Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Капитол од тоа што имам слушнато имаат добар квалитет. Од тоа што имам видено надворешниот изглед ми се едни од најдобрите, ако не и најдобри според мој вкус. Таа зграда ја најавуваа пред 5-6 години и никако да почнат. Со оглед на тоа што до неа каде треба да биде(најверојатно дискутираме за таа спрема градинката) веќе никнува друга зграда(ако не и капитол, не видов табла) значи наскоро ќе биде почната.
Чисто информативно кога ја најавуваа цената беше 1 250 евра, народ пред 5 години остави капар за станови во таа зграда.

Epa toa e rabotata, nie se mislime i eve ke ostavime kapar, niven odgovor e deka
Maj najdocna juni kje pocnat da gradat, ama ako se ceka podolgo nema svrha. A ako velis deka pred 5 godini ostavil kapar narodot, bog ti znae koga kje pocnat, rekoa statika ostana ushte da sredat i bozem pocnuvaat.
Da da taa zgrada e, sproti gradinkata, drugite gradat, do niv a kaj so treba da nikne na kapitol zgradata ne se butnati ni kukjite ushte.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Epa toa e rabotata, nie se mislime i eve ke ostavime kapar, niven odgovor e deka
Maj najdocna juni kje pocnat da gradat, ama ako se ceka podolgo nema svrha. A ako velis deka pred 5 godini ostavil kapar narodot, bog ti znae koga kje pocnat, rekoa statika ostana ushte da sredat i bozem pocnuvaat.
Da da taa zgrada e, sproti gradinkata, drugite gradat, do niv a kaj so treba da nikne na kapitol zgradata ne se butnati ni kukjite ushte.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Општината ги кочеше мислам работите, а во меѓувреме почнаа спрема катастар и на рузвелтова кај Сетек. И двете им се прилично завршени и кај катастар само е оставено фасада и внатре. Вајда и плус други работи ама би требало да почнат со оваа зграда. Капарот беше 1000 евра мислам за да знаат дек си сериозен и да ти чуваат стан. Нареден пат ќе прашам дали им важи за нив и истата цена од 1 250 ама чисто се сомневам.

Едит: не се 5 години на страната им стои 2019та ама 2018та веќе се знаеше дека таму ќе градат и мислам тогаш уплатија.
Сега ја отворив страната и сфатив дека дефинитвно ми се бр.1 по изглед.

Пред 5 години оставиле капат и уште ги чекаат да почнат со градење? Ова ваљда се купци што не им е стан за живеење.

Не е 5 години згрешив јас. Помалку е, но помалку од 3 години сигурно не е. Личноста што знам дека даде капар си зацрта таму да купува и кај нив уште пред официјално да објават знаеше дека тие таму ќе градат. Капарот беше мислам 1000 евра за да и чуваат стан. И за живеење е ама не се брза. Колку пари даде за кирија во меѓувреме е тоа незнам. Но во таа бранша e и ги знае добро фирмите и кој како гради и верувам дека не случајно ги одбрала нив. :icon_lol:

Последно уредено:
Да и ние уплаќаме утре капар од 1000 еур за резервација за стан и паркинг место, според мене е одлична и една од ретко добрите локации. Да однадвор се префраерски со изглед и се, сеа малку уличките можеби ќе се проблем, ама па баш спроти неа има паркинг во катна гаража ако сака некој на гости да ти дојде. НЕ ни е за живеење станот, онака, да се дешава нешо.

Veke dve godini barame pomala baraka, kuca so dvor, vo Vlae za ziveenje.
Автоматски споено мислење:

Треба да има екстремен данок за втор трет стан ( како во Грција) и иселениците да бидат екста оданочени , и така ќе биди цената на становите реална .
Se plaka poskapo ako ne zivees vo stanot, a i mislam deka donesoa zakon za pogolem danok za vtor stan.

Последно уредено:
Ме интересира дали се уселија луѓе у зградата на Гранит, и дали имате слушнато за искуства уште се ефтини овие станови тука . Некој повеќе инфо да ми даде од искуство?

