Квалификации за СВЕТСКО ПРВЕНСТВО 2022

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
По мене не е за во топ 10 во свет, исто како што и Македонија не е за 62, а пред нас едно 20 послаби репки.

И крајно неозбилно ми е ова со ако има 2 европски репки во група, не смее трета, па си играат, сега ти смееш ваму, ти не смееш таму. Пушти влечење и како се паднат така, макар се паднале 4 Европски во една група, а 4 афрички у друга.
за тоа постојат европско првенство и афричко првенство.
не се прај и ти како италијаните, неможеа да изборат пласман па наоѓаат маани во системот на квалификации :)

за тоа постојат европско првенство и афричко првенство.
не се прај и ти како италијаните, неможеа да изборат пласман па наоѓаат маани во системот на квалификации :)
A ти сметаш дека системот на квалификации е фер спрема помалите земји? Ако така сметаш, нема што да правиме муабет.

Не е нормално што Европа од 32 места дава 13... треба барем 50% т.е. 16.

А за следното ако бидат 48 Европа ќе партиципира со 18... се отвора можност за Фиџи, Папуа Нова Гвинеја, Бурунди... :pos:

А за следното ако бидат 48 Европа ќе партиципира со 18... се отвора можност за Фиџи, Папуа Нова Гвинеја, Бурунди... :pos:

Треба да има претквалификации и во Европа како и во други континенти, па така 7 групи по 7 тима, првите две од секоја група директ, нит баражи ни ништо, 14 европски.
Ј.Америка 4, Африка 4, Азија и Океанија споени 4, Конкакаф 3, во тој број не сметајќи домаќин, актуелен првак (како порано што беше) и една екипа од плеј оф меѓу 5-от од Ј.Америка со тим по ротација, едно СП од Ј.Америка-Азија, наредно од Ј.Америка-Африка итн. ете ти 32.

48 на ништо не личи, бламови ќе биде, Океанија ќе имаат конечно едно место сигурица т.е. Нов Зеланд, очекувам Аустралија да се врати нареден циклус во Океанија пошто ќе имаат гарантирано место :angel:

A ти сметаш дека системот на квалификации е фер спрема помалите земји? Ако така сметаш, нема што да правиме муабет.
системот е таков каков што е, јебига ние сеа што сме се погодиле во Европа и што конкуренцијата е појака и потешко се стигнува до СП тоа е друга работа.
како би го изменила фифа системот на квалификации, да ги измеша афричките земји со европските? јужноамеричките со азиските?

Европа нема да има 18, туку 16.
УЕФА - 16, Азија - 8, Африка - 9, С.Америка - 6, Ј.Америка - 6, Океаниа - 1 (плус две екипи преку плејоф)

Јас мислам највеќе од ова проширување ќе добијат Северноамериканските екипи. Конкретно патарушки како Хондурас, Ел Салвадор и Јамајка многу лесно ќе стигаат до СП. Они моментално можат да понудат максимум три добри екипи, а они ќе добијат 6 места за СП 2026. :cenzura:

1648845221466.png

Еве од овие квалификации табелата, јас не гледам како 6 од овие екипи се достојни за СП. Би им дал четири заради Коста Рика, симпатична екипа на СП.
Азија истотака ќе понуди слаби репрезентации во додатните 4 а Океаниа (читај Нов Зеланд) ќе има загарантирано учество.
Африканците од друга страна заслужуваат повеќе места. Таму е екстремно тешко да се стигне до СП а мислам дека и екипи како нивните може да изненадат и дека ќе бидат многу покомпетитивни од некој Хондурас или Јамајка па и Нов Зеланд.
Секако, УЕФА е најголем губитник тука во однос на квалитетот на репрезентациите иако они се една третина од вкупниот број. Мора да сменат системот ако сакаат поквалитетно СП. Мене и вака не ми смета, само ќе има многу слаби групи со 48 екипи од типот С.Арабија, Хондурас, Конго, Македонија :)

Мене повеќе ми смета новиот систем со 16 групи по 3 екипи. Помалку неизвесност, повеќе простор за „местење“ и една екипа ќе одмора додека другите две од групата играат.

Мене повеќе ми смета новиот систем со 16 групи по 3 екипи. Помалку неизвесност, повеќе простор за „местење“ и една екипа ќе одмора додека другите две од групата играат.

Само првите ке одат од група со 3 екипи?

Јас мислам дека срање го направија и топ си беше до сега.Доколку би менувал би ставил 6 од Јужна америка и 4 од Северна или 10 и заедно да бидат во квалификации,6 од Азија заедно со Аус и Океанија во квалификации,8 од Африка и 16 од Европа. 40 екипи поделени во 8 групи по 5.Истиот систем како сега.

Избалансирани се групите, би рекол океј испадна ждрепката. Најдосадна првата со Катар, најинтересни Г и Х. Ако нема големи изненадувања, вака нокаут фазата ќе биде поинтересна.

Инаку ова ќе биде седмо СП што ќе го гледам а во четири од нив Франција и Данска се во иста група. Бетер од овој дуел е само Аргентина - Нигерија кои секое светско беа во иста група. Ако ОАЕ не изненади, и се пласираат Австралија или Перу, и во таа група ќе има реприза од претходното светско, три репрезентации пак во иста група две светски по ред.

За СП со 48 репрезентации, јас би ги распределил вака: 20 Европа, 8 Африка, 7 Азија, 7 Ј. Америка, 5 С. Америка, 1 Океанија

Првите 2 кола ќе се играат во 14ч, 17ч и 20ч додека третото коло и нокаут фазата ќе се играат во 16ч и 20ч.

Финалето во 16ч.

Иако сме доста скептични што се однесува на ова зимско светско првенство, ја мислам дека ќе биде полн погодок. Полн погодок од аспект на нас како гледачи од дома пред тв.
Што кур, зимно време, фудбал секој ден, термините се таман, 5 саат по пладне и 8 вечер.

Лето е лето за светско и европско знам ама некад и скурчува у 8 саат навечер да останам дома да глеам Шпанија-Словачка откако претходно сум глеал Нигерија-Чиле и Германија-Занзибар од 2 у горештините.

Вака на минус 20 у сред ноември у 8 саат има да тоталира Катар-Еквадор.

Првите 2 кола ќе се играат во 14ч, 17ч и 20ч додека третото коло и нокаут фазата ќе се играат во 16ч и 20ч.

Финалето во 16ч.

Иако сме доста скептични што се однесува на ова зимско светско првенство, ја мислам дека ќе биде полн погодок. Полн погодок од аспект на нас како гледачи од дома пред тв.
Што кур, зимно време, фудбал секој ден, термините се таман, 5 саат по пладне и 8 вечер.

Лето е лето за светско и европско знам ама некад и скурчува у 8 саат навечер да останам дома да глеам Шпанија-Словачка откако претходно сум глеал Нигерија-Чиле и Германија-Занзибар од 2 у горештините.

И од 11 ќе има во првите 2 кола, по 4 утакмици ќе има на ден. Што е too much според мене... амааа јебига :D

Финалето во 16ч.

Апсолутно, зимно време е перфект за гледање фудбал. На лето колку и да сакаш, пука сонце, сите по одмори некаде, гледаш фудбал ко забеган. Кај кенгуриве тоа им е најдобро, светско зима, нова година лето, топчина :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom