Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.429
Поени од реакции
35.117
Повеќе резултат од културата и околината на живеење, отколку на друго. Не дека другото нема влијание, ама најмногу е до околината. Научени се дека поминува агресија, како што имаме и ние тука друг пример за агресивни само што не се црнци (oк можеби wannabi црнци).

Автоматски споено мислење:

Ајде да решиме еден мал тест. Колку сте вие привилегирани ?
Прегледај го приврзокот 327619
Скроз сум „привилегиран“ по сите наведени точки... „Привилегиран“ сум по сите наведени точки... Привилегиран сум... Сум привилегиран... Сум...

Последно уредено:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
Повеќе резултат од културата и околината на живеење, отколку на друго. Не дека другото нема влијание, ама најмногу е до околината. Научени се дека поминува агресија.
Генетиката има огромно влијание, но околината, посебно во САД со нивната “гето калча“ ја влошува ситуацијата.

Се сеќавам дека имигранти од Руанда им забрануваа на своите деца да се дружат со Американските црнци.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520

Фамозната инклузивност, расна сензибилност и слични тотеми на денешното време метастазираа и во една таква наука каква што е математиката. Од некои професори се бара да размислат можеби да не претеруваат со формули на бели математичари.

Спред неколку извори (Телеграф, Колеџфикс) во поделеното упатство се вели дека „деколонизирањето на математичкиот програм подразбира да се земе предвид културното потекло на математичките концепти и теми кои најчесто се обработуваат“.

„Прашањето дали сме дозволиле западните математичари да доминираат во нашата дисциплина не е помалку релевантно од она дали сме дозволиле на западните автори да доминираат на полето на литературата. Тоа може да биде дури и поважно, затоа што математиката е поважна за напредокот на науката отколку литературата“.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.930
Поени од реакции
40.979
Screenshot_29.jpg

Не дека ми е гајле за тоа дали педерите ќе можат да си ја тераат нивната пропагандата или ќе бараат некои си права, ама преку глава ми е од овие двојни стандарди, каде што во Европа може све да се прави, да се бара шеријатски закони, да се клањаат каде стигнат, да убиваат во името на нивниот бог, ама затоа у Катар не можело да се мафта со педерски знаменца затоа што не можеле они да си ја мењаат религијата на 28 дена.

Пак ќе кажам ме боли таквото за педерите, дај боже да има такви да мафтаат со знаменца и да ги апсат таму и да ги тепаат пред камери за да види цел свет дека уствари тие права што ги уживаат кај Христијаните и во западниот свет ги немаат никаде на друго место, дека поради тоа што го прават на запад, би биле убиени на исток.

Ама да ви измочам у таа посрана религија базирана на убиства, тероризам, педофилство, робство, немање никакви слободи, племенско однесување и уназадување на светот. Да му се измочам на тој вашиот пророк педофил у уста што шетал еден месец у пустина, како не цркнал таму да ве немаше денес, светот ќе беше поубаво место за живеење.

Да им се измочам и тие лгбт заединици и на сите левичари у свет што тераат гнасна пропаганда, да бог ве скичмат на светското и конечно го видите вистинкото лице на овие животињи што свесно ги внесувате у нашите животи за да сеат терор и страв помеѓу луѓето во името на мирот, соживотот и толеранцијата.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.429
Поени од реакции
35.117
Во т.н. „запад“ ова би било наречено говор на омраза а прекршителот осуден. Двојните стандарди и лицемерието е големо, ама во случајов се согласувам со ставот на Арапиве: Сакаш да наметнуваш вредности кои не им одговараат на мнозинството, епа не се чуди ако имаш последици. Погрешно е малцинства да наметнуваат било што на мнозинства, посебно вредности за морал и сексуална ориентација.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.930
Поени од реакции
40.979
Во т.н. „запад“ ова би било наречено говор на омраза а прекршителот осуден. Двојните стандарди и лицемерието е големо, ама во случајов се согласувам со ставот на Арапиве: Сакаш да наметнуваш вредности кои не им одговараат на мнозинството, епа не се чуди ако имаш последици. Погрешно е малцинства да наметнуваат било што на мнозинства, посебно вредности за морал и сексуална ориентација.
Се сложувам со ова и апсолутно е точно, затоа што ние живееме во такво опшество и знаеме како е, се сложувам и со тоа дека ако идеш на утакмица да гледаш фудбал, си отишол да гледаш фудбал, а не да тераш нечија пропагандата и наратив, да клечиш пред утакмица, да ставаш корнер знаменца со виножито и слично.

Ама не се сложувам со двојните стандарди и со дволичноста. Во Европа ние може да праиме што сакаме, и ако ни се спротиставите ќе ве нарекуваме расисти и исламофоби, ама вие кај нас не може да правите што сакате затоа што не можеме да си ја мењаме религијата заради вас.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
Ама не се сложувам со двојните стандарди и со дволичноста. Во Европа ние може да праиме што сакаме, и ако ни се спротиставите ќе ве нарекуваме расисти и исламофоби, ама вие кај нас не може да правите што сакате затоа што не можеме да си ја мењаме религијата заради вас.
Poentata e deka nema dvojni standardi.
Ti biras da bides navreden ako nekoj te narece toa, dopira do tebe, go registriras, odnosno, go prifakas za vistina na nekoj nacin.
Arapite ne se zamaraat, ne igraat po tie pravila.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.429
Поени од реакции
35.117
Не баш. Не е дека доброволно го прифаќаме наметнатото туку со закони и репресии ни се наметнува. Може и јас да не се замарам (да не прифаќам) како Арапите, ама разликата е што мене ќе ме судат и влечкаат по институции за „говор на омраза“ и што ти не.

Ете од Министерството за Вистина кажале дека објавување на несанкционирани работи на интернет ќе резултира со судско гонење. Додуше тоа за војната во Украина е адресирано, но важи за сите „вистини“ кои се декларирани како вистински (од државата). Неистомислениците немаат право на слобода на говор, став кој не е дејуре - ама е дефакто.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.930
Поени од реакции
40.979
Poentata e deka nema dvojni standardi.
Ti biras da bides navreden ako nekoj te narece toa, dopira do tebe, go registriras, odnosno, go prifakas za vistina na nekoj nacin.
Arapite ne se zamaraat, ne igraat po tie pravila.
Не се вреѓам јас од тоа, кажувам само за нивната дволичност, со методите со кои се служат и плачењето. Но има луѓе во западниот свет(левичари), кои буквално ќе ти го уништат животот доколку овие те наречат расист и исламофоб, поради такви етикирања луѓе губат кариери, се растураат фамилии.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
Не се вреѓам јас од тоа, кажувам само за нивната дволичност, со методите со кои се служат и плачењето. Но има луѓе во западниот свет(левичари), кои буквално ќе ти го уништат животот доколку овие те наречат расист и исламофоб, поради такви етикирања луѓе губат кариери, се растураат фамилии.
Mudra zena ednas rece
1650008713504.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.429
Поени од реакции
35.117
Не е само тоа, туку и судски ќе бидеш гонет во одделни случаи. И не само на запад туку и овде имаме судени и осудени за „говор на омраза“, за банални кратки мислења/реплики на фејсбук или некаде на интернет.

J

joli1

Гостин
Паметни се арапите.

Видовме у Европа што донесе толерантноста спрема девијации и некомпактибилни култури.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Ај тролање ќе завршите како робвладетелите од 18 век во историјата наскоро.

Kajgana Shop

На врв Bottom