Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Тешко дека ќе прават нешто, Русија одма праќа засилување

И пак 2 месеци не можат да ги истераат. Три пати помалку, со Лада Нива и водка наместо храна. Замисли да беа опремени и третирани ко што треба. Цела армија рамбовци.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.659
Поени од реакции
42.216
Според Арестович сето тешко оружје им е уништено освен тоа во Донбас. Украинциве и да сакаат немаат оружје за офанзива.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.166
Поени од реакции
22.746
Покрај Полска и Бугарија утре без гас.

Можеби грешам но нешто ми вели дека земјите како Германија, Австрија, Холандија ќе почнат да плаќаат гас со рубљи додека земји како Полска, Бугарија, Естонија ќе останат со прст во уста.

Член од
3 јули 2016
Мислења
192
Поени од реакции
596
first blood

⚡The Energy Ministry of Bulgaria reported that Gazprom informed Bulgargaz about the suspension of gas supplies from April 27 - Reuters
Kolku vreme dodeka Bugarija ne svrti strana pak kako sekoj pat dosega? :icon_lol:

Komedija e evropskata politika. Nema da kupuvame ruski gas so rubli, ama ke kupuvame ruski gas so evra od Germanija koja go kupi so rubli. :свиркам: Isto i so nuklearnata energija. Nemozhe da imate nuklearni centrali, ne se bezbedni, ama toa ke kupuvate od nas energija proizvedena vo nuklearni centrali.:aplauz:

Samo Merkel vredeshe, site drugive se. :drk:

Inaku, sho kurac e Bulgargaz?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Jas bi ja doniral platata za Ukraina. Idesh za Kiev edna nedela i ja ostavash cela plata na you know what I mean. :icon_lol: Dobrotvorni celi.

Dobri vreminja.
Море упм не би идел за Киев и у бољи времиња, познавам чоек шо му сменија личен опис од тепање, го опљачкаа, дури и патики му зедоа па ќе останеше без прсти од премрзнување.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
Или овие одбиле да се префрлат на исплата во рубљи,или русиве се сериозни во намерата да ги затворат вентилите. Овие се само избрани како пример дека се сериозни во намерата русите само во рубљи да продаваат гас. Не верувам дека во цела Европа само Бугарија и Полска се земјите кои одбиваат да плаќаат во рубљи.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.166
Поени од реакции
22.746
Да не останеме и ние без гас само, ни зависат фабрики како Алкалоид, Железара итн. Којзнае мртвиве во Влада што прават, или чекаат директива од Брнз или врска немаат што се случува.

Kajgana Shop

На врв Bottom