Епа има луѓе што ги интересира и со години читаат за тоа, додека ти нели рмбаш и слободно шеткараш низ ЕУ, па многу ретардирано од твоја страна да кажуваш за ајкјуто на таквите.Јас не сум во сфера на влијание и перење мозок ниту на Руси ниту на Украинци. Не користам Твитер, Телеграм. Вести исклучиво од повеќе извори, ако ме занима нешто. Секоја вест е напишана од човек/бот којшто е платен/програмиран од друг човек, а тој човек има свои интереси, идеали, мислења. Неутрални вести не постојат. Останува на мене да расудувам што може да е точно, што не. Како на пример духот од Киев, наседнаа многу западњаци на ова Ми зборат духот не знам што, јас дипломатски само не верувај се што ќе прочиташ. Исто и овде, ако е на Телеграм/Твитер не значи дека е вистина.
На темава досега коментирам исклучиво за работи со кои имам допирни точки/животно искуство, Естонија/Финска/Полска/итн. и менталитетот на луѓето таму и нивните чувства спрема Русија и на што истите тие се засновани. Тенкови, ракети, не коментирам - ниту разбирам ниту ме занима.
Ем не те интересира, ем за другите тврдиш дека се "коко". Излегува ти си Коко, освен мајмунски работи, ништо друго не те интересира.
Наместо да гледате во својот двор (ЕУ) и да спречите фашистичките мерки, вие сте се фатиле колку Путин не чинел. Точно е, не чини, ама државите во кои гравитираш, веќе се на исто ниво ко Рускиот тоталитарен систем, ама мукла за тоа. Z