Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.470
Поени од реакции
18.486
Za katakombi ima tri reshenija,
1.Bombardiranje - Civili stradaat i unistivas dokazi sto bi ti trebale.

2. Pushtas Distickstoffmonoxidq ( gas za smeenje) i vleguvuvas i gi sobiras - nema negativni posledici samo trosis nekolku cisterni so gas.

3. Gi zatrupuvas site prilazi osven glavniot i ostavas 2-3 snajperisti da se dosaduvaat.- snajperistite se dosaduvaat i gubis svedoci osven ako ne izleguvaat so beli shamivcina
Мислам дека лесно ќе ги извлечат ако му ги најдат залихите со масло за јадење и му ги уништат. Без масло нема живот :)

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Скроз сте отидени вие што постирате слики од убиени луѓе и се радувате. И оние од Украинци што постираа и овој сега погоре што не ги ставил ни во спојлер. Па дури и се радувате. Цивили гинат во големи бројки и тоа заради двете страни, а вие тука дркате кога наидте слика на мртви војници или уништена опрема. Што побрзо ги натераат двете страни да седнат да се договорат тоа подобро и побрзо да запре лудилото.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Некрофилот постира такви слики, треба да се отстрани од темава, не е стабилен..
Kolku videa niz telegram grupite imas izgledano?

Inace da, vakvi sliki ne treba ovde da se postiraat.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.471
Поени од реакции
8.196
Мислам дека лесно ќе ги извлечат ако му ги најдат залихите со масло за јадење и му ги уништат. Без масло нема живот :)
Jebiga, i jas sun ogranicen vo mozokov pa ne mi tekna.
Ama siper idea.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.470
Поени од реакции
18.486
Со оглед какви велемајсторски потези влечи Путин од почеток на инвазијата, на кои може Монти Пајтон да му позавиди, нема да ме изненади ако за брзо ја повлечи цела војска од Украина и прогласи победа.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.069
Поени од реакции
4.124
Kolku videa niz telegram grupite imas izgledano?

Inace da, vakvi sliki ne treba ovde da se postiraat.
Избегнувам да гледам видеа слики со мртви тела, жалосно е за секој еден загинат без разлика дали е Украинец Русин Британец, и на чија страна се борел, ниту еднашка не сум постирал мртви тела на темиве.
Некрофилот постира слики зашто е заебан во мозокот,

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404
Па до некаде и паметна е одлукава, Азовстал е огромен комплекс, сигурно добро се утврдени и имаат еден куп стапици при евентуален напад. Сигурно би изгинале неколку стотини војници ако се обидат да го освојат. Ќе видат ќе невидат, сами ќе се предадат.
Како кртинци се скриле,дури ми е жал за нив,само хемија или психа може да ги истера надвор.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Русите имаат иницијално побрз напредок од очекуваното. Дали Украинците свесно трампаат space for time или Русите функционираат подобро, ќе видиме наредниов период.

Ако продолжат да напредуваат со ова темпо јужно од Изум, можно е да го поделат Донбас на два дела и да ги отсечат Северодонеск и Лисичанск од Краматорск и Славјанск. А ако стигнат до Барвинкове може ефективно да ги отсечат цел Донбас од остатокот од Украина.

- The VKS has targeted forward command posts in Husarivka and Andrivka (both villages outside Balakliia), and claimed the destruction of an Ukraiinian Osa-AKM system in that area. yesterday.

- South of Izium, the Russians have secured Dibrovne, and are in the process of assaulting Dovhenke.

- The Ukrainians were forced to withdraw from Pisky Radkivski to Lozove, and the Russians have shot down one of Ukrainian Mi-8 helicopters near Korovii Yar.

- Further east, there is meanwhile no doubt the Russians have captured Kremina (north-west of Severodonetsk). Indeed, they seem to have secured Zarichne too, and are pushing in direction of Lyman and Mykolaivka.

- Despite the deployment of the 4th Rapid Intervention Brigade of the National Guard and Georgian Battalion, Ukrainians seem to have lost most of Rubizhne, which is a crucial position north-west of Severodonetsk.

- The RFA is advancing in Popasna, i.e. on the best way of forcing remaining defenders out of the ruins of that town.

- Ukrainians say they have repelled all the assaults in the area between Toretsk and Avidiyivka (both are west of Horlivka), and there is no doubt that the RFA and Separatists have suffered heavy losses there, but one can’t expect the Ukrainian troops there to hold out forever.

- Finally, the Russians and Separatists have launched a counter-attack on Marinka, late on 19 April: results are not known to me, right now.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.676
Поени од реакции
16.884
❗New Law in Austria Criminalizes Sharing Content from Sanctioned Media

Vienna has made it punishable with a fine of up to €50,000. The first 'sources' that spring to mind...?

Кој викаше фашизмот бил мртов.
на ми е јасно со Австрија, а уште на времето на Мркелка имаше обид ЕУ да забрани критизирање на фашизмот, не знам дали го протурија законот или само ги изедначија фашистите и комунистите...
а Австрија е Ригорозна кон усташите од Хрватска, а и не дозволува комеморации на Блајбург , а каде 1945 усташите се најдоа меѓу ЈНА и сојузничката армија и беа десеткувани
Автоматски споено мислење:

турчинот е Реален
https://www.advance.hr/vijesti/turska-porucuje-pojedine-nato-zemlje-zele-da-se-rat-u-ukrajini-nastavi-jer-nastavak-rata-vide-kao-slabljenje-rusije-na-mare-previse-za-situaciju-u-ukrajini/

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.320
Поени од реакции
1.857
Ова американците една тоалетна шоља тип чучавец неможат да произведат, освен во Холивуд Кубрик може да снима Аполо и слични ствари. Овој месец откажаа изстрелување на новата балистичка ракета, молерот што требало да ја офарба бил болен од Ковид, лансирањето се одложува за неопределено време. ;)
Имаат модерни F-35 авиони што 20 години ги конструираат, дури и унапред ги продаваат, им останува уште педесетина конструктивни проблеми да решат и ќе станат авиони број еден во светот.
Додека Путин обеќа балистичка ракета Сармат, најголема, најбрза, без аналог, вчера ја пуштија , си лета како што треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom