Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.822
- Поени од реакции
- 34.074
Работата е во тоа што Бледскиот договор за Македонија би бил обединување на сите територии со Македонци во една држава.Ова обединување е тоа кога Бугарија требаше да влезе во склоп на СФРЈ? Па на некој начин и договорот е реализиран, Словенија и Хрватска се денес во сојуз со Бугарија.
Бугарија не би влегла во склоп на СФРЈ, туку СФРЈ/Бугарија/Грција/Албанија сите би биле дел од една балаканска федерација која би била сила од светски рамки. И уште поважно, Македонците би биле во една држава.
Проблем е што ова може лесно да ескалира. Можеби и до MAD, скраја да е...Ова со можните апликации на Шведска и Финска во НАТО може да стане многу поголемо срање од ова со Украина. Не сакам Финците да наебат, затоа што ми се симпатичен народ, ама изгорен сум Швеѓаните да го извлечат подебелиот крај. Педерите вечно се извлекуваат на педерски начини и потоа завземаат moral high ground.
Супер би било еднаш и ним да им заигра мечката пред врата.
Автоматски споено мислење:
Ова изгледа сум го пропуштил... Е ај цитирај го било кој што рекол дека „Русија била борецот за православје и правда а САД биле фашисти, нацисти и Сатана“ и јас ќе ти извинам што те нарекувам лажов.Никаде не реков дека САД се носител на доброто туку циничен бев поради некои глупи и заостанати мислења каде Русија била борецот за православје и правда а САД биле фашисти, нацисти и Сатана.
Дотогаш: Лажго си голем и неоригинално повторуваш многу пати повторувани лаги и наративи демек овде некој сече вени за Русија: Не, туку навиваме за сите што се против САД. Дури и за Кина навиваме од истата причини... Ти кажав дека си лажго?
Ова е „доказот“?Исто така, Песков при очигледен доказ за воени злосторства од страна на Руската армија - лаже (не дека некој е изненаден од ова...)
На 09:54 ако не ви отвора директно таму.
Видео направено со фрејмови од слики во фотошоп? Гледаш некој тенк, као пука (ако маглата доле на улицата е пукање од тенк), и после гледаш замаглена фотографија од паднат велосипед.
Риалити чек: Ако те погоди директен удар од тенк, нема да имаат потреба да замаглуваат ништо - пошто ништо нема да остане од тебе, ниту од велосипедот.
Добро бе, навистина не ти текнува дека постираш тешко срање од пропаганда?
На сите видеа и фотографии меѓу згради/училишта/итн, од паркирање на украински тенкови, артилерија, ПВО опрема... Ти сето тоа го игнорираш и мислиш дека Русите убиваат цивили? После сите војници што им погинаа додека избегнуваат масовни blanket бомбардирања (во амерички стил) со кои досега ќе ја решеа војната?
Ова со фејк видеава ме подсеќа на Колин Повел кога даваше „докази“ за ирачко поседување на оружје за масовно уништување.
Па и опколување со НАТО членки и градење нуклеарни бази до границите на Русија гарантира идно престанување на постоење. Во таква изгуби-изгуби ситуација, зошто и Русија да го одбере едниот „изгуби“ потег каде САД победуваат?
Ако престане да постои Стокхолм, и Санкт Петерсбург и Москва набргу потоа ќе престанат да постојат. Сите се свесни за ова и никому не му одговара овој исход, така што џабе го спомнувате како возможна опција.
MAD detterance функционира само ако двете страни сакаат да го избегнат. Агресивност и опколување со НАТО членки и градење нуклеарни бази до границите, тоа не е избегнување на војна (и взаемно унишутување).
Финска и Шведска треба најинтно да бидат примени во Нато.
(eве за што навиваш)
Последно уредено: