Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
11 октомври 2017
Мислења
150
Поени од реакции
96
Епа, состојбата помеѓу Русија, Финска, Шведска, на Балтикот, е едно статус кво кое трае повеќе од 70 години.
Но, на скандинавците очигледно не им одговара таа состојба на неутралност и затоа предизвикаа нова состојба. Ќе видиме, можеби подобро ќе им биде, со надвиснати проектили над глава. До сега немаа, може ќе им се засвиѓа тоа. Тие сакаа промена.
Каква неутралност на балтикот кога 3 држави од таму се членки на Нато.
Пола Скандинавија ти е во Нато, за

Финска и Шведска ако имало двоумење сега после агресијата над Украина погледни ги само анкетите.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
Каква неутралност на балтикот кога 3 држави од таму се членки на Нато.
Пола Скандинавија ти е во Нато, за

Финска и Шведска ако имало двоумење сега после агресијата над Украина погледни ги само анкетите.
Аман, кога велам на скандинавците дека нешто не им одговара, мислам на Шведска и Финска. Во предходната реченица ги имам спомнато земјите на кои мислам и сметав дека се подразбира оти мислам на Шведска, Русија и Финска, па велам скандинавците - сакајќи да ги одвојам од Русите.

Значи, од таа група од три балтички земји, скандинавските посакаа сатус квото да заврши. Не мислам на сите скандинавски, туку само на засегнатите во постот.

Мене лично, оваа одлука на Шведска и Финска ми личи на сосема неразумна и нелогична. Можеби имаат притисок, кој би знаел. Може имаат добиено лажни информации, може свашта да биде. Како и да е, сега ќе имаат у сопствен двор нова реалност. Старата не им одговараше.

А тоа дека Балтикот до сега бил милитаризиран, причекај да видиш дали ќе има од сега па натаму разлика, па ќе збориме после.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Ne znam kako doadjas do toj zaklucok. Toa moze samo da se desi ako Kina se promeni nakaj demokratija a gledame deka odi vo drug pravec.
demokratijata im odi vo eden pravec, a ekonomijata i mokjta vo drug. Taka da toa apsolutno ne igra uloga.
Ona sto igra uloga e deka kineskoto opstestvo e daleku pokohezivno od zapadot, a individualno niedna zemja ne mozhe da se ramni so nivniot zalet.

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Како не разбираш, аргументација со либтард артикулација.
Не тоа, ја разбрав "аргументацијата", туку прашувам кој е ликот и зошто ова се случува, да не е дел од некој перформанс? Сериозно прашувам.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Не тоа, ја разбрав "аргументацијата", туку прашувам кој е ликот и зошто ова се случува, да не е дел од некој перформанс? Сериозно прашувам.
Да бе перформанс, официјална седница на некое официјално тело на ЕУ. Многу добро го одсликува разумот што владее таму.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
перформанс е

па вчера исто овде идеа измеѓу редови и играа некакви глупи танци едни

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Да бе перформанс, официјална седница на некое официјално тело на ЕУ. Многу добро го одсликува разумот што владее таму.
И што сакаше овој да долови? Не можам сеуште да се соочам со фактот дека ова се случило, дека излегол на бина и почнал да рика.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.422
Поени од реакции
24.592
И што сакаше овој да долови? Не можам сеуште да се соочам со фактот дека ова се случило, дека излегол на бина и почнал да рика.
site problemi vo evropa gi resija. ostana uste debatata dali jodolihanje i klasicno rikanje ke bide EU voinstveniot krik za pohod u vojna. deckive 9K evra plata i 5K evra mesecno za "trosoci" se na teska maka da odlucat sto e vistinska evropska vrednost....

britancite donesoa pravilna odluka da se trgnat od ovoj cirkus.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Еве ти од повисоко, може ќе ти е познато на каков евент се случува.
мислам дека е говор во европарламентот. А зошто би ти било тешко да се соочиш со ова? Очекуваш нешто поинаку после све?

Член од
11 октомври 2017
Мислења
150
Поени од реакции
96
Аман, кога велам на скандинавците дека нешто не им одговара, мислам на Шведска и Финска. Во предходната реченица ги имам спомнато земјите на кои мислам и сметав дека се подразбира оти мислам на Шведска, Русија и Финска, па велам скандинавците - сакајќи да ги одвојам од Русите.

Значи, од таа група од три балтички земји, скандинавските посакаа сатус квото да заврши. Не мислам на сите скандинавски, туку само на засегнатите во постот.

Мене лично, оваа одлука на Шведска и Финска ми личи на сосема неразумна и нелогична. Можеби имаат притисок, кој би знаел. Може имаат добиено лажни информации, може свашта да биде. Како и да е, сега ќе имаат у сопствен двор нова реалност. Старата не им одговараше.

А тоа дека Балтикот до сега бил милитаризиран, причекај да видиш дали ќе има од сега па натаму разлика, па ќе збориме после.
Мислиш и нив ке ги денацифицира? Јас не мислам така.

И на Путин му се кажа дека по напад на било која земја членка на Нато ке следи брз одговор, и затоа Русија нема да преземи таков чекор, и затоа мислам дека Финска се одлучи на таков чекор.

Можеби тајмингот е лош ама не е време за неутралност, поготово кога си во таква геоположба и со такви умноболни луѓе кои мафтаат со куферчињата од нуклеарни кодови.

Демек ако употреби Русија нуклеарки Москва нема да биди пеплосана во истиот час.

Не велам дека овие од запад се цвеке ама ова шо се дешава со ништо не можи да го оправда Путин, исто како што западот нема оправдање за некои акции во минатото

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
мислам дека е говор во европарламентот. А зошто би ти било тешко да се соочиш со ова? Очекуваш нешто поинаку после све?
Не, можам да ја сфатам русофобијата и ширењето на лаги и дезинформации под притисок на САД, ама вакви неартикулирани настапи ми се малку отповеќе.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Епа, состојбата помеѓу Русија, Финска, Шведска, на Балтикот, е едно статус кво кое трае повеќе од 70 години. Повеќе од 70 години тие три земји направија една состојба која беше пример во светот, како може регионот да се пацифизира на некој начин и да нема локални проблеми.
Но, на скандинавците очигледно не им одговара таа состојба на неутралност и затоа предизвикаа нова состојба. Ќе видиме, можеби подобро ќе им биде, со надвиснати проектили над глава. До сега немаа, може ќе им се засвиѓа тоа. Тие сакаа промена.
Ne e prasanje na neutralnost tie se integrirani vo zapad. Edino za da ne se provocira Rusija odnosno taa da ne sfati kako provokacija, ne bea del od NATO. Ama Rusija ja smeni situacijata taka da i nema za niv povekje potreba da prodolzat so takva politika. Naprotiv pobezbedni se vo NATO nego nadvor.

Kajgana Shop

На врв Bottom