Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.121
Поени од реакции
9.526
Најверојатно намерно го погодиле на враќање. Сигурно во нив летале најбитните командири од овој полк штом пратиле хеликоптери behind enemy lines.
1648727755562.png

1648727771893.png

Mi-8MSB, number 864, 18th air division

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.121
Поени од реакции
9.526
Заменик командантот на Азов бил во соборениот хеликоптер.

Автоматски споено мислење:

Борбите во Мариопол од руска гледна точка (снимки)

Naval Infantry clearing Mariupol

Tank engaging a building in Mariupol

Building clearing in Mariupol

Russian vehicles on the move unknown where

Another DPR ATGM hitting a Ukrainian position

More Naval Infantry fighting in Mariupol

Последно уредено:
Член од
1 јули 2012
Мислења
2.431
Поени од реакции
7.136
Азовци намерно или не, не ги уништиле личните идентификации и информации за нивните борци. Додатно и еден куп документи и мапи оставиле кога бегале од базите. Тешко било кој да се извлече од овие. Можда се протнал некој со хуманитарниве конвои, ама ако не ја напуштил Украина, тешко дека би се спасил.

Најверојатно се работи за еден од преживеаните од хеликоптерите. Предходно прочитав дека едниот од преживеаните бил доста битна особа и едвај чекале русиве да пропее.

Морска мина поставена во Мариупол.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Азовци намерно или не, не ги уништиле личните идентификации и информации за нивните борци. Додатно и еден куп документи и мапи оставиле кога бегале од базите. Тешко било кој да се извлече од овие. Можда се протнал некој со хуманитарниве конвои, ама ако не ја напуштил Украина, тешко дека би се спасил.

Најверојатно се работи за еден од преживеаните од хеликоптерите. Предходно прочитав дека едниот од преживеаните бил доста битна особа и едвај чекале русиве да пропее.

Морска мина поставена во Мариупол.
Еве го преживеаниот:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ima edno video na telegram, ne sakam da postiram epten e 18+ ne e ni za spojler... Natrupani edno vrz drugo mozebi 50tina tela na Azovci.. Videoto snimeno Mariupol..

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Ima edno video na telegram, ne sakam da postiram epten e 18+ ne e ni za spojler... Natrupani edno vrz drugo mozebi 50tina tela na Azovci.. Videoto snimeno Mariupol..
Рачунај дека пред да бидат натрупани, они расфрлале 50тина руски војници.
За да поразиш закопани војници треба да изгубиш многу војници... Затоа и на самите руси им одговара да ги пуштаат живи преку коридори, него ли да ги поразат, особено да ги поразиш кога се доведени на немај каде, а се работи за екстремна група.

Така правеа и во Сирија им отвараа коридори да се извлечат.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
За да поразиш закопани војници треба да изгубиш многу војници... Затоа и на самите руси им одговара да ги пуштаат живи преку коридори, него ли да ги поразат, особено да ги поразиш кога се доведени на немај каде, а се работи за екстремна група.

Нели не беа екстремна група?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422

И во Сирија ја изгубија војната Русите ?

Kajgana Shop

На врв Bottom