Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    681

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.510
Поени од реакции
22.990
Полковникот одамна беше дискредитиран ама по своја вина. Не можеш глауч уште да наградиш. Увиде има фан база кај Qanovci па си тера понатака. Кога треба внимание не е прв што забегува. Иначе тотални небитен лик ако е поранешен војник не значи дека има врска од војнава. Има поголеми експерти од него.
Автоматски споено мислење:


Твоја теза дека сите купуваат што поефтино е неточна. Како тоа највредните компании се тие со скапи производи а има многу алтернативи? Преведено викаш луѓето не купуваат Адидас туку тренерките од пазар оти биле поефтини. Па како тоа Адидас прави миљарди обврт ако е така? Ти си толку имун на разум и аргументи што мислиш сите што имаат поинакво мислење од тебе се изпрани западњаци манипулирани од мејнстрим медиуми.
adidas pravi miljoni zatoa sto ima izgradeno brend ne deka vredat proizvodite za parite... edna majca kosta $3 preku sila oni pravat po 2-3000% profit. najskapiot del e tokmu toa gradenje brend i imidz. koga ne se pocituvaat pravata bas toa najlesno se krade a ako e ist kvalitetot nema da e problem da se prodade. racunaj ova ke e proizvedeni od adidas fabrika ne od podrum u sutka ili garaza u kina/indija.
Автоматски споено мислење:

Делува дека цела оваа ситуација е спремана долго време, Русија без позадина не би презела таков ризик сама. Кина претпоставувавме дека ќе застане зад Русија, ама еве и Арапиве, Индија, Пакистан и еден куп други земји се свртеа контра западот, како да се решени да ја турнат Америка од врвот во светскиот поредок. Секоја една империја има почеток, врв на моќта и паѓање, само е прашање на време.
ne e ova spremano nego preku kur im bese na site samo cekaa nekoj da go zapocne procesot i da znaat deka ke si go imaat grbot edni so drugi. u denesno vreme nemozes da spremas nesto golemo na globalno nivo bez usa da doznae. na site im e preku glava od diktiranjeto na uncle sam taka da poleka edino eu ke im ostanat slugi.
Автоматски споено мислење:

Што фино ги набројале бомбардираните од меѓународната заедница
bravo delije...najjak seks e sto denovive so seta sila se pritiska indonezija da izleze protiv vojnata u ukraina... oni se domakini na g20 samitot godinava a videoto stana hit u indonezija lol... fanovite na persija jakarta (crveno beli isto) go sirat veke na veliko... ne ke da e samo kina izgleda ni indonezija ne zaborava. denovive i holandzanite im se izvinija za zlostorstvata posle ww2 i reperacii ke platat i pak nema podrska od najgolemata muslimanska zemja za eu i usa... kako trgnalo samo balistite ke im ostanat slugi.

Албанците се со украинците, полаците, швеѓаните, германците, британците, јапонците, јужно кореанците, австрлијанците, канаѓаните, бошњаците, хрватите... Ако на овие им се случи нешто, нека им се случи и на косоварите.

Дај нека го освојат Харкив првин, до граница им е, им снема војници а, чекаат да им стигнат од Камчатка, асадовци, чеченци, хезболавци.

Да точни, истрелаа преку 1000 балистички ракети, а Сад им ги брои, тоа ги полудува русите, бидејќи се следени, и убиени војници им ги знаат, џабе што 20 дена не даваат никаква информација, као некоја светска сила, со 60 милјарди долари буџет на армијата као ќе парираат на Нато, епа тие се, до Харков и преку сила преку Харков.
jas im posakuvam ista podrska na kosovarite kolku sto dobija ukraincite... seriozno ic nema da mi smeta i na kosovo da mu pratime gas i nafta po email.
 
Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.357
Поени од реакции
21.873
jebi ga nema da postuvaat trejd mark pa ke moze... ne e nesto novo so godini ima razni fejkovi, ova samo ke bide so adidas kvalitet, od adidas fabrika i od adidas sivacki... ako gi kopiraat u celost dizajnite ke bidat ist ili 99% ist kvalitet.
Автоