Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
10 јануари 2008
Мислења
745
Поени од реакции
1.890
Може ли некој да најде и да постира следниве работи:

1. Список на земји и листа на сакнции кон Турција(нато) за воената операција во Ирак и нарушување на територијалниот интегритет на суверена држава членка на ОН.

2. Список на земји и листа на оружје дадено на Ирак за да се одбрани од турската агресија.

3. Има ли иницијатива за седница на ОН и некаква резолуција за осуда на Турција и кога ќе се гласа?

4. Има ли некое гласање за исфрлање на Турција од некој совет во ОН, на пр од совет за човекови права?

5. Кои високи западни функционери најавија политичка, финансиска, економска, разузнавачка, воена и остала помош за Ирак?

6. Кои високи западни функционери повикаа на осуда на Турција, Ердоган, високото раководство и воени лица?
Автоматски споено мислење:

Баце,не збори глупости.На секој можен идиотски начин ја браните Русија,више не е ни смешно,него глупаво.Ама стварно.
Толку Македонија да ја браневте,сега сила ќе бевме,матер му ебам :vozbud:
If you can't handle the truth - Не читај.

Ако не можеш да ја поднесеш вистината и ти создава внатрешен немир, едноставно не читај. Пушти си ЦНН, ББЦ и укро-нато-цистички медиуми и пичи си. Не си ја мачи душичката со реалноста.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.506
Поени од реакции
27.325
единствено ме интересира да имам поквалитетен живот од вчера, и повеќе пари од минатата година.
Фабрика за муниција му е мајката сега :) ако единсгвено тоа ти е важно …

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
...пишуваме за душогрижната Германија која го подучува православните за правата на другите што треба наводно да ги негуваме, ама за кај неа тоа не важи, така да за Велигден нема да празнуваш туку ќе одиш на работа и сите тие многубројни православни граѓани на Германија, а ти понатаму циничко спореди го Велигден со „албанско знаме“ и „Кирил и Методиј“, па јас сум ги „измешала таблетите“, кои таблети можат да се измешат само ти знаеш!
Може да им предложиш на германците да биде државен празник и на денод на Хинду, Будисти, Атеисти, сите евангелистички цркви од Куклиш, шиити, сунити, муслиманско братство, црквата на Јован Вранишкоски, руската, ерменската, грчката, вселенската и сите други. Што не им пишеш ако толку те засега тоа?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Фабрика за муниција му е мајката сега :) ако единсгвено тоа ти е важно …
Не сум воен профитер, ниту ме интересира да правам пари од војна, тоа овие од НАТО.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Русите со "високо прецизна ракета" погодиле станбена зграда во Одеса, на 5ти спрат од зградата уништиле 10 тенка и еден баталјон.

Последно уредено:
Член од
28 септември 2014
Мислења
1.101
Поени од реакции
1.689

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.905
Поени од реакции
23.312
Член од
10 јануари 2008
Мислења
745
Поени од реакции
1.890
Русите со "високо прецизна ракета" погодиле станбена зграда во Одеса, на 5ти спрат од зградата уништиле 10 тенка и еден баталјон.

Зградата е најверојатно погодена од неисправна украинска ПВО ракета, исто ко во Киев.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
у самата природа на човекот е да се солидаризира и симпатизира одредени движења, креации, правци, држави и т.н. Пример ако си педер ќе подржуваш геј паради, ако е некој буљаш ќе ги подржува американците и т.н.
A aко ги подржуваш Русите,што си? :vozbud:

Објасни зашто Русија треба да се исклучува од светските токови, треба санкции и изолација, а кога САД напаѓаше други земји (Либија и други), вршеше инвазии (Гранада и др.) и отцепуваше територии (Србија и сл.), немаше потреба од санкции, исклучување и изолирање?
Имало потреба,само немало кој да го направи тоа.Каде биле Русија и Кина тогаш? И немој да мислиш дека ја ги бранам Америте или ги сакам,напротив,најголемо зло е нивната политика.Ниту пак ги оправдувам за ниедна војна,нема оправдување.Ама нема и сега,ова што се работи во Украина

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.905
Поени од реакции
23.312
Имало потреба,само немало кој да го направи тоа.Каде биле Русија и Кина тогаш?
Ostavi ti Rusija i Kina kade bile. Mene povekje me interesira Ti kade bese togas da se akas od zemja za zalnite neznam tamu koj. Od kade bas za Ukraincite ti se javi tolkavo cuvstvo za pravdina. Se prasuvam dali na mesto na Rusija, Ukraina ja oraa NATO pak vaka ke ti se javese toa cuvstvo ili ke si kjutese kako i prethodno :cautious: .
Ispagja deka te zabole tebe za Ukraincite, isto kolku i siptаrot ili Igorce sto zabra gajle, drugo vas vi e makata.
Samo iskreno ne mi e krivo sto glumite ludilo, krivo mi e sto so cel um mislite deka nekoj tuka vi verva za navodnata vasa zagrizenost i zelba za pravdina.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
За тие што обичаат да лижат од газот на САД, окултната олигархија и воено индустрискиот комплекс еден податок. Последниве 30 год. имаат фрлено преку 300 000 бомби на своите непријатели. Тони и тони осиромашен ураниум, први кои употребиле атомско оружје во стратешко бомбардирање, предизвикале безброј војни, бутнале безброј легитимно избрани владејачки структури и ликвидирале милиони луѓе низ светов. Никогаш, ама баш никогаш не ги болело кур за колатерална штета.
И сега ќе продаваат мадиња за бубрези :facepalm:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
aaaaah, cute! :love:

Имало потреба,само немало кој да го направи тоа.Каде биле Русија и Кина тогаш? И немој да мислиш дека ја ги бранам Америте или ги сакам,напротив,најголемо зло е нивната политика.Ниту пак ги оправдувам за ниедна војна,нема оправдување.Ама нема и сега,ова што се работи во Украина
Да, го знам одговоров и wicked ми го кажа.
Као, до сеа сме толерирале, али од сеа нема више така.

ОК, тој одговор има некоја релевантност, на хартија и во теорија. Но, во пракса...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.365
Ostavi ti Rusija i Kina kade bile. Mene povekje me interesira Ti kade bese togas da se akas od zemja za zalnite neznam tamu koj. Od kade bas za Ukraincite ti se javi tolkavo cuvstvo za pravdina. Se prasuvam dali na mesto na Rusija, Ukraina ja oraa NATO pak vaka ke ti se javese toa cuvstvo ili ke si kjutese kako i prethodno :cautious: .
Ispagja deka te zabole tebe za Ukraincite, isto kolku i siptаrot ili Igorce sto zabra gajle, drugo vas vi e makata.
Samo iskreno ne mi e krivo sto glumite ludilo, krivo mi e sto so cel um mislite deka nekoj tuka vi verva za navodnata vasa zagrizenost i zelba za pravdina.
Поголем респект за шипото од останативе зашто си призна дека си навива за американците па макар и лижел свинска маст од амерички гз он ке рече така треба

Kajgana Shop

На врв Bottom