jako e sto ogromen del od proizvodite na ikea se proizveduvaat u rusija. nemaat oni bas izbor, ne e samo prodazba u rusija nego i proizvodstvo sto gi snabduva ostanatite ikei vo evropa i svetot.
Сакам, не можам. Едно ластовиче не ја прави пролета....
Македонија е непријателска земја а јас како жител во неа сум персона нонграта.
Исто како просечен Русин од Чокурдах кому му е забрането да живее и да дише надвор од Русија, само затоа што е Русин.
Па да, понекогаш ми доаѓа да пролеам солза за Лвив, спомените оттаму ми се меѓу најубавите во поново време, луѓето беа гостопримливи и отворени, газдата на станот кој го изнајмивме беше кул лик, не сакам да замислам да биде срушен како други градови низ Украјина, се молам на Бог тоа да не се случи.
Да можам би му понудил на Серго ако ништо повеќе да ја прати фамилијата кај нас, имаме доволно место во куќата да ги згрижиме додека трае лудилово, но немам контакт, не сакам да помислам на најлошото.
Еве го Нови Сад, убав средноевропски град. (северо-западно од Батајница, тие црвени кругови)
Еве ја телевизијата:
Eве го мостот Жежељ:
Има и уште слики од цивилни објекти во Нови Сад.
Ти сигурно би рекол дека ова е дело на реднечките хорди од Тексас, или нешто слично, но јас би рекол дека така функционира светот на големите сили, кои не штедат човечки животи кога се во прашање нивните интереси.
Тебе вака ти личи којзнае колку сурово и нехумано ова бомбардирање на Нови Сад, но такви работи се случуваат цело време, од Втора Светска па наваму.
Сакам, не можам. Едно ластовиче не ја прави пролета....
Македонија е непријателска земја а јас како жител во неа сум персона нонграта.
Исто како просечен Русин од Чокурдах кому му е забрането да живее и да дише надвор од Русија, само затоа што е Русин.
Еве го Нови Сад, убав средноевропски град. (северо-западно од Батајница, тие црвени кругови)
Еве ја телевизијата:
Eве го мостот Жежељ:
Ти сигурно би рекол дека ова е дело на реднечките хорди од Тексас, или нешто слично, но јас би рекол дека така функционира светот на големите сили, кои не штедат човечки животи кога се во прашање нивните интереси.
Тебе вака ти личи којзнае колку сурово и нехумано ова бомбардирање на Нови Сад, но такви работи се случуваат цело време, од Втора Светска па наваму.
Гнасниот москаљски агресор силува све од мали девојчиња до стари баби, тера луѓе да си ископаат гроб за самите себе по што следи ликвидација, запалуваат живи заробеници, ставање кашикара во анус, муџите скалпирале и сечеле глави, на терен имаме средновековни изживувања врз украјински цивили.
Каде имаш за ова што со го пишал некое видео, слики, исказ, доказ? Пошто многу тешки оптужби се овие, може сега и ние за Украина истото да го кажеме. Ма да, имаше едно видео од руски војници заробеници со ланци врзани и запалени на сред улица. Па имаше и видеа кај што им пукаа во нозе па да искрварат до смрт.
Еве ја телевизијата:
Eве го мостот Жежељ:
Бев во Београд неколку месеци пост нападите и сеуште имаше рушевини насекаде, морбиден вајб, шокантно беше што може "паметното" оружје, значи околу Кнез Михајлова имаше зграда на министарство на одбрана лепенка зграда меѓу други две згради, и баш министерството беше погодено на трети спрат, дотогаш мислев дека т.н. прецизна муниција е само хајп. Тажно во секој случај.
Годинава ќе одиме до Нови Сад, се надевам дека е убав град како што имам слушано, па ќе споредам со Лвив, само мислам дека ќе биде барем 2-3 пати поскапо него што тоа беше случај во Лвив.
Апсолутно манијакалните јенкиевски орди кои гаѓаа мостови и трафостаници направија воен злочин, заедно со кинеска амбасада, телевизијата и автобуси со бегалци. Бизарно но Нато авијација погубила и стотици шкиптари "по грешка".
Гнасните дејанија на западната надворешна политика пост WW-2 до денес е цивилизациско сидро.
Една шака лобисти од воено-индустриски комплекс решава судбини на луѓе на пола планета подалеку.
Знам дека тоа е реалполитик и сето тоа, но човек не смее да остане рамнодушен на такви настани, како руската инвазија или саудиските зулуми во Јемен,па ради таа блокада на инцестуозните сеуште умираат деца од глад а никој не писнува, нит Арабија е отстранета од СП во фудбал, тоа се вика светска брука.
А чудно е што скоро никој не е информиран за масовните злочини на Сауди кланот во Јемен, никогаш неам чуено на вести да споменат нешто, нејасно зошто.
Каде имаш за ова што со го пишал некое видео, слики, исказ, доказ? Пошто многу тешки оптужби се овие, може сега и ние за Украина истото да го кажеме. Ма да, имаше едно видео од руски војници заробеници со ланци врзани и запалени на сред улица. Па имаше и видеа кај што им пукаа во нозе па да искрварат до смрт.
Верувал или не, мање-више, не планирам да ставам фотки од масакрирани лешеви уште помалку да барам на гугл, неам доволно стабилен желудник за тоа пошто сум изразито емотивна и сентиментална особа. Но кој се итнересира за gore може да најде по нет.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.