Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Сега положително е многу скратено, би требало за 2-3 месеца да добиеш указ. Ориентирај се по списокот. Но кога доби државјанство татко ти, пред или откако ти аплицираше? Оти викаш преку дедо си аплицирала, не преку родител а во исто време кажуваш дека и татко ти добил државјанство па малце контрадикторен е одговорот :D
Откако аплицирав. :)

Откако аплицирав. :)
Емче не те разбрав. На интервју аплицираше со документи од прадедо т.е. со потврда од клуб си без плус некои други стари документи и сега си на положително ?

Дедо ти е бугарски државјанин или е македонски ?

Фала

Од нередовна ми се смени во ваков статус

Attachments

• Screenshot_20220414-095813_Chrome.jpg
    Screenshot_20220414-095813_Chrome.jpg
    405,2 KB · Прегледи: 190
Емче не те разбрав. На интервју аплицираше со документи од прадедо т.е. со потврда од клуб си без плус некои други стари документи и сега си на положително ?
Точно, со тоа што додека била во процедура и татко и добил државјанство. Тука прашање е дали тоа е земено во предвид од советот дека и татко и е веќе бугарски државјанин.

Дедо ти е бугарски државјанин или е македонски ?

Фала
Аплицирав со потекло од дедо ми, има пасош одамна. Во меѓувреме му излезе и на татко ми пасошот и пратив копија од пасошот негов преку посредникот :D
Од пон.сум на положително. Интервју 06.06.2019.
(@Bibo )

*****Апдејт 14.04.2022*****

СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

ФЕВРУАРИ 2022

[УКАЗ 38] 16.02.2022 @stefan1994 - инт СОФ 05.06.2019
[УКАЗ 38] 17.02.2022 @Tinosaur - инт СОФ 04.06.2019
28.02.2022 @ivantskv - инт СОФ 16.05.2019 - воена книшка и пасош од брат

МАРТ 2022
08.03.2022 снаа на @branko1 - фин 17.12.2020 - инт СОФ 28.05.2019 - родител

АПРИЛ 2022
11.04.2022 @Koce_ta - инт СОФ 30.05.2019 - родител
11.04.2022 @em1l1ja - инт СОФ 06.06.2019 - дедо и родител
11.04.2022 @Aleksandrija22 - инт СОФ 06.06.2019 - дедо и родител
11.04.2022 @daisyy - инт СОФ 10.06.2019 - родител

Последно уредено:
Указ 38/2022!

16.02.2022 @stefan1994 - инт СОФ 05.06.2019
Указ 14.04.2022
Честото Стефан, успех голем ти посакувам. На која основа поднесе пасош, со предок бугарин или преку бугарски клуб?
И јас чекам, тој период бев и јас. Па ме интересира. Фалаааа

Честото Стефан, успех голем ти посакувам. На која основа поднесе пасош, со предок бугарин или преку бугарски клуб?
Ти кога точно беше на интервју, каде, со кои документи и на кој статус си?

04.06. 2019 интервју, на финална од крај на Декември 2021, со документи преку бугарски кулб, не преку дедо/прадедо бугарин. Се надевам ќе ми се смени во положителна, иако сум со док од Бугарски клуб дабч.
Автоматски споено мислење:

Происход од Дабч, потврда од бугарски клуб (со изводи од прадедо, без стар документ)

@Vaga77 @Bibo @em1l1ja

Јас и Емилија за прв пат поднесовме документи на 23.10.2018 во Софија. Документацијата беше од наш дедо- татко на татко ни, кој си имаше веќе бугарско државјанство. Интервјуата ни беа во Софија на 06.06.2019 и поради тоа што долго време бевме на финална, мене лично ме фати страв да не добиеме отказ случајно :D, па пративме дополнителни документи- бугарската лична карта од татко ни, а јас испратив за мене и пасош и венчаница со бугарски државјанин, иако тоа не е релевантен доказ и не менува ништо во постапката. Статусите, како што и го удривме тапанот овде :ROFLMAO:, ни се сменија во положително на 11.04.2022.

Да напоменам дека кога ние ја започнавме постапката, татко ни се уште немаше добиено бугарско државјанство и затоа одевме преку дедо ни. Во меѓувреме татко ни си доби државјанство и извади пасош, кај него одеше доста побрзо процедурата бидејќи си беше преку родител. Во моментот кога имавме и негови документи, ги доставивме истите како дополнителни за секој случај.

Се надевам сега е малку појасна нашата ситуација и се разреши контрадикторноста.

Primer za molba za da povlecam original dokumenti jas dobiv pasos mi treba za drug clen. I Dali moze posrednik da mi gi podigne ili moram licno

Хвала. Предок бугарин е основата.

Здраво.
Дали некој знае која е процедурата на вадење документи за мажот ми? Јас имам државјанство. И колку време би се чекало..?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom