Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@GavranOT колкав процент од бугарите се проруски, а колкав проукраински? И која е причината што едните се ваму, другите таму?
За нас е перфектно јасно, овие 30 години добивме толку срања од западот, што практично не направија слуги во своја земја. За нивните злодела врз македонскиот народ може цела библиотека да се отвори.Не ме интересира да ти кажам поправо. Реков подолу исти лајна се и Бугарите и Србите и Македонците.
Ај ќе кажеш за овие Србите оправдано, го јадеа стапот и тоа од двата краја. Само нз шо овие Бугариве и Македонциве толку се фатиле за руски стап. Поготово Македонциве, пукнаа од среќа оти Меделин Олбрајт починала, мислиш нив ги бомбардираа 98. Страшно нешто...
За нас е перфектно јасно, овие 30 години добивме толку срања од западот, што практично не направија слуги во своја земја. За нивните злодела врз македонскиот народ може цела библиотека да се отвори.
Небитно, јас те прашав кај вас, за овде ние си знаеме.Кои злодела ти ги направија жити се?
Можеби, но не мислиш ли дека ќе организираа референдум и само за тоа прашање - ако сметаа дека ќе помине?
Јас мислам дека ќе направеа и таков референдум, ама исходот немаше да биде позитивен. Затоа и немаше нов одделен референдум. Повеќето се против членство во НАТО, и на сила не внесоа таму (со политичка одлука од марионетска власт).
Не ме интересира да ти кажам поправо. Реков подолу исти лајна се и Бугарите и Србите и Македонците.
Ај ќе кажеш за овие Србите оправдано, го јадеа стапот и тоа од двата краја. Само нз шо овие Бугариве и Македонциве толку се фатиле за руски стап. Поготово Македонциве, пукнаа од среќа оти Меделин Олбрајт починала, мислиш нив ги бомбардираа 98. Страшно нешто...
![]()
‘Cope Cages’ on Busted Tanks Are a Symbol of Russia’s Military Failures
The Russian military used improvised slat armor on its tanks in an attempt to protect them from getting blown up. It’s not going well.www.google.com
"Cope cages"
Овие Русиве се толку инфериорни значи. Тенковите лека полека заминуваат во историјата а овие не само што си останаа со тактиката од ВСВ па дури и им ставаат некакви телени кошови одозгора. Ова нешто џавелин се покажа доста смртоносно за руските тенкови во Украина:
![]()
Ukrainians ambush and blow up Russian tanks with laser-guided missiles
THIS is the dramatic moment hero Ukrainians blew up Russian tanks using laser-guided missiles and Javelins.Incredible footage shows a massive explosion as a ...youtu.be
Русиве откако видоа дека не им оди на терен почнаа со кукавичко бомбардирање и разорнување на цели станбени блокови како во Мариопол.
А пак ако беа во клинч со многу помоќна држава и армија како турската? Мислам да немаа нуклеарки Русиве не им се пишува добро...
Автоматски споено мислење:
Cope cages![]()
![]()
Оваа Урсула е Меркел од алиескпрес
Некој поназад спомна(мислам дека беше @Bafra ) за доларот и како тој бил единствена пречка за глобалистите....
Јас пак сосем обратно мислам...
Бретон-Вуд системот и тој тип "на наводно" Кајнезијанска економија беше создаден баш од глобалистите(јудеи-масоните)!
Како поинаку да се сфати фиат валута која има неограничен supply и неподржана вредност?!
Точно беше спомнато колкав им е долгот на Ју-Ес, но постерот(кој и да беше..) не кажа дека тој долг во старт е планирано никогаш да не се врати!
Според нивните економисти(ахем...) доволно е државата да ја плаќа каматата на обврзниците, а доспеаните обврзници да ги плаќа со издавање на нови обврзници, за кои повторно ќе ја плаќа само каматата... и така во магичен круг до бескрај!
Пресата за пари ќе си принта колку што сакаат, без никаков гарант или левериџ!
Е ама има круцијален проблем во шемава!
И кога веќе спомнав шема ме потсети на Понци, што и не е така далеку од функционирањето...
Да не ја тупам ќе напишам просто упростено кој се условите за да функционира:
1. Новите пари да се покриени со реален раст на економијата (феил)!
2. Да постои ликвидност на доларот во светски рамки (bound to fail soon)
Ако нема нови будали да влезат во шемата, шемата се руши! А светов не е бесконечен!
Така да очекувам наскоро тектонски пореметувања...
П.С. долга и широка е оваа тема... ама руското "њет" мислам дека е првото домино што ќе ги сруши сите останати!
Небитно, јас те прашав кај вас, за овде ние си знаеме.