Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.650
Јас не сум во сфера на влијание и перење мозок ниту на Руси ниту на Украинци. Не користам Твитер, Телеграм. Вести исклучиво од повеќе извори, ако ме занима нешто. Секоја вест е напишана од човек/бот којшто е платен/програмиран од друг човек, а тој човек има свои интереси, идеали, мислења. Неутрални вести не постојат. Останува на мене да расудувам што може да е точно, што не. Како на пример духот од Киев, наседнаа многу западњаци на ова :pos: Ми зборат духот не знам што, јас дипломатски само не верувај се што ќе прочиташ. Исто и овде, ако е на Телеграм/Твитер не значи дека е вистина.
На темава досега коментирам исклучиво за работи со кои имам допирни точки/животно искуство, Естонија/Финска/Полска/итн. и менталитетот на луѓето таму и нивните чувства спрема Русија и на што истите тие се засновани. Тенкови, ракети, не коментирам - ниту разбирам ниту ме занима.
Епа има луѓе што ги интересира и со години читаат за тоа, додека ти нели рмбаш и слободно шеткараш низ ЕУ, па многу ретардирано од твоја страна да кажуваш за ајкјуто на таквите.
Ем не те интересира, ем за другите тврдиш дека се "коко". Излегува ти си Коко, освен мајмунски работи, ништо друго не те интересира. (y)
Наместо да гледате во својот двор (ЕУ) и да спречите фашистичките мерки, вие сте се фатиле колку Путин не чинел. Точно е, не чини, ама државите во кои гравитираш, веќе се на исто ниво ко Рускиот тоталитарен систем, ама мукла за тоа. Z :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
aбе батали тие глупости
сега ќе ти пушти некој, видео со дрон, ќе видиш дека Бајрактарот си функционира
Realno Bajraktarot e low budget dron. Ama pa za cenata napravi dovolna steta.
Автоматски споено мислење:

Одвоив 2 минути да покажам како ви перат мозоци Србовоје, Командирович, Телеграм, Твитер, знаејќи дека нема надеж ама ајде, интересно ми се виде. Прво, ако пробаш да отвориш www.pissi.ee нема таква страна. Од друга страна си велам, билбордот е сепак фотографиран, сигурно нема до таму да одат да фотошопират билборди. Пробав да гуглам тоа слоганот, и voila

Viru keskus е во центар на Талин, билбордот е реалност, арно ама...

March 29, 2016, 1:46 pm

At the end of the campaign, Rakett, an advertising agency that led the passionate advertising campaign "Piss in the Shower", announced that the aim was to inform the public that they were entering the Finnish market.

Rocket's strategy manager Siim Pütsepp described that a clear example of local know-how is the reflection of the peeing campaign in different countries. While the Latvian media wrote with sincere amazement that Estonians are one step ahead of them in saving water, the Russians found that life in Estonia is already so bad that you have to start peeing in the shower. "It is important to perceive how information can be interpreted in different cultural spaces than the main market," he added.
The campaign hunted many passions in Estonia. Already on the first day, the campaign information line was red and the mailbox was about. Several letters came, for example, asking whether the Tallinn City Government has managed a peculiar austerity campaign and wants to raise money for a service.
The association of Estonian spas was also irritated, which, according to the campaign leaders, was not their goal - there was no indication that in order to save water, you should pee in swimming pools or shared shower rooms.

Т.е. ти продадоа заебанција кампања од некоја маркетиншка агенција од 2016 како паралелна реалност во која Естонците мочат под туш заради војната во Украина/санкции/Русија. Ова е еден од милион примери. Ти го постираш ова овде, сега Кадировците на форумов ќе го расправаат истово пред кооперација/кладилница и така на крај Македонија IQ 80 под она на Коко горилата.
Za dzabe objasnuvas vekje rezeno im e toa deka gi ubeduvaat da se mocaat koga tusiraat za da stedat voda. Koja glupost. Prvo vodata ne e nikakov problem. Vtoro koga vekje sovetuvas nekogo da stedi voda, toa bi bilo da ne se tusiras. Ama taka e koga ne odvojuvas vreme da razmislsi i kopiras nesto od telegram oti sakas da bides mnogu pameten.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.798
Многу јасно тоа се руски територии и таму важат руските закони, Русија ги рани дава плати и пензии хуманитарна помош.
И онака на кој му се потребни ФБ и инста кога кај нив слободата на говор е забранета.

