Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733
W

wicked_1

Гостин
Сум рекол веќе, дека јас не можам така лабаво да бидам на страната на Русија. Како и да ти личам.
Да си на страната на Русија е едно, а да не сакаш да се залажуваш, е друга работа.
Ти ме сврсти веќе мене во еден штаб и група во претходниот коментар без да ме знаеш, па не знам што се замараш да се објаснуваш кое е твоето гледиште и да ми даваш насоки како да те идентификувам.

Покрај се ти го оправдуваш воениов поход, асимилација и нуклеарни закани на русија. Тоа е битно, се друго што ќе кажеш е само причина да го оправдаш претходното.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Покрај се ти го оправдуваш воениов поход, асимилација и нуклеарни закани на русија. Тоа е битно, се друго што ќе кажеш е само причина да го оправдаш претходното.
Абе и ја можам да кажам дека си паметен, ама никој не би ми поверувал без да те цитирам.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.696
Поени од реакции
6.032
Интересно што приметив периодов и доста Албанци се на страната на Русија односно антизападно расположение. Можеби се мал број но сепак има некакви промени.
Istoto jas go primetiv kaj Hrvative. Po komentari sto gledam, na pocetokot mozebi 95% bea anti ruski nastroeni... Sega se pola/pola, duri mozebi I pro rusi nateznuvaat...

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.890
Поени од реакции
12.998
Цела Европа ке смрди на зној летово. Изгледа небањатите вмровци пред времето се, џабе јадеа ремет.
А да да. Дека баш Турците, Арапите, Сиријците и Русите во Германија ќе се тушираат помалце :pos: Само ради тоа што Шпигел вика. Ја мислам од инат два пати дневно ќе се тушираат.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.871
40 украински војници се на обука во Франција за новата воена помош топови Цезар 155мм

Почнаа со шлемови, стигнаа до 155мм топови, следно е ракети за напад на бази, аеродроми, мостови, рафинерии и др во Русија, сразмерно на нивните напади врз "воени" цели во Украина.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
@jamajka и @wicked_1 , преочигледно е дека имате некој меѓусебен несреден проблем и ќе ве замолам да си го решите пп, а не на темава. Кој каков е, не е предмет на дебата!

Фокусот и енергијата нека ви бидат кон аргументите на соговорникот, а не кон самиот член!

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.421
Поени од реакции
9.752
:icon_lol:

Italy to RATION Air Conditioning in Summer - Reduce Reliance on Russian Energy

Italy plans to limit staying cool in public buildings starting May, in order to reduce Russian gas imports.

Government facilities, schools and postal offices will be asked not to turn the temperature down below 25°C (77°F), despite Italy's infamously hot summers.

The new guidelines also aim to keep winter heating under 19°C (66.2°F).
:popce:

reshile i ovie i toa malku mladina so im ostanala i po nekoj razumen covek, i tie da gi izbrkaat.

bas denes na rucek go pravevme ovoj muabet.
licno poznavam profesori od Italijanski univerziteti Genova, Parma, Milano, koi so godini rabotat
na podobruvanje / optimizacija na ovie sistemi (pretezno delot so greenjeto).
grdni milioni imaat dadeno na istrazuvacki proekti (nesto italijanski, nesto EU fondovi) godini unazad.
nie glupi, zamaraj se kontroleri, artificial inteligence, economics drn drn, ne ni tekna deka ako go isklucis AC
ne trosi energija ...

kje sraboti nekoj nesto vo Italija na 27C temperatura vo kancelarija, vazi da

Член од
28 август 2013
Мислења
4.389
Поени од реакции
13.357
40 украински војници се на обука во Франција за новата воена помош топови Цезар 155мм

Почнаа со шлемови, стигнаа до 155мм топови, следно е ракети за напад на бази, аеродроми, мостови, рафинерии и др во Русија, сразмерно на нивните напади врз "воени" цели во Украина.
Лесна мета за СУ-25 или МИ-24, такви во конфликтот во 2001 што користевме, се покажаа ефикасни

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.474
Поени од реакции
24.712

dardi, sto pravime koga ke pocne da vrne avioni nad eu? raketite ke im gi vratat koga togas...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.513
Поени од реакции
37.352
Си ги помешала таблетите нешто. Јас не сум завземал никаква страна.
...пишуваме за душогрижната Германија која го подучува православните за правата на другите што треба наводно да ги негуваме, ама за кај неа тоа не важи, така да за Велигден нема да празнуваш туку ќе одиш на работа и сите тие многубројни православни граѓани на Германија, а ти понатаму циничко спореди го Велигден со „албанско знаме“ и „Кирил и Методиј“, па јас сум ги „измешала таблетите“, кои таблети можат да се измешат само ти знаеш!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
@jamajka и @wicked_1 , преочигледно е дека имате некој меѓусебен несреден проблем и ќе ве замолам да си го решите пп, а не на темава. Кој каков е, не е предмет на дебата!

Фокусот и енергијата нека ви бидат кон аргументите на соговорникот, а не кон самиот член!
Со другиве душички шу праиме.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.474
Поени од реакции
24.712
indonezija zabrani izvoz na site vidovi maslo za gotvenje... poleka site ke pocnat da se zatvaraat i da si se grizat samo za sebe.

Screenshot_20220423-021213_LinkedIn.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom