Овие екупи, купигуми мк, новигуми мк и сл. веродостојни се да се порача од нив? Дан испадне стојани гуми да пуштат или што ја знам какви, репарирани.На екупи имаш фулда, на купигуми мк имаш матадор, не се премиум ама треба и двата да се ок,
Сава адапто ти е поефтина и од двата модели
јас имам од екупи земано сава, тазе гуми ми пуштија. Добро искуство општо, ќе ти ги донесе брза пошта ќе ги прегледаш и ако ти се свиѓа земаш. Пали возиОвие екупи, купигуми мк, новигуми мк и сл. веродостојни се да се порача од нив? Дан испадне стојани гуми да пуштат или што ја знам какви, репарирани.
OK se, jas kupiv od gumigumi mk, gumite bea od istata godina, a gi zedov vo prolet.Овие екупи, купигуми мк, новигуми мк и сл. веродостојни се да се порача од нив? Дан испадне стојани гуми да пуштат или што ја знам какви, репарирани.
Imaš ovde kolku sakaš. Isti se i so tie na Grande Punto bidejki koristat ista platformaАко не се лажам тука имаше доста задоволни од летни гуми Матадор (се работи за Корса Д) 185/65/15 гуми ако нешто значи
Исто ако може препорака за каде да се погледнат бандажи (челични се повеќе од океј)
4x98 се фиатImaš ovde kolku sakaš. Isti se i so tie na Grande Punto bidejki koristat ista platforma
Ovde možiš da gi vidiš site fabrički dimenzii ...
![]()
2013 Opel Corsa - Wheel & Tire Sizes, PCD, Offset and Rims specs
Wheel size, PCD, offset, and other specifications such as bolt pattern, thread size (THD), center bore (CB), trim levels for 2013 Opel Corsa. Wheel and tire fitment data. Original equipment and alternative options.www.wheel-size.com
Бучни гуми на пластикаАко не се лажам тука имаше доста задоволни од летни гуми Матадор (се работи за Корса Д) 185/65/15 гуми ако нешто значи
Исто ако може препорака за каде да се погледнат бандажи (челични се повеќе од океј)
Kako što veke pišav, Grande Puntoto e faktički prepakuvana Opel Korsa, i nosi bandaži 4x100 od Opel4x98 се фиат
4x100 се опел
И централната дупка е различнa
Не знам колку им е буџетот ќе прашам дали може да земат нешто подобро (иако мислам дека ако им речам ради бучава ќе ме скинат на спиењеБучни гуми на пластика
Земи некој по премиум бренд ако можеш
Samsped има мн избор на бандажи половни отиди ќе ти намонтираат балансираат
Јас претходно имав 185/65/15, после тоа променив 195/60 R15, треба да пасуваат и кај вас, ќе добиете подобра стабилност, а ќе трошиш троа повеќе горивоАко не се лажам тука имаше доста задоволни од летни гуми Матадор (се работи за Корса Д) 185/65/15 гуми ако нешто значи
Не верувам дека сестра ми ќе обрне внимание на бучавост, чим не свети ништо на шалтабла и колата вози буквално коцки да се гумите ќе е среќнаЈас претходно имав 185/65/15, после тоа променив 195/60 R15, треба да пасуваат и кај вас, ќе добиете подобра стабилност, а ќе трошиш троа повеќе гориво
Ако сакаш потивки Michelin Energy Saver Plus https://egumi.mk/p/michelin-energy-saver-primacy-4-185-65r15/
Ги имав пред 7-8 години како летна гума, ми вадеше најмала потрошувачка и беа тивки.
А ако ти е за поефтин бренд оди купи си кинезикорса е, секако не возиш повеќе од 100ка
![]()
4-5 страни поназад имав пишано, последно зедов м+с windforce, ги возев 2 зими и едно лето, околу 18000км најголем дел на отворени патишта, и немав никаде проблем со пролизгување. 2 пати фатив нечистен снег на Плетвар, со побавно возење поминав без никакво пролизгување. Летните верувам дека не се полоши, а м+с беа зачудувачки меки. Новиот сопственик на колата гарант ќе може да ги вози уште мин 2 сезони пролет - есен, а за зима да си стави други, т е мин 30к километри.Не верувам дека сестра ми ќе обрне внимание на бучавост, чим не свети ништо на шалтабла и колата вози буквално коцки да се гумите ќе е среќна
и да бара нешто со поприфатлива цена са не е претерано скапо поготово што сака да земе и бандажи сега и да не и се фати преголем трошок (а од друга страна и да не е било што сепак често се на релација Скопје Битола да не бидат на дожд како на лизгалиште
Грубо ако е по сезони 7-8 ако е по години (цела година на зимски) до кај 4 и за в кантаДа прашам за зимските гуми:
отидов денеска да ми ги сменат зимските (зимава ги купив) со старите што ги возев пред зимава (две излижани зимски и две летни беа година ипол возени) и мајсториве се заинатија дека нема да ми ги менуваат, оти стариве ми биле за фрлање. А ги возев пред зимава и немав проблем. Ми нудеа да ми продадат „малку користени“ летни гуми за 7.500 денари, и веројатно затоа моиве стари ги нарекоа дека се за во канта. Ме ставија на мисла да си купам нови летни, па да ги менувам со новите зимски, дека не сакам „малку користени“.
Е, сега прашањето ми е: колку време (години/ сезони) може да се возат зимските гуми пред да станат не-зимски од излижување? Јасно ми е дека зависи од вожњата, патиштата и сето тоа, ама дали има некоја груба одредница?![]()
Матадор летни се ок за корсата, сооднос цена/квалитет.Ако не се лажам тука имаше доста задоволни од летни гуми Матадор (се работи за Корса Д) 185/65/15 гуми ако нешто значи
ФалаГрубо ако е по сезони 7-8 ако е по години (цела година на зимски) до кај 4 и за в канта