Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Охриѓани,
Летоска планирам подолг престој во Охрид. Па со време да си прашам за пет френдли места на тераси од угостителски објекти, ако воопшто има такви. Станува збор за кутренце кое секогаш ми е во раце. Побарав на интернет, не успеав да најдам таква информација

Последно уредено:
Охриѓани,
Летоска планирам подолг престој во Охрид. Па со време да си прашам за пет френдли места на тераси од угостителски објекти, ако воопшто има такви. Станува збор за кутренце кое секогаш ми е во раце. Побарав на интернет, не успеав да најдам таква информација
Hotel SU, Steve's coffee house

Охриѓани,
Скоро сите тераси се пет френдли, нема да имаш проблем со ова.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Дебрчанец , шо врска имаат Кире и Менде со Охрид ? И од кај излезе ова дека старомакедонскиот ( таканаречен старословенски ) јазик е со потекло од Охридско , кога сите знаат дека јазикот на кои зборувале св. Кирил и Методиј е старомакедонски јазик од околијата на Солун .

Не знаеш што зборуваш, имено Глаголицата е од Солун додека Кирилицата т.е. унапредената Глаголица која воедно се користи и денес е од Охрид.

Така што Охриѓани можат да бидат горди на тоа што секој ден 400 милиони луѓе користат варијација на нивното писмо.

Денес се јавувам во еден од охридскиве хотели на кеј за да закажам 1 двокреветна соба за 10 дена за јуни месец. Гостиве ми се Шведска.
Прво прашање на рецепционерката беше „дали се македонски гости или се странски државјани?“
А каква врска има дали се македонски или странски државјани, цените се различни за странци?
- Не, не цените се исти, ми вели.
Ами шо те болиТ уво дали се викат Ингрид или се викат Трајанка.
Нејсе, друг ми беше муабетот.
Само 100 евра ноќевање со доручек. 10 дена, самооооо 1000 евра ноќевање со доручек. Ами ручек/вечера, кафе, сладолед, лежалки, ти реков, ми рече. За 10 дена во Охрид не те мијат 1500 евра. И после ќе пиштат немало гости. Па со тие пари бре имаш хотел со 5 ѕвезди, имаш авионски карти, имаш all inclusive каде сакаш. И после ќе плачат патлиџан туризам, си носеле од дома макарони и тоалетна.
Дигнете ги цените уште малку и ќе е топ.
Спуштете се малку, не сте Монако.

Денес се јавувам во еден од охридскиве хотели на кеј за да закажам 1 двокреветна соба за 10 дена за јуни месец. Гостиве ми се Шведска.
Прво прашање на рецепционерката беше „дали се македонски гости или се странски државјани?“
А каква врска има дали се македонски или странски државјани, цените се различни за странци?
Само 100 евра ноќевање со доручек. 10 дена, самооооо 1000 евра ноќевање со доручек. Ами ручек/вечера, кафе, сладолед, лежалки, ти реков, ми рече. За 10 дена во Охрид не те мијат 1500 евра. И после ќе пиштат немало гости. Па со тие пари бре имаш хотел со 5 ѕвезди, имаш авионски карти, имаш all inclusive каде сакаш. И после ќе плачат патлиџан туризам, си носеле од дома макарони и тоалетна.
Ојте си Грција ак не ви чинит :mad:

Незнам зошто ви е скапо искрено е сега зависи и од локација и од услови ама трошковите се преголеми моментално кај овие објекти не гледам ситуацијата да се подобри во иднина а и интересот за хотелите е мал општо. Хотелот во денешно време треба да е и е луксуз без разлика во која категорија на хотели спаѓа. Работам во таков објект кога јас би бил газда одма би се откажал од тој бизнис што поради нерентабилноста, што поради малата сезона а сега и поради немањето на работна сила.

интересот за хотелите е мал општо
Каков интерес очекуваш кога за 10 дена во Охрид за двајца минимум ти требаат 1500 евра. МИНИМУМ
Стави тука пример + 2 деца. За тие пари можеш да отидеш на било која дестинација сакаш. Со авионски превоз, со all inclusive услуга. Зарем туризмот треба да биде само 2 месеци? Повикување на малата сезона не е причина. Треба стратегија за развој на туризмот преку цела година. СО вакви цени ќе кукаат по туристите. А туристите за своите пари ќе си го гледаат сопствениот интерес.
Ќе отидат на страна. Во Охрид ќе останат патлиџан туристите и после ќе кукаат хотелиерите, нема туристи. Е па ќе нема.
Автоматски споено мислење:

Izgleda se blizi letnata sezona :свиркам:
Да, се ближи летната сезона.

Каков интерес очекуваш кога за 10 дена во Охрид за двајца минимум ти требаат 1500 евра. МИНИМУМ
Стави тука пример + 2 деца. За тие пари можеш да отидеш на било која дестинација сакаш. Со авионски превоз, со all inclusive услуга. Зарем туризмот треба да биде само 2 месеци? Повикување на малата сезона не е причина. Треба стратегија за развој на туризмот преку цела година. СО вакви цени ќе кукаат по туристите. А туристите за своите пари ќе си го гледаат сопствениот интерес.
Ќе отидат на страна. Во Охрид ќе останат патлиџан туристите и после ќе кукаат хотелиерите, нема туристи. Е па ќе нема.
Автоматски споено мислење:

Да, се ближи летната сезона.
Чекај малце не викам јас дека е евтино ама верувајте дека алармантна е ситуацијата со овие цени на основни работи што требаат за да функционира еден таков објект пример хотел во Струга плати само електрична енергија 30000евра за месец март каде се другите трошоци. Би избегнал ако сум турист ваков објект во сопствена режија не вреди за парите ниту ќе добиеш фер услуга за фер пари еве во твојот пример имаш доста ефтини хотели и Охрид очигледно си побарала некој елитен хотел еве пиши ми во порака кој хотел си побарала ако неќиш овде и што вклучува цената па ќе ти кажам колку има заработка истиот од тие гости

A кој хотел е во прашање? И ко шо те рабрав бараат сместување за 4ца и дневно е 100 евра шо идат 25е по чоек.
Ко за пример ноќевање во Радика на Маврово само со доручек е 2500 денари по човек.

A кој хотел е во прашање? И ко шо те рабрав бараат сместување за 4ца и дневно е 100 евра шо идат 25е по чоек.
Ко за пример ноќевање во Радика на Маврово само со доручек е 2500 денари по човек.
Двокреветна соба е 100 евра. Не за 4 ца.

Не знам дали е воопшто коректно да го именувам јавно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom