Не сум јас друже,ова се случи во Србија кај тамошен бајкер.Батка падобранот да не ти се отворил???
Се надевам дека си добро ако си ти....
Ако имаш кратки раце мислам дека L би ти одговарал но сепак пробај ги и двата.Што се однесува до големината на тркалото земи 29.Помало тркало е подобро за низ град бидејки полесно е за маневрирање лево десно,постартно е и на кривини полесно се влегува бидејки му треба помал круг за да заврти додека 29 е за повеќечасовни тури поудобен е ради поголемото тркало кое подобро голта нерамнини и повеќе одговара за повисоки луѓе.Дечки за висина 182 и тежина 75 кг кој рам го препорачувате L или XL?
Исто така ако може бејзик објаснување околу разликата на возење со гуми 27 и 29
Значи знам дека е големината меѓутоа ме интересира поинсајдерски ...
Што би рекле мајсториве, попуштил варот
Ај прво кажи ја точната максималната горна цена која би ја дал за точак дали нов или половен до 4 години стар за упола цена од нов бидејки пишуваш една цена која би ја одвоил а потоа прашуваш за точак кој е друга класа во однос на сумата што ја наведе.Здраво,
Да ми препорача некој каде можам да разгледам велосипеди докај 400-500 евра? Ми треба за рекреативно возење по кеј и на водно.
Овие океј се? https://www.facebook.com/bidifitprodavnica/photos/pcb.10159908253468162/10159908251313162/
Ако ти е за рекреација а не за експлоатација тогаш ок се, ама ако имаш 500-че на располагање тогаш е друг муабет, како што ти пишал погоре членотЗдраво,
Да ми препорача некој каде можам да разгледам велосипеди докај 400-500 евра? Ми треба за рекреативно возење по кеј и на водно.
Овие океј се? https://www.facebook.com/bidifitprodavnica/photos/pcb.10159908253468162/10159908251313162/
Далеку си од XL, L е големината за тебеДечки за висина 182 и тежина 75 кг кој рам го препорачувате L или XL?
Исто така ако може бејзик објаснување околу разликата на возење со гуми 27 и 29
Значи знам дека е големината меѓутоа ме интересира поинсајдерски ...
Bi dal do okolu 500 evra (pa i 550 neka e ako epten vredi).Ај прво кажи ја точната максималната горна цена која би ја дал за точак дали нов или половен до 4 години стар за упола цена од нов бидејки пишуваш една цена која би ја одвоил а потоа прашуваш за точак кој е друга класа во однос на сумата што ја наведе.
moze i od okolu 500, daАко ти е за рекреација а не за експлоатација тогаш ок се, ама ако имаш 500-че на располагање тогаш е друг муабет, како што ти пишал погоре членот
Не бидејки кошта повеќе 500 евра а има опрема како најевтините 26 ки од 200 евра.Проблемот е што купуваш точак во период кога не се купува бидејки цените се околу 30% повисоки од оние реалните.Најповолен период е крај на Јануари и Февруари кога се чистат залихите и важат новогодишните попусти.Еве ќе ти кажам со какви делови да бараш 29ка.Амортизерот обавезно да се заклучува бидејки сакаш да се качуваш на Водно и ќе бараш модел на Suntour XCT или поскап XCM бидејки XCE не се заклучува.Кочниците да бидат хидраулични а не механички и во избор имаш поевтини Tektro и поскапи Шимано.Предниот погон да биде со 2 или 3 запчаника од кои најмалиот да има 22 заба додека задната касета да има 9 од кои најголемиот 32 или 34 заба за да немаш проблем околу искачување на делот од 2км после детското на Воднo до врв.Менувачите и шифтерите обично се од класата на Altus,Acera или Deore но и да се во таа класа си вршат работа.За нов разгледај го моделот Polar Mirage Pro 29 кој наместо 3 x 8 има 3 x 9 и е на попуст од 32200 денари:Nekoe mislenje za ovoj? http://www.bikestop.com.mk/bikes.php?lang=2&mb=20&sf=Mountain&id=843