Најискрнео не очекував многу од бивш комунистички систем и затоа не сум ни мислел некогаш дека Русија би победила во војна со САД. Јасно ми беше дека како САД нема рамни и дека Русите повеќето е на муабет само дек се ко САД во однос на воени дејствија. Северот им се случи бламажа според мене , но затоа сега југот и Донбас е сосема спротивно каде е главнината на Украинската војска со утврдени позиции. Го ставија главен да е касапот од Сирија и одат дел по дел и сум прилично сигурен дека ќе победат и веќе не се чести сликите од мртви војници, уништена опрема. Сметај дека ја имаат логистиката и информациите од САД, нато опрема и обука и константен дотур на оружје. САД ги известиле дека Хостомел ќе го напаѓаат 2 дена пред да го нападнат. Кој и да победи во Донбас ќе е победник. Доколку изгуби Украина во Донбас нека седнуваат на маса што побрзо. Русите пак ако изгубат таму вајда ќе се задоволат со некои територии и ќе се повлечат исто така од некои. Како и да е некако не оди во полза за Украина во Донбас.
Едно е сигурно, далеку се од САД(НАТО) во конвенционална војна, но доволно супериорни за да толчат земји ко Украина па и било која европска земја. Некако командата на почеток не им беше гајле за опремата и човечките животи. Вајда затоа завршија некои од ФСБ и армијата во затвор според некои непроверени информации.
Незнам Дарди зашто е толку исплашен кога се знаеше дека САД>Русија па мора тука секој ден да постира мртви Руси за да заспие навечер мирно. Секако и да не е кога ќе дојдат да го денацифицираат Чеченците само треба да пушти брада и да рече Ахмат Сила и тоа е за него. Нас таа финта нема да ни успее и затоа не се ни замараме ни плашиме кога секако си го јадеме стапот