@Vaga77 @Bibo @em1l1ja
Јас и Емилија за прв пат поднесовме документи на 23.10.2018 во Софија. Документацијата беше од наш дедо- татко на татко ни, кој си имаше веќе бугарско државјанство. Интервјуата ни беа во Софија на 06.06.2019 и поради тоа што долго време бевме на финална, мене лично ме фати страв да не добиеме отказ случајно

, па пративме дополнителни документи- бугарската лична карта од татко ни, а јас испратив за мене и пасош и венчаница со бугарски државјанин, иако тоа не е релевантен доказ и не менува ништо во постапката. Статусите, како што и го удривме тапанот овде

, ни се сменија во положително на 11.04.2022.
Да напоменам дека кога ние ја започнавме постапката, татко ни се уште немаше добиено бугарско државјанство и затоа одевме преку дедо ни. Во меѓувреме татко ни си доби државјанство и извади пасош, кај него одеше доста побрзо процедурата бидејќи си беше преку родител. Во моментот кога имавме и негови документи, ги доставивме истите како дополнителни за секој случај.
Се надевам сега е малку појасна нашата ситуација и се разреши контрадикторноста.