Се работи за овие подолу станови. Фала.
1649012658170.png

Пред да купувате стан од порта контактирајте со некој што веќе купил стан од нив.

https://forum.kajgana.com/threads/Цени-на-станови-во-Скопје-Колку-се-реални.40651/post-9517809

Не прашувајте гаталци, прашувајте паталци
на купувачите не им дозволуваат да видат како се одвиваат работите, не им даваат да видат стан до примопредавање, не ги известуваат за промени во материјали и слабо, а некои и воопшто не ги известуваат за текот на работите како одат. Имаат една група на вибер во која некој што влегол внатре или имал некој мајстор познат што работи таму во зградата ставал слики во групата и можам да кажам дека се по прилично загрижувачки.

Крш се становите. Пријател зема стан од 60.000 во кој му тече вода!!! Се дрецка од земја бидејќи не се живее во станот!!! Буквално се распаѓаат ѕидовите.
Причина? Не над него туку над над него го пробушиле/пукнале одводно црево. Сега тоа црево е покриено со иберцук или кошулица. па врз иберцукот се лепени плочките и ставена шољата.
За да се санира треба на добра воља да дозволи тој на два спрата над него:
Да му влезат дома. Да му ја одлепат шољата. Да му ги искршат плочките. Да го ископаат иберцукот... за да пристапат до цевката и да ја санираат. Е овај горе не дозволува! И сега тоа е в костец фатено помеѓу купци, инвеститор, изведувачи и 2 страни адвокати.
Додека се натегаат гомната и водата се слева по ѕидовииии

Се враќам за празнициве и идам да видам квалитет од 2 браќа земале моиве клучот од станот.

Кај ќе го видиш квалитетот ако е готов станот...СЕ е покриено со плочки и бела боја. :)

Се враќам за празнициве и идам да видам квалитет од 2 браќа земале моиве клучот од станот.
Да ти кажам помирен сум и со квалитетот, колеги што работат по зградиве што ми кажувале :icon_lol: Кај овие не знам никој, вака на муабет океј изгледаат. Нека ја дигнат само у рок па другото налет.

Да ти кажам помирен сум и со квалитетот, колеги што работат по зградиве што ми кажувале :icon_lol: Кај овие не знам никој, вака на муабет океј изгледаат. Нека ја дигнат само у рок па другото налет.

Ми црта рендер една типка била во станот рекла дека е многу подобро од 90% од зградите во Скопје од тоа што она видела. Градежен инжинер е девојкава.
Ќе ја дигнат 100% во рок и побрзо.

Кај ќе го видиш квалитетот ако е готов станот...СЕ е покриено со плочки и бела боја. :)

Работи како квалитет на ходници , прозори , врати , инсталација , осигурачи струја курци палци виделе , јас не се разбирам ни 10% од ова.
Автоматски споено мислење:

Ме интересира дали се уселија луѓе у зградата на Гранит, и дали имате слушнато за искуства уште се ефтини овие станови тука . Некој повеќе инфо да ми даде од искуство?

Се работи за овие подолу станови. Фала.
Прегледај го приврзокот 327561

Роднини мои земаа стан , Гранит е гранит,зградата е направена како што треба е сеа што нема модерен лик и нема тераси со стакло е друг муабет.

Крш се становите. Пријател зема стан од 60.000 во кој му тече вода!!! Се дрецка од земја бидејќи не се живее во станот!!! Буквално се распаѓаат ѕидовите.
Причина? Не над него туку над над него го пробушиле/пукнале одводно црево. Сега тоа црево е покриено со иберцук или кошулица. па врз иберцукот се лепени плочките и ставена шољата.
За да се санира треба на добра воља да дозволи тој на два спрата над него:
Да му влезат дома. Да му ја одлепат шољата. Да му ги искршат плочките. Да го ископаат иберцукот... за да пристапат до цевката и да ја санираат. Е овај горе не дозволува! И сега тоа е в костец фатено помеѓу купци, инвеститор, изведувачи и 2 страни адвокати.
Додека се натегаат гомната и водата се слева по ѕидовииии
Vo Porta zemal prijatelot, zashto neshto mi e poznat muabetov?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom