Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
jas navivam za vojnata da zapre pobrzo. majmuni ko tebe navivaat za gomna sto doturaat benzin na oganot.
На пример, Дарданија, константно иде all-in за целосна пресметка помеѓу каурите.
Ептен се глеа дека, у ствари, ич кур не го боли за Украинците. Он е против Русите, али очигледно треба да се преправа дека им мисли добро на другите каури.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.636
Поени од реакции
3.802
Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
На пример, Дарданија, константно иде all-in за целосна пресметка помеѓу каурите.
Ептен се глеа дека, у ствари, ич кур не го боли за Украинците. Он е против Русите, али очигледно треба да се преправа дека им мисли добро на другите каури.
Него го откривме дека моментално навива за азовци, а здравје се надева на чечени во Москва да прават шеријат. Чист платеник помешан со лични побуди. Голема штета што такви виреат овде, а некој ќе попие бан оти ебал мајка на малоумници.
И крвно мрази православци, да има моќ во гасна комора ќе не втера.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.889
Поени од реакции
12.997

Интересни се коментарите.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569

Русите ќе спасуваат што може да се спаси од опрема од потонатата 'Москва' со спасувачки брод стар повеќе од сто години :ljubove: :angel:

Имено бродот Комуна е најстариот брод во светот, првпат пуштен во употреба во 1915 год. под името 'Волков'.

И овие сакале да сменат светски поредок :popce:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
И овие сакале да сменат светски поредок :popce:
Ние 30 години живееме во овој поредок, на западна страна.
Резултатот е поразителен.

Затоа се надеваме на промена на поредокот.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
338
Поени од реакции
399
A sto mislis ako rusite se vidat vo tesno deka samo edna ce pushtat?
Прво ќе пуштат една КАЛИБАРКА предупредувачка на некоја НАТО база во некоја непризната држава што не е членка во ОН,ЕУ..
Верувам дека Русите знаат што чинат и дека агресивното „таманење„ на се‘ живо не им е воен манир...
Сведоци сме дека русите ја победија короната со самиот старт на операцијата,,за кратко време ќе капитулира и НАТО со своите измеќари

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Ние 30 години живееме во овој поредок, на западна страна.
Резултатот е поразителен.

Затоа се надеваме на промена на поредокот.
Резултатот е поразителен поради причини кои потекнуваат од внатре. Никој не ни е виновен за дереџето во државата туку народот.
Кога ќе се престане да се виновникот за сопствените проблеми од надвор и почне да се критикува себеси можеби ќе тргнат работите ама се сомневам.
Дури и во еден нов поредок во кој Русија би ја играла главната улога пак никој нема да ни сервира убавини без народот да се потруди и избори за истите.
Туку мислам пак некоја санстефанска Бугарија или Вардарска Бановина ќе биде најголемиот дострел во еден таков свет.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
978
Поени од реакции
3.809
Vladimir Putin:

"If anyone tries to intervene in the situation in Ukraine from the outside and creates a strategic threat to our forces, the strikes will be lightning. All decisions on strikes in the event of a threat to the strategic security of the Russian Federation have already been made."

Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Резултатот е поразителен поради причини кои потекнуваат од внатре. Никој не ни е виновен за дереџето во државата туку народот.
Кога ќе се престане да се виновникот за сопствените проблеми од надвор и почне да се критикува себеси можеби ќе тргнат работите ама се сомневам.
Дури и во еден нов поредок во кој Русија би ја играла главната улога пак никој нема да ни сервира убавини без народот да се потруди и избори за истите.
Туку мислам пак некоја санстефанска Бугарија или Вардарска Бановина ќе биде најголемиот дострел во еден таков свет.
Моменталната шиптapска окупација на Македонија да се реши. За после ќе видиме.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Vladimir Putin:

"If anyone tries to intervene in the situation in Ukraine from the outside and creates a strategic threat to our forces, the strikes will be lightning. All decisions on strikes in the event of a threat to the strategic security of the Russian Federation have already been made."
1651076429640.png

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
338
Поени од реакции
399
Русиве чекаа да поминат празнициве и со сета сила денес удрија по објекти и опрема на Нато во Украина.
Читам по Германски медиуми многу странска донирана опрема денеска уништиле русиве,многу јак удар им задале,знае некој нешто повеќе.
П.С.Пијани руси...наместо да ја уништуваат можат да ја искористат..ама по се изгледа имаат доволно опрема па им се може,играт кур со западњациве

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.925
Поени од реакции
5.064
Не можеш со 190 000 војска во почетна фаза да очекуваш кратко и жестоко кога од друга страна имаш ратоборен народ кој си го брани своето. Како и да е ја постигаат целта, имаат сјебана држава која пред некој месец им представуваше закана и ќе продолжат за нејзино неутрализирање.

Се восхитувам на Украинците и нивната храброст. За жал ќе им остане храброста и разрушена земја.

Друга ствар, интересна е Молдавија и територијата која не ја контролираат.

Трета пак, Финска и Шведска. Ќе отвараме нови теми, мене така ми изгледа.
Да не глумам „генерал после војна„, но муабетот ми беше следен: гледано војнички, Русите почнаа правилно, со гаѓање на аеродромите, командите места и радарските станици, но од за мене „чудни„ причини, тука останаа/застанаа па се впуштија во копнени напади па дур и воздушни десанти. Таков „луксуз„ американците не си дозволуваат (им фуфкаше да влезат копнено во СРЈ...) па затоа редовно практикуваа(т) масовно ракетирање и бомбардирање, се‘ додека не „израмнат„ колку што е потребно и безбедно за влез со копнена сила.
Украинската армија е поделена, па дел од неа се предаваше уште во првите денови и недели од војната, а отпор даваат само укро-нацистите, кои, ако им верувам(е) барем 50% од она со кое се фалат како борбен успех во уништувањето и убивањето Руси, имаат сторено прилично штета, но гледано кон конечниот исход од војната, нивните успеси се недоволни, а поразот е веќе очигледен.

Kajgana Shop

На врв Bottom