Linkot ti e od novata Aeri+ jas ja imam postarata verzija i sum zadovolen taka da ovaa novata varijanta sigurno treba da bide podobra od prethodnata.Значи рано е за искуства да прашувам.
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Linkot ti e od novata Aeri+ jas ja imam postarata verzija i sum zadovolen taka da ovaa novata varijanta sigurno treba da bide podobra od prethodnata.Значи рано е за искуства да прашувам.
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Jlo lani ova vreme za drug ke se mazese.
No, jbg, koga znaes, znaes.
Ne za dzabe ja sporeduvaat so thanos.
Da vo pravo si deka i ti imas slicen problem no sepak taa klima ako ne sum greska e deklarirana na najnisko 400w no isklucuva na 547w ako dobro se sekavam na poslednoto merenje sto e mnogu podobro od kaj mene .
Vo vrska so toa sto vnatresnata edinica duva celo vreme imas cuvstvo deka raboti celo vreme i so toa klimata ima celo vreme otcituvanje na temperatura i ne dava da ima golemi temperaturni razliki i plus na vklucuvanje odi do 800w i poleka opagja do 547 pa odi off ,a kaj mene GREE na vklucuvanje odi i na 1600w pa pregreva prostorot pa opagja temperatura i e ekstremno nekomforno.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Vivax 5.5kw aedi samo vnatresna otprilika 60-80w namestena na auto fan a na dalecinsko ima 3brzini plus turboDali imate mereno kolku vati trosi klimata vivax aeri 5.5kw koga SAMO VNATRESNATA edinica raboti?
Vaka...sea za sekoja ponuda sto si ja sobral i si ja analiziral samo cenata od 10000€ sea pisi kolku KW ti ponudile site za 10000€....i posle napisi kolku KW Ti mislis deka ti se potrebni za 180-190m2 ne na +7 tuku na najladnata temperatura za tvojata lokacija ...region.Zdravo na site,
Vo plan imam da stavam toplotna pumpa pa rekov da prasam za mislenje i iskustva od nekoj poupateni od mene. Se raboti za kukja so vkupna povrsina od nekoi si 180-190 m², na tri sprata i cel otvoren prostor bez vrati pomegju spratovite, vekje mi e postavena instalacijata za podno greenje na sredniot sprat kaj sto ke bidat kujnata, trpezarijata i dnevnata i isto taka postaveni se radijatorite na ostanatite 2 sprata. Da napomenam deka kukjata e maltarena + imam izolacija 8mm stiropor so pvc dograma.
Vaka od ponudenite sto razgledav bea LG, Toshiba, Haier, Vailant, Gree, Ariston..cenite na site skoro bea razlicni sto mo igra i uloga da bidi so nekoja si razumna cena da ne e 10000€.
Zdravo na site,
Vo plan imam da stavam toplotna pumpa pa rekov da prasam za mislenje i iskustva od nekoj poupateni od mene. Se raboti za kukja so vkupna povrsina od nekoi si 180-190 m², na tri sprata i cel otvoren prostor bez vrati pomegju spratovite, vekje mi e postavena instalacijata za podno greenje na sredniot sprat kaj sto ke bidat kujnata, trpezarijata i dnevnata i isto taka postaveni se radijatorite na ostanatite 2 sprata. Da napomenam deka kukjata e maltarena + imam izolacija 8mm stiropor so pvc dograma.
Vaka od ponudenite sto razgledav bea LG, Toshiba, Haier, Vailant, Gree, Ariston..cenite na site skoro bea razlicni sto mo igra i uloga da bidi so nekoja si razumna cena da ne e 10000€.
Pazete se od vakvi Sitkaci sto vi prodavaat marka/etiketa/lepenka/brend za duplo poskapoНајдобри се знае кои се.
Mitsu / Toshina / LG / Valiant
Пониска класа ти се останативе веројатно и го имаш заклучено по цената.
Е сеа што некој ќе те праи будала дека Митсу Тошиба и ЛГ не се топ тиер уреди тоа е друга работа. Ова е инвестиција која еднаш се става и вреди да ставиш најдобра опција можна. Јави се на 2-3 места кај инженери ќе ти објаснат подетално , се очекува на волкава инвестиција да ти е објаснето од а до ш се.

Heavy industries https://www.facebook.com/APISolutionsTE/Zdravo na site,
Pazete se od vakvi Sitkaci sto vi prodavaat marka/etiketa/lepenka/brend za duplo poskapo
Kolku im se muskulite na site ovde se gleda
Od Valiant moze da si naracas od tvoite SEXY fantazii.... za greenje ladenje nema takvi![]()