НБА сезона 2021/22

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    75
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Овие Спурси наместо да танкаат се разиграа,
Нека ги остават Пеликаните во плејин.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Мемфис 4 од 4 без нивниот најдобар играч Морант и тоа ноќеска против Милвоки.

B

BigMac

Гостин
Мемфис 4 од 4 без нивниот најдобар играч Морант и тоа ноќеска против Милвоки.
Па Мемфис се 16-2 скор без Морант сезонава.Не е само Морант во екипата има многу млади добри играчи Melton,Bane,Jackson ,Brooks...Оваа екипа ќе игра финале на запад сигурно многу се уиграни потсеќаат на ОКЦ 2011/2012 сезона.Ништо чудно и да освојат

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Па Мемфис се 16-2 скор без Морант сезонава.Не е само Морант во екипата има многу млади добри играчи Melton,Bane,Jackson ,Brooks...Оваа екипа ќе игра финале на запад сигурно многу се уиграни потсеќаат на ОКЦ 2011/2012 сезона.Ништо чудно и да освојат
Да да имаат добри млади играчи но дали ќе освојат ќе видиме плејофот носи друга тежина.
Очекувам многу од Феникс лани стигнаа до финале,сезонава го имаат истиот ростер и играат одлично очекувам да одам ниво погоре до врвот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.891
Поени од реакции
116.216
Па не е далеку од вистината Илз дека Леброн МОМЕНТАЛНО можда не е ни топ 5 играч во лигата. Анте, Јокиќ, Ембид, Дурант, све се тоа играчи што пак ќе повторам, МОМЕНТАЛНО, имаат поголем импакт од Леброн за своите екипи. Мене кај Леброн ме нервира незалагањето во одбрана, човекот не постои едноставно и си џогира напред назад од тој аспект, а во напад таман работа да не преземе кога го нема Дејвис и кога пола екипа е распадната и повредена. И како таков 9то место е едвај со негативен скор, не дека го кривам нешто него али па не е дека 10 души од екипа фалат и дека играат со рукиња.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Па не е далеку од вистината Илз дека Леброн МОМЕНТАЛНО можда не е ни топ 5 играч во лигата. Анте, Јокиќ, Ембид, Дурант, све се тоа играчи што пак ќе повторам, МОМЕНТАЛНО, имаат поголем импакт од Леброн за своите екипи. Мене кај Леброн ме нервира незалагањето во одбрана, човекот не постои едноставно и си џогира напред назад од тој аспект, а во напад таман работа да не преземе кога го нема Дејвис и кога пола екипа е распадната и повредена. И како таков 9то место е едвај со негативен скор, не дека го кривам нешто него али па не е дека 10 души од екипа фалат и дека играат со рукиња.
Durant i Anteto se apsolutno pojaki igraci od Bron...
Embiid spored mene isto e podobar od Bron ja igra najdobrata sezona vo karierata najak centar vo ligata... Koga bi mozel da biram koj go sakam vo ekipa Bron ili Embiid, bi go odbral Embiid.
Jokic ne bi rekol deka e podobar igrac od Bron, ne go cenam mnogu.
Kari isto mislam deka e pojak od Bron i koga bi mozel da biram koj go sakam vo ekipa pomegju Bron i Kari vo sekoe vreme bi go odbral Kari.
Za mene i Harden e podobar od Bron.
Kawhi ako e zdrav prav i toj e podobar od Bron...
Od drugive igraci ima uste nekolku koj mozat da se merat so Bron ama bi rekol deka ne se dorasnati za da gi klasificirame kako podobri od Bron...
Sepak kakov takov zverka e LBJ i seushte e faktor vo ligata... Da mu e tuka zdrav Dejvis vo Playoff ne bi gi otpishal tolku lesno Lakersi... Ama dzabe i da im e tuka Dejvis, Lakersi si imaat pogolem problem od odsustvoto na Dejvis, a toa e prisustvoto na ciglata Westbruk. Vi ja zacrna sezonata, franshizata i se ostanato. Likot e obicna nula od igrac, samo za zijan e dobar. Jas bev presrekjen koga se sluci trejdot i otide vo Lakersi, se smeev i raduvav istovremeno.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Лејкерс многу блиску до испаѓање од плејин.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.936
Поени од реакции
17.968
Бостон изби на делба на првото на Исток.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
Дечки и 10 животи да имам пак ќе го речам истово, КРИС ПОЛ Е БОГ ! ПОДОБАР И ОД СТЕФ КАРИ, ПОДОБАР И ОД БИЛО КОЈ ПЛЕЈ ШТО НЕКОГАШ СУМ ГО ГЛЕДАЛ ! Каква уметност е да се гледа тој човек ејјј, колку е паметен а и сигурен у тоа шутот околу слободна, само ќе се пронушка и кога знаеш дека се крева на скок шут знаеш дека прај топката swish. Да секако дека Кари е подобар шутер ама Крис Пол би го земал за плеј попрво него некој што шутира по 20-30 шута у меч, и тоа некогаш и нерезонски од 10 метри тројки. Немам ништо против Стеф Кари секако е еден од најдобрите шутери ако не и НАЈДОБАР, ама за мене кошарка е тимска игра, а CP3 е се што ќе посака човек од тимска игра. Девин Букер вчера 21 кош у прва четвртина, харден јакиот според илз не ни шутна у прва четвртина хахаха, ама Ембид е ЦЕНТАРИШТЕ чоече каква моќност.

B

BigMac

Гостин
Дечки и 10 животи да имам пак ќе го речам истово, КРИС ПОЛ Е БОГ ! ПОДОБАР И ОД СТЕФ КАРИ, ПОДОБАР И ОД БИЛО КОЈ ПЛЕЈ ШТО НЕКОГАШ СУМ ГО ГЛЕДАЛ ! Каква уметност е да се гледа тој човек ејјј, колку е паметен а и сигурен у тоа шутот околу слободна, само ќе се пронушка и кога знаеш дека се крева на скок шут знаеш дека прај топката swish. Да секако дека Кари е подобар шутер ама Крис Пол би го земал за плеј попрво него некој што шутира по 20-30 шута у меч, и тоа некогаш и нерезонски од 10 метри тројки. Немам ништо против Стеф Кари секако е еден од најдобрите шутери ако не и НАЈДОБАР, ама за мене кошарка е тимска игра, а CP3 е се што ќе посака човек од тимска игра. Девин Букер вчера 21 кош у прва четвртина, харден јакиот според илз не ни шутна у прва четвртина хахаха, ама Ембид е ЦЕНТАРИШТЕ чоече каква моќност.
Decko nekoj taka da zboris Harden e najdobar igrac vo NBa,a LeBron ne ni vo top 10 igraci

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Лејкерс +20 на полувреме за на крај да изгубат со 8 разлика.
Нека дигнат раце нека танкаат нема што да бараат во плејин.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
ЛеБрон цела кариера не танкал, сега ќе танка, како не. Се заебаа ВестБРИК што го земаа, а го чуваа од пет метри у плејоф хахаха

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Harden e podobar plej od Kris Pol.
a Kari bi go odbral vo sekoe vreme pred cp3.

Kajgana Shop

На врв Bottom