Стварно бе, каква јака екипа се. Бабуш, буљаш и блгарин.vashiot tim denes se ispotepa megusebe u tetovo. ovie ovde nemaat vrska so vashiot tim, ali ako se spakuvas, uspat go zemes pederot i bugarot moze zaedno da stanete del od toj tim.
Стварно бе, каква јака екипа се. Бабуш, буљаш и блгарин.vashiot tim denes se ispotepa megusebe u tetovo. ovie ovde nemaat vrska so vashiot tim, ali ako se spakuvas, uspat go zemes pederot i bugarot moze zaedno da stanete del od toj tim.
Кој би рекол сојузниците на Хитлер рамо до рамо со буљашите.Стварно бе, каква јака екипа се. Бабуш, буљаш и блгарин.
Од напад од друга држава. НАТО не е различно од никое друго осигурување што го си го плаќал во животот. Или и за обични осигурувања мислиш дека се безвредни?Ако со влезот во ОТАН не постигнавме „...ништо посебно...„, тоа значи дека и без влезот во ОТАН ќе си опстаневме, како и пред влезот.
Од кај ти е логикава за ова „ништо„?....Од што ОТАН може да ме/не‘ осигура?...
Кога ќе важи и обратнотоnema potreba da se vregjaat clenovite sto ja imaat zavzemeno pro zapadnata strana
НАТО е легален рекетар во кој САД, со наметнување „обезбедување„ во облик од задолжително купување американско оружје (2% од буџетот од секоја држава-членка), наликува на мафијашка структура.Од напад од друга држава. НАТО не е различно од никое друго осигурување што го си го плаќал во животот. Или и за обични осигурувања мислиш дека се безвредни?
Стварно бе, каква јака екипа се. Бабуш, буљаш и блгарин.
Аман немој да мислиш....секоја мисла ти е погрешна...„Газпром“ са испратили писмо до сите европски клиенти во кое барат од нив да не се откажуваат од рускиот гас и да ги убедуват дека плаќањето во рубли не е заобиколување на санкциите.
А jaс мислев дека целиот гас веќе оди директно во Кина и Индија и на русите им е преку кур за европските клиенти......
https://finance.yahoo.com/news/gazprom-tries-reassure-europe-clients-112603262.html
Ukrainian Mi-8 Helicopter attempts landing on Snake Island — gets destroyed. Ukrainian TB2 films the whole thing & Ukraine sells it as Russian Mi-8 attempting to put more soldiers on snake island and getting destroyed.Веќе стана брутално кај Змискиот остров, за 2-3 дена толку ќотек јадоа русите таму што има да раскажат на долго, кој рече дека Бајрактарите не ги бива? Ги бива за сите пари и повеќе.
Среќа во несреќа за русите е што овој хеликоптер бил со стари гуми, тој со новите бил во хангар, му олеснил на Путин, важно му било најдобрите хеликоптери да ги чува за со Нато.
@The xx за овој десант ли збореше.
Кога ги спомнав гумите, не ги спомнав за тролање, вреди да се спомене дека руската армија штедела на нив, ставале некоја кинеска евтина верзија, па затоа камионите често им заглавувале по кал, ова барем го имав прочитано, не ме чуди за Русија, со буџет од 60 милјарди долари толку се може.
Ima takov vic vekjekuti od ova moze vic da padne...
si bile bugar, sipt@r i peder i trgnale na pat za ukraina, normalno so voz u isto kupe jebi ga kriza e nema nafta...
zaspale vecerta i naredniov den se budi bugarot vika abe sonuvav kako nekoj mi go drka, sponot na toa dodava deka i on sonuval bash istoto, i tuka se ubacue pederot deka on sanjal kako skija u sibir...
Pa Putin vika da bidat neutralni Finska Svedska i Ukraina i se ke bide OK.Оди кажи му го тоа на Путин. НАТО помага да се осигура мирот.
auuuuuuuu legendaren film, bugarov treba da go izgleda ovie drugive valjda go gledale.Ima takov vic vekje
Сакале да преминат река, биле нападнати, и еве ти сега работа за украинските фармери да ги шлепаат до топилница.
Истото што го прави секое друго осигурување. Не треба НАТО да први ништо за нас се додека не не нападне некој.НАТО е легален рекетар во кој САД, со наметнување „обезбедување„ во облик од задолжително купување американско оружје (2% од буџетот од секоја држава-членка), наликува на мафијашка структура.
Припадниците од „другата заедница„ во „севернава„ очигледно обележуваат македонски територии за кои сметаат дека им припаѓаат.
Што прави НАТО за „севернава„ по тоа прашање?...
Тоа што Путин не изградил доволно добра репутација да му се поверува за било што.Pa Putin vika da bidat neutralni Finska Svedska i Ukraina i se ke bide OK.
U cemu je problem?
Знаеш какво е тоа осигурување? Како кога на сопственик на новоотворена кафеана ќе му дојдат рекетари, и ќе му понудат да му ја штитат, а овој им вели дека не му е потребно обезбедување. После некој ден ќе пратат свои луѓе кои ќе му го испокршат целиот инвентар. Истите овие доаѓаат повторно кај сопственикот и му велат:„Гледаш дека ти треба обезбедување?“. Сосема истиот принцип го користи тоа твое мочано НАТО.Од напад од друга држава. НАТО не е различно од никое друго осигурување што го си го плаќал во животот. Или и за обични осигурувања мислиш дека се безвредни?