Ако наместо со мало р, Русија ја напише со уште помало, сигурно ќе ја добијат војната. русија - вака нешто.
По тоа фацата и се познава исти се како камењарките од СДС што држат пресови кај нас.

Последно уредено:
Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Многу јасно тоа се руски територии и таму важат руските закони, Русија ги рани дава плати и пензии хуманитарна помош.
И онака на кој му се потребни ФБ и инста кога кај нив слободата на говор е забранета.

По тоа фацата и се познава исти се како камењарките од СДС што држат пресови кај нас.
Me potseti na ovaa dama. Кваљитетна.

W

wicked_1

Гостин
Za dzabe objasnuvas vekje rezeno im e toa deka gi ubeduvaat da se mocaat koga tusiraat za da stedat voda. Koja glupost. Prvo vodata ne e nikakov problem. Vtoro koga vekje sovetuvas nekogo da stedi voda, toa bi bilo da ne se tusiras. Ama taka e koga ne odvojuvas vreme da razmislsi i kopiras nesto od telegram oti sakas da bides mnogu pameten.
Ова е реклама од 2016та за некоја си "save water" кампања. Ама на дебил се можеш да му продадеш.

Ако им ги проверуваш глупостите, 99% им се лажни вести и дебилна пропаганда, нема поента.

Што прајме со овие што го мијат шупакот после нужда?
Коа си веќе толку загрижен, ќе те користат тебе како биде. И ти задоволен и они.

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.778
Не сум сигурен, но вакво завземање на територии, и тоа не баш мали територии, и експресно интегрирање во рамките на тој што ги завзема, мислам дека е операција која прв пат ја сведочиме во модерната историја. Американците можеби се поефективни на терен во поглед на газење и окупирање, но ниту биле во ситуација слична на оваа, ниту направиле нешто слично како што прават сега Русите. Апсолутно тоа што го завземаа и интегрираа во себе, тоа ќе остане така за век и векова, не знам само дали на Украинците им е јасно тоа. Може и да не им е, ама ќе им стане.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.969
@Спојлер

И сега мочкате под туш или ? Со кењање што прајте?

• Хаха
Reactions: A__

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015
Не сум сигурен, но вакво завземање на територии, и тоа не баш мали територии, и експресно интегрирање во рамките на тој што ги завзема, мислам дека е операција која прв пат ја сведочиме во модерната историја. Американците можеби се поефективни на терен во поглед на газење и окупирање, но ниту биле во ситуација слична на оваа, ниту направиле нешто слично како што прават сега Русите. Апсолутно тоа што го завземаа и интегрираа во себе, тоа ќе остане така за век и векова, не знам само дали на Украинците им е јасно тоа. Може и да не им е, ама ќе им стане.
На Украинците не им е јасно што им се случува, оти да им беше, нивниот „прецедник„ ќе потпишеше капитулација одамна, со двете раце, наместо да допушта да му гинат сонародници.
Она кое А. Дугин го посочи пред пар години, Русите тековно го операционализираат, а тоа е создавање засебен Руски свет, кој ќе се огради од остатокот од Светов, па кој сака, нека соработува со една таква територијално зголемена и независна држава.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.969
Ова е реклама од 2016та за некоја си "save water" кампања. Ама на дебил се можеш да му продадеш.

Ако им ги проверуваш глупостите, 99% им се лажни вести и дебилна пропаганда, нема поента.

Коа си веќе толку загрижен, ќе те користат тебе како биде. И ти задоволен и они.
Ај ти научен си. Знаеме за тебе со газето црвено.
Моево со мочањево е чист хумор, пошто гледам дека само издржани информации ширите на темава.
Чекам јас да објасниш како тоа Русија спонзорира терористички ќелии.

Туку ај па јас со тебе и со спојлеров се натегам. Еднаш да ве видев да разобичичувате западна пропаганда, ќе се разбервме. Вака не ти преостанува ништо освен да јадеш гомна,и мајки да пцуеш. Ебачиште наше тоа, сигурно ти удираат заушки вканцеларија.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom