Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.513
Јас ти го кажувам исходот бидејќи ова е капитализам, ако тој и бапнал на општината 1 милионче за парцела и комуналии не го запирате во никој случај, т.е општината нема да даде да го запрете оти во тој случај тие ќе треба да го обештетат неколку пати по таа сума.Јасно де, никој не негира дека парата ја отвора секоја порта.
Што останува ако никој не се буни?
И јас знам да речам џабе се буните, секако ќе ви изградат. Што да направат луѓето за да се спречи лудилото во Скопје, а решението да не биде преселба во странство?
Мене многу ми се погревни оние што се смеат од страна на оние што се обидуваат да истераат правда. Да излезат и они на улица, ќе биде подруго. Старите ги направиле помладите генерации да бидат меки, за ништо да не се бунат, затоа не сере кој стигне.
Расадник е огромно маало, да излезат 10% од граѓаните, има доволно луѓе да ја запалат цела општина. Ама, треба истрајност, треба напор и покажување муда. Пример Трнодолците
Македонецот чека друг да му ја тера битката и секогаш има оправдување.
Бунењето требало да биде кога се носел ДУП за таа локација, арно ама тогаш никој не се замара (а ретко и кој разбира) + голем дел од народот си ќути оти треба да јаде гомна во тој случај против својата партија.