Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Многу работи политичарите изјавуваат, а друго прават. Штом ја изгуби од политичката сфера и стана марионета на САД веќе се знаеше патот кој е. Знаеш дека треба да сфатиш кои ти се соседите и дека треба паметно да играш. Еве јас гарантирам дека ти си го подржал преспанскиот договор наметнат од помоќен сосед.
И зошто истиот тип на логика да не важи за Финска? Гледаат како Русија пробува да се шири кон друг сосед, па зошто да не мислат дека патот им е проширување и кон нив? Како што ти викаш, зошто да и се верува на Русија само бидејќи тврди дека нема да ја нападне Финска?
Автоматски споено мислење:

После ова џабе е да ти се реплицира.
Објасни ми како САД раководи со НАТО. Зошто Украина не влезе во НАТО сите овие години иако САД потполно се залагаше за овој влез?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.164
Поени од реакции
22.744
UKR Foreign Minister Kuleba: "If we don't get candidate status, it can only mean one thing - Europe is trying to deceive us. We will not swallow this."

RU Foreign Ministry spokeswoman Zakharova: "But you've swallowed before. And it worked pretty well."

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Како не беше. Па Америте одбија да му дадат гаранции на Путин дека Украина нема да се зачлени во НАТО, и цело време ја потенцираа open door policy. Зеленски исто така одби да се откаже од НАТО членството. Почна да збори за воена неутралност откога пола држава му ја направија пепел.

Вака гледаат Америте на цела Источна Европа.

Прегледај го приврзокот 332002

Доколку Русија употреби тактичко нуклеарно оружје против Латвија, мислиш дека Америка е спремна да доживее целосно уништување поради некоја мочана земја што 99% од америте не знаат дека постои?

Баш фино што на тоа уво си спијат.
Daleku bese Ukraina od vlez vo NATO togas i sega. Toa sto se lafele za takva prespektiva ne znaci deka bile pred vlez.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015
Мене ми е апсолутно чудно како може Финците да испаднат имбецили од овој ранг. Изгледа не им е јасно дека ако некогаш има срање, тоа ќе биде на нивна територија а не во САД.
Просто е; најупрпани земји од Русија тековно се земјите кои некад биле дел од царска Русија (Полска, Балтичките, Финска...) па веројатно сметаат дека нивниот влез во ОТАН и ЕУ автоматски ги штити од лошите Руси, кои и тековно и во последниве децении не покажале намера за повторно интегрирање на наведените земји кон РФ.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.422
Поени од реакции
24.593
Daleku bese Ukraina od vlez vo NATO togas i sega. Toa sto se lafele za takva prespektiva ne znaci deka bile pred vlez.
aj ne zbori gluposti... eve finska i svedska sega ke pobaraat vlez i ke vlezat odma. u princip ne postoi daleku od vlez ako sakaat odma ke te butnat ako ne moze 1000 godini da te lazat. rusija takva sansa so ukraina nemoze da si dozvoli ko sto na vremeto ni sad nemozese so kuba.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
aj ne zbori gluposti... eve finska i svedska sega ke pobaraat vlez i ke vlezat odma. u princip ne postoi daleku od vlez ako sakaat odma ke te butnat ako ne moze 1000 godini da te lazat. rusija takva sansa so ukraina nemoze da si dozvoli ko sto na vremeto ni sad nemozese so kuba.
Па ситуацијата е комплетно различна. Русија се докажа како број-еден непријател на Европа со оваа војна. Треба да се запрашаш дали одма би влегле ако беше времето пред Русија да ја нападне Украина. Не ни сакаа влез пред војнава.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015
САД не раководи со НАТО. Повеќе земји не го поддржуваа нејзиниот влез.
Кој раководи со НАТО? НАТО раководи со НАТО? Русија или Кина раководат со НАТО?...

НАТО е покритие за САД за секоја војна која САД ја отвораат по Земјава па затоа САД не напаѓа како изолирана држава, туку со себе го повлекува цело НАТО и на прв поглед се чини дека нападот е колективен, а во суштина е американски.

Дека САД управува со НАТО тоа е очигледно-доволно е да видиме кој одредува од каде (од која земја) ќе набавуваат оружје земјите-членки во НАТО, или погледни кој е иницијаторот за создавањето на НАТО.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.422
Поени од реакции
24.593
Па ситуацијата е комплетно различна. Русија се докажа како број-еден непријател на Европа со оваа војна. Треба да се запрашаш дали одма би влегле ако беше времето пред Русија да ја нападне Украина. Не ни сакаа влез пред војнава.
aj i ti ne zbori gluposti. imase kurton revolucija kade nasilno bese smeneta vladata. toa bese sponzorirano od zapad. tuka e prvata iskra i prviot napad na demokratijata vo ukraina i nad bezbednosta na rusija.

rusite dosta se vozdrzaa sto uste u 2014ta ne ja zbrisaa ukraina. trebase.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Кој раководи со НАТО? НАТО раководи со НАТО? Русија или Кина раководат со НАТО?...

НАТО е покритие за САД за секоја војна која САД ја отвораат по Земјава па затоа САД не напаѓа како изолирана држава, туку со себе го повлекува цело НАТО и на прв поглед се чини дека нападот е колективен, а во суштина е американски.

Дека САД управува со НАТО тоа очигледно-доволно е да видиме кој одредува од каде (од која земја) ќе набавуваат оружје земјите-членки во НАТО, или погледни кој е иницијаторот за создавањето на НАТО.
И сепак САД не успеа да ги командира НАТО да ја примат Украина. Мислам дека не сфаќаш дека во другите случаи со САД, просто ги делеа САД и другиот дел од НАТО истите интереси или Article 5 стапи во ефект.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.051
Поени од реакции
9.411
И сепак САД не успеа да ги командира НАТО да ја примат Украина. Мислам дека не сфаќаш дека во другите случаи со САД, просто ги делеа САД и другиот дел од НАТО истите интереси или Article 5 стапи во ефект.
Ти си некој AI бот, да ти правиме Туринг тест треба.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015
НАТО не ја примаше ниту „севернава„ биртија, иако истата сака влез во ЕУ у НАТО уште од 1993-тата. Очигледно е дека едно се нечии желби, а друго е самата одлука од НАТО дали ќе или не ќе прими некоја држава под своја капа, дотолку полошо ако земјата-кандидат за влез во ОТАН е „тапа„ од држава или истата има куп нерешени проблеми или напросто не запазува услови за влез во ОТАН.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.164
Поени од реакции
22.744

?????????

Последно уредено:

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
aj i ti ne zbori gluposti. imase kurton revolucija kade nasilno bese smeneta vladata. toa bese sponzorirano od zapad. tuka e prvata iskra i prviot napad na demokratijata vo ukraina i nad bezbednosta na rusija.

rusite dosta se vozdrzaa sto uste u 2014ta ne ja zbrisaa ukraina. trebase.
Првиот напад врз демократијата во Украина беше тоа што Јанукович под влијание на руската корупција изјави дека ќе се дистанцира од западот, контра тоа што го тврдел и контра желбите на Украинците. Украинците сами одлучија да се ориентираат кон западот. Русија намерно вршеше притисок ова да не се случи.

Kajgana Shop

На врв Bottom