Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
И покрај катастрофалната прва четвртина на МЗТ (11-31) ФА цел натпревар грмеа, стигнаа до продолжување МЗТ на крај но немаа сили за пресврт. Околу 300 луѓе во коп навивање и саат време по завршување на натпреварот. Противничката екипа извади македонско знаме и дојде да се поклони пред ФА.
Жив е Аеродром!

FB_IMG_1650225751477.jpg

Да им се помножат сите активни години со 5 може да имаат 10 години постоење.
Od 10, sigurno 8 godini aktivni, poslednive 2 godini ne sme bile mn aktivni za radi situaciava so e momentalno nasa grupa i slobodno mojs da si vidis vo fb kolku aktivni sme bile do 2020 i ako so ne e objaveno sve.
Podgrupa od drug grad vie mozete da sonvite da vi bidet aktivni 1 godina a ne 10, inace clenovite na Ballistet si znaet dobro kolku kako i so.

И покрај катастрофалната прва четвртина на МЗТ (11-31) ФА цел натпревар грмеа, стигнаа до продолжување МЗТ на крај но немаа сили за пресврт. Околу 300 луѓе во коп навивање и саат време по завршување на натпреварот. Противничката екипа извади македонско знаме и дојде да се поклони пред ФА.
Жив е Аеродром!

Прегледај го приврзокот 329105
Во живо верувам дека беше добро, на Арена звучеше катастрофа.
Фа во внатрешноста има многу поголеми симпатии него ли во Скопје, и на нивното враќање надвор од ск повеќе се радуват (мој впечаток е тој)

Фа во внатрешноста има многу поголеми симпатии него ли во Скопје, и на нивното враќање надвор од ск повеќе се радуват (мој впечаток е тој)
Многу глуп впечаток. Од скопските групи освен Комити како некој неутрален статус, другите се ривали на ФА. 95% се од Аеродром, една општина во Скопје, а од надвор исто така сите групи се ривали на ФА, изгледа имаат почит спрема тоа што ја кренале сцената во минатото па ти изгледа дека имаат симпатии.

Сосема неточен впечаток. На секој прав навивач во Скопје (сеедно од било која група) му е повеќе или помалце мило што FA конечно живнаа, нивото на кое беа е далеку, но со вистинска работа се е остварливо!

Поради тоа што сме прозвани и по некои портали и од поединци изминатите два дена, ете гледам сега и на страната на Комити, во отсуство на официјален став на Чкембари, сакам да напишам лично едно мое гледиште за "културниот" клуб шо се отвори во Битола.
Чкембари се основани и постојат единствено и само единствено поради Пелистер. Од една страна тврдиме дека зелената боја ја обединува Битола без разлика на вера и националност. И тоа е така. Во групата покрај Македонци имаме и Роми, Турци, Срби, имаме/имавме и дури и Албанци. Лично мене иако се сметам за патриот, мене ми прај невиден ќеф ко ќе видам дека заедно со мене ради Пелистер и Ферди кини нерви, и Албин плачи од среќа итн...
Од друга страна сега со новокомпонираните бугари ни се јавува проблем. Подобро упатените во Чкембари знаат дека меѓу нив иако се многу малку има наши членови. Дел можеби се со идеологија испрани дел познавајќи ги дека во животот една страна немат прочитано се сомневам дека со литература се обратени. Иако групата на ниеден начин не е засегната се јавува сега прашањето зошти не сме реагирале?
Претходните години, со името, со полициска бруталност итн секаде сме земале учество официјално,со јавен повик до нашите членови и сме биле некаде и организатори. Сме изгубиле многу, настрана од пријави сме изгубиле и дечки кои се вистински ултраси/навивачи но не сакаат освен Пелистер нкаква друга активност на групата.
Од една страна велиме дека Битолчанец без разлика на вера и нација по дефиниција треба да е за Пелистер и дека ние сме оној обединувачки фактор во градот, а сега од друга страна излегува да треба да се бориме против нешто кое навивачки апсолутно никако не не засега. Сепак се е тоа ствар на лична одлука.
Со страшни нешта оваа сезона се соочуваме како група, уште во јуни месец со смртта на Трската изгубивме еден од најголемите авторитети на трибина, па потоа и политиките и меѓусебните тепачки а сега ова беше капак.

Neznam za koj family zborite. Pred nedela ipol Fmp-Mzt 13 ipol luge, nivna sreka sto nikoj ne im se zamara da bese malku podrugo vreme ke izginea decava. Za finale jandranska liga plus proslava 25 godini so gaga pienje baklji au bau site ke se soberat taka da ne gi velicete na dve dobri izdanija da vidime naredniot del od sezonata kako ke se pokazat.

Attachments

• mak-kosarka-fmp-mzt-08042022-7725.jpg
    mak-kosarka-fmp-mzt-08042022-7725.jpg
    234,4 KB · Прегледи: 150
Neznam za koj family zborite. Pred nedela ipol Fmp-Mzt 13 ipol luge, nivna sreka sto nikoj ne im se zamara da bese malku podrugo vreme ke izginea decava. Za finale jandranska liga plus proslava 25 godini so gaga pienje baklji au bau site ke se soberat taka da ne gi velicete na dve dobri izdanija da vidime naredniot del od sezonata kako ke se pokazat.
Да беше малку подруго време може ќе беа 130 а не 13, така да споредбата малку не ти држи вода.

Нема филозофија во сечи залепи најлони. Секој може
И затоа сеуште чаршаф и спреј ви е врвот. А, не се работи за најлон и лепење. Креативноста на овие две екипи е 100 класи над вашата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom