Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Мислам дека тотално му ја утнаа стратегијава на Алонсо. Требаше на претходниот VSC да влезе во бокс. Не сфаќам што доби сега? Дури и да влезат уште по еднаш останатите. :(
Автоматски споено мислење:

Прекрасно, еве дури и Жу го стигна. 'Тибам стратегијата! Наместо да се бори за трето место, ќе заврши 14.

Последно уредено:
Катастрофален викенд беше ова мислам за повеќето, само Леклерк извади максимум.
Макс уште вчера се жалеше дека не е задоволен од болидот, веројатно некој чуден сетап имаа. На тимското радио кога Чеко праша што беше проблемот со Макс, доби одговор дека нема никаква врска со нашиот болид. Значи се работи за некоја модификација што Макс ја добива, што за жал не функционира. 2 од 3... катастрофа.

Од друга страна Алонсо имаше делумно супер викенд, ама Алпин не испорачаа како што треба. Прво со хидрауликата вчера на квалификации, и денес со тактиката. Мислам да го оставиш 40 круга при 2 сејфти кар... не знам, ненормална работа беше тоа. На крај 0 бодови, штета. Самиот изјави дека го имал најдобриот pace после толку години.

Леклерк иако не е Макс, мило ми е што си гази. Дефинитивно заслужува добар болид па и титула. Тркава ми фалеше онаа битка со Макс што ја имаат, ама Ферарито беа доста моќни. Страшен грип имаа на кривини, за брзината мислам дека РБ ја имаа ама џабе беше се. Саинц од друга страна веројатно има скрос друг сетинг од Леклерк и имаше ужасен porpoising и вчера и денес, + грешката вчера и денес скапо го коштаа.

Се на се океј викенд, ама можеше повеќе.

И кој кур беше изјавата на Хамилтон „guys you put me in a very difficult position". Како те ставија во тешка позиција бе сфе да ти?

Чеко дефинитивно си најде брзината, лани не беше нешто посебно, ама годинава го дава својот максимум.

Алекс Албон ја извозе цела трка без да влезе во бокс (влезе во последен круг, зашто нели мора еднаш) и успеа да освои бод. :cuc: Пропаѓа во вода она дека овие гуми биле помалку трајни (што ќе беше добро за сите). Изгледа во Бахреин патеката наместо со асфалт ја правеле со парчиња стакло, па затоа така ни изгледаше на сите.

1649573800539.png

Ботас поставил нов рекорд на квалификации. На плачкото Луис ќе му требаат уште 102 трки од сега, за да го стигне. :pos:

Последно уредено:
Ете го циганот почна да плаче по радио. :coffee: :coffee: :coffee:
Едино ако се буни зашто него прв го внесоа, место Расел. Ама нели, можеше да му направи и undercut и немаше да јаде трици тогаш.

Последно уредено:
Ме изненади одлуката на Тото да Расел сепак остане пред Луис. Луис лани ја пропушти шансата да стигни до 8-та не верувам дека би имал пак таква прилика,
колку и да навивам за него...

Браво за Леклерк. Одличен возач, во конечно силен Ферари. Им фалеше на Ф1. Од оваа "нова" генерација, омилен возач. Заедно со Ландо.

Макс ? Па и не ми е жал :)

Многу честитки имаше за доминантниот болид на РБ а доминира со 1/3 завршени трки, да не беше два пати сејфти кар уште повеќе ќе му избегаше Леклерк.

Уште во трета трка многу е назад Макс и се стави во тешка ситуација, 46 бода назад а Ферарито не изгледа дека би завршило под топ 3 на некоја трка.

Макс ? Па и не ми е жал :)
И мене. :aplauz: Дај боже на секоја трка по еден од нив двајца со Луис слично да им се случува. :D

1649581007117.png

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom