаку после све?
Ne e prasanje na neutralnost tie se integrirani vo zapad. Edino za da ne se provocira Rusija odnosno taa da ne sfati kako provokacija, ne bea del od NATO. Ama Rusija ja smeni situacijata taka da i nema za niv povekje potreba da prodolzat so takva politika. Naprotiv pobezbedni se vo NATO nego nadvor.Епа, состојбата помеѓу Русија, Финска, Шведска, на Балтикот, е едно статус кво кое трае повеќе од 70 години. Повеќе од 70 години тие три земји направија една состојба која беше пример во светот, како може регионот да се пацифизира на некој начин и да нема локални проблеми.
Но, на скандинавците очигледно не им одговара таа состојба на неутралност и затоа предизвикаа нова состојба. Ќе видиме, можеби подобро ќе им биде, со надвиснати проектили над глава. До сега немаа, може ќе им се засвиѓа тоа. Тие сакаа промена.