Ne citro, ne si zagrizen za nekoj random civil, zagrizen si za specificna grupa na civili i veruvaj toa voopsto ne te pravi humanist, covek ili sto i da mislis deka te pravi. Ako bese tolku golem covek ke bese zagrizen za site civili, bez razlika na pol, vera, nacija i boja na koza. Kaj tebe toa go nema kolku sto zabelezav, drugite ne bea civili, samo ukraincite se.
Okolu ljubovta prema Rusite imam napisano nesto odma od koga pocna konfliktot, taka da nemoj so tie kursumi mene. Za razlika od vas dusegriznicite koi ocigledno se trigerirate samo na odredeni civili, drugite i ne se tolku civili spored vas, jas na intervencijata gledam mnogu poinaku. Niti se zamaram so panslavizam, niti pravoslavno bratstvo, ni nisto slicno na toa.
I glupi ti se muabetite sto vidovme od bratska Rusija ili bratskiot SAD, ali koga vekje spomna ete mozi za mene e dovolno sto ne priznaa kako nezavisna drzava pod ustavnito ime koe sami si go izbravme bez nikakvi uceni i preduslovi. Isto i Kina. Dali toa mozes da go tvrdis za SAD i drugite zapadni sojuznici.
P. S i za razlika od tebe, nemam selektiven pristap kon civilite, ili site gi zalis ili nikoj. Jas ne se pritresiv ni za siriskite, libiskite, avganistanskite niti bilo koj civil koga SAD gi demokratizirase, niti planiram da glumam ludilo za nekoj si tamu ukrainski civili, i da toa me pravi pogolem covek od tebe oti barem sum dosleden. Sto te pravi tebe vidi si sam, samo ne vlegvaj vo film nekoj kolku si golem covek i humanist posto ne si. Vo najmala raka si najobicen hipokrit, nisto povekje.
Taka da bas me zainteresira zosto od site nedolzni civili na svetot sto stradaa vo ovie ajde 20 godini, bas ti za ukrainskite se trigerna. Sto se tie porazlicni od ostanatite pa se vredni za posebno vnimanie i zalopojki tuka. Sto e fintata?