celta e postignata... bez da mora poveke da ve pritiska... ke bide i toa ako trebaНишто не се сменило. И до сега парите одеа таму па банката беше обврзана да смени 80% одма во рубљи. Реално после плаќање што сакаат може да прават.
Да. ОД друга страна Путин ко погача на лице се направил.kutrite rusi, sigurno nemaat hrana i benzin... plus smrznuvaa do pred nekoj den...
Мислиш стабилизација на рубљата? Привремено да. Понатака ќе видиме.celta e postignata... bez da mora poveke da ve pritiska... ke bide i toa ako treba
ponataka bas ke vidime.... winter is commingДа. ОД друга страна Путин ко погача на лице се направил.
Автоматски споено мислење:
Мислиш стабилизација на рубљата? Привремено да. Понатака ќе видиме.
Нели секад се поаѓа од себе прво. Ние така пративме едно батаљонче да се обучава таму. Некој продолжија фриленс во Афганистан, некој преку Арм, па станаа со чинови некој професори и уважени граѓани. Од цивилите млатеа пари по бази сечејки компир, и давај газ на америчките војници. Некој продолжија и во авганистан.Удри една споредба за мерките и санкциите кои светот и ги воведе на САД поради нападот врз Ирак и истите при нападот на Русија кон Украина.
Да но претходно Русите во глобала не ги конвертираа одма во рубљи него ги чуваа во евра и долари по европските банки каде што им ги замрзнаа сметките и немаат пристап на тие пари. Сега Русија ќе има чист прилив на Европски пари секојдневно, пари што ќе можат да ги користат. Санкции нешо?Ништо не се сменило. И до сега парите одеа таму па банката беше обврзана да смени 80% одма во рубљи. Реално после плаќање што сакаат може да прават.
Царе јас не сум викал дека ќе секне гасот, некој друг цар си читал тоа, инаку нормално нема да секне гасот кога си плаќаат за него како папчиња, оние истите кој истураа водка на улица за да пропадне руската економија, и покрај санкции бранови русофобија на крај пак ја плаќате воената машинерија на Путин, луѓе без никакво достоинство, па мме јас ако некој не сакам не сакам очи да му видам ни гас му сакам ни нафтаЦаре, ти беше меѓу најгласните за тоа дека сега ќе секне гасот. Шу се деси?
Како и за други теми, се погрешно мислиш.Абе мислев Путин е дојден да ги спаси Украинците од нацистите.
Русија и онака дел од девизите може да ги користи. Вака ја стабилизира валутата. Нивната народна банка ќе штанца рубљли, не знам што ќе биде кога ќе олабат санкциите. Многу рубљи на пазар. Кој сега купува рубљи? Русите сакале неќеле мора да ги користат. Немам податок колку на црна пазар е курсот да купиш Евро или долар кога и онака обичниот Русин не може официјално да купува странски валути во Русија.Да но претходно Русите во глобала не ги конвертираа одма во рубљи него ги чуваа во евра и долари по европските банки каде што им ги замрзнаа сметките и немаат пристап на тие пари. Сега Русија ќе има чист прилив на Европски пари секојдневно, пари што ќе можат да ги користат. Санкции нешо?
Во глобала на двете страни не им одговара прекин на соработка, па си најдоа middleground што дома ќе го продаваат како победа, а уствари и тие и тие свиткаа кичма.
Ова си скроз у право. Кружат информации кај што бегаат украинци во помирните места, овие тродупло поскапо им го рентаат станот.Украинците кога се глупи, подмитливи, пасивни, им нема спас, немиен ќе си го јадат, како што и ние си го јадеме.
pa ne e bas taka... rusite u sekoe vreme pak mozat a i veke vikaat deka ke se smeni plakanjeto sekako ali popoleka. celta si ja postignaa samo so zakana a deka se smeni, ke se smeni sigurno pogotovo ako prodolzat sankciite. druga rabota e sto dolarot e celosno isklucen od ovie tranzakcii euro/rub ke se tera nekoj mesec pred pak da gi sprzhat...Да но претходно Русите во глобала не ги конвертираа одма во рубљи него ги чуваа во евра и долари по европските банки каде што им ги замрзнаа сметките и немаат пристап на тие пари. Сега Русија ќе има чист прилив на Европски пари секојдневно, пари што ќе можат да ги користат. Санкции нешо?
Во глобала на двете страни не им одговара прекин на соработка, па си најдоа middleground што дома ќе го продаваат како победа, а уствари и тие и тие свиткаа кичма.
Ко да прочитав негде дека е 140 на црн пазар ама не ме фаќај за збор.Русија и онака дел од девизите може да ги користи. Вака ја стабилизира валутата. Нивната народна банка ќе штанца рубљли, не знам што ќе биде кога ќе олабат санкциите. Многу рубљи на пазар. Кој сега купува рубљи? Русите сакале неќеле мора да ги користат. Немам податок колку на црна пазар е курсот да купиш Евро или долар кога и онака обичниот Русин не може официјално да купува странски валути во Русија.
Е па тоа е проблемот де. Има руси во многу европски држави, па сега се испосраа од страв.Како и за други теми, се погрешно мислиш.
Влегоа за да ги спасат Русите кои живеат во Украина од злосторствата на нацистите, а не да ги спасат Украинците. Успат да спречат во Украина да се донесе оружје (НАТО), со кое ќе може да се направи поголема штета на Русија. Значи подобро спречити, него лечити.
Украинците кога се глупи, подмитливи, пасивни, им нема спас, немиен ќе си го јадат, како што и ние си го јадеме.
Така и мене ми изгледа, ама ќе видиме дали ќе успеат во тоа.pa ne e bas taka... rusite u sekoe vreme pak mozat a i veke vikaat deka ke se smeni plakanjeto sekako ali popoleka. celta si ja postignaa samo so zakana a deka se smeni, ke se smeni sigurno pogotovo ako prodolzat sankciite. druga rabota e sto dolarot e celosno isklucen od ovie tranzakcii euro/rub ke se tera nekoj mesec pred pak da gi sprzhat...
“The world is gradually moving towards a new logic of global relations,” the deputy chairman of the Russian Security Council said.
“It is impossible to trust those who freeze the accounts of other states, steal other people’s business assets and personal possessions, compromising the sanctity of private property,” he added.
“The era of regional currencies is coming,” he said, warning that they would have to negotiate a new financial order “no matter if they want it or not.”