Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И јас не можам, ама еве ти кажи ми како јас да се вработам. Аплицирам на огласи каде ги ИСПОЛНУВАМ сите услови, аплицирам 7 8 пати, не ми враќаат ништо, или да ме повикаат на интервју. На истото место, аплицира одредена личност (која НЕ исполнува услови) и се вработува без интервју, без ништо ама затоа што има ВРСКИ. Тоа значи дека, освен во администрација, дојде време кога ниту во обична фабрика не може да се вработиш, ако немаш врски.Aj razbiram vrski sa fakjas za drzavno ama za vo fabrika za na linija da fakjas vrski, e toa nikako nemozam da go sfatam.
Костал 70% им е 21к.Незнам како одат платите знам дека се поплатени во Костал за разлика од ОДВ ама ако не се лажам доста време беа и на 70% Костал и стабилна работа нема криза фаќат во секоја бранша само гледај колку толку трудот да ти е платен.Друга работа еден познаник го заебаа саглам пред 2 години некаде човекот напушти работа и кога требаше да почнит му кажаа дека друг е вработен на негово место остана ни горе ни долу во сред октомври. Претпоставувам и Магна се добро платени во моментов ама и таму е потребно врски или беа потребни до пред некое време. Зависит и шо услови бараш и во какво окружување сакаш да си работници се бараат нонстоп секаде некаде е проблем платата,некаде нешто друго идеално скоро и да нема ама Охрид и Струга мислам дека само оној на кој шо не му се работат не е на работа утре да дајш отказ заутре пак ќе влезиш друго место
За во Магна и за во ОДВ прашав, исто така, како и за во Костал бараат врски. Во ОДВ познавам луѓе што работеа во Тинекс сега се во ОДВ без соодветно образование, ама ми рекоа дека фатиле големи врски, а двајца од нив се партиски и тоа пак добри партиски врски. За во Магна искрено ми кажаа дека имаат подобри услови и од Костал, 2 другарки и еден пријател аплицираа по 4 5 пати не ги повикаа ниту на интервју, и тој едниот со врски после 3 месеци аплицирање влезе, ама дека фати врски.
Збирај некој денар, и бегај надвор.И јас не можам, ама еве ти кажи ми како јас да се вработам. Аплицирам на огласи каде ги ИСПОЛНУВАМ сите услови, аплицирам 7 8 пати, не ми враќаат ништо, или да ме повикаат на интервју. На истото место, аплицира одредена личност (која НЕ исполнува услови) и се вработува без интервју, без ништо ама затоа што има ВРСКИ. Тоа значи дека, освен во администрација, дојде време кога ниту во обична фабрика не може да се вработиш, ако немаш врски.
Se toa vo red, zborot mi bese vekje ako si trosis uslugi i vrski, trosi gi za nesto popametno od rabota na linija.И јас не можам, ама еве ти кажи ми како јас да се вработам. Аплицирам на огласи каде ги ИСПОЛНУВАМ сите услови, аплицирам 7 8 пати, не ми враќаат ништо, или да ме повикаат на интервју. На истото место, аплицира одредена личност (која НЕ исполнува услови) и се вработува без интервју, без ништо ама затоа што има ВРСКИ. Тоа значи дека, освен во администрација, дојде време кога ниту во обична фабрика не може да се вработиш, ако немаш врски.
Се сложувам.ама Охрид и Струга мислам дека само оној на кој шо не му се работат не е на работа утре да дајш отказ заутре пак ќе влезиш друго место
За ОДВ не сигурно ти кажвам ова кој да ти кажал лажит ќе те викнат на интервју и скоро на 90% ги примале. Магна беше партиски и тешко да се влезит.За во Магна и за во ОДВ прашав, исто така, како и за во Костал бараат врски. Во ОДВ познавам луѓе што работеа во Тинекс сега се во ОДВ без соодветно образование, ама ми рекоа дека фатиле големи врски, а двајца од нив се партиски и тоа пак добри партиски врски.
Каде може да гледам огласи кога има активни за ОДВ, освен на вработување.com ?За ОДВ не сигурно ти кажвам ова кој да ти кажал лажит ќе те викнат на интервју и скоро на 90% ги примале. Магна беше партиски и тешко да се влезит.
Некој нов бил шо запослувал....кој е незнам ако си упорна да се вработиш таму,најбрза варијанта е градоначалникот,таткому или стрикому на градоначалникот....директорот на костел е од Дпмне.(ако си од охрид сигурно ке фатиш врска)Здраво сакам да прашам во врска со вработување во Костал во Охрид. Имам пуштено неколку пати апликација на огласи, меѓутоа ниту еден одговор не добив, ниту пак бев повикана на интервју. Прашував сите ми велат ти требаат врски и за обично работно место. За врски сите ми велат или партиски или ако се познаваш со некои во човечки ресурси. Сакав да прашам, дали некој/а е вработен/а во Костал и дали има искуство околу вработувањата во Костал и да сподели совет како да постапам за вработувања ? Ви благодарам!
Претпоставував дека треба тешки партиски врски да фаќаш и за Костал, и ми кажаа да барам врски и за во човечки ресурси директно таму... па ќе се обидам деновите, фала ви на сите што ми дадовте совети, искуство, и насоки!Некој нов бил шо запослувал....кој е незнам ако си упорна да се вработиш таму,најбрза варијанта е градоначалникот,таткому или стрикому на градоначалникот....директорот на костел е од Дпмне.(ако си од охрид сигурно ке фатиш врска)
Татко му е на друго место директор, иако веќе годините за пензија му се и поминати.Некој нов бил шо запослувал....кој е незнам ако си упорна да се вработиш таму,најбрза варијанта е градоначалникот,таткому или стрикому на градоначалникот....директорот на костел е од Дпмне.(ако си од охрид сигурно ке фатиш врска)
точно е не е таму,ама мислев на контактите.Татко му е на друго место директор, иако веќе годините за пензија му се и поминати.![]()
сега прашав не примале,зш незнам....најмногу барале млади,познавање на јазици и ......еден од од одговорните за запослување после директорот бил од....селото до Прентов Мост.Од мене толку од ...повеке.Претпоставував дека треба тешки партиски врски да фаќаш и за Костал, и ми кажаа да барам врски и за во човечки ресурси директно таму... па ќе се обидам деновите, фала ви на сите што ми дадовте совети, искуство, и насоки!
Направија измени во Законот за возила и сообраќај, па заклучно со 1ви мај, сите такси возила кои поседуваат лиценца за превоз, морат да имаат жолти таблици+ вклучија ноќна тарифа..Или во превод, компаниите ги платија тие таблици, и утредента ни го поскапеа такси превозот, па по кој знајт кој пат, народот го извлекува подебелиот крајЗнае некој зошто некои таксисти имаат жолти рег. таблици?
јас пак си помислив дан е нешо поврзано со поддршка на УкраинаНаправија измени во Законот за возила и сообраќај, па заклучно со 1ви мај, сите такси возила кои поседуваат лиценца за превоз, морат да имаат жолти таблици+ вклучија ноќна тарифа..Или во превод, компаниите ги платија тие таблици, и утредента ни го поскапеа такси превозот, па по кој знајт кој пат, народот го извлекува подебелиот крајСанкир на лето, возачиве со лиценци наплаќаат реални цени, па ова "ќе влијае" на тоа..Држава потоп..
![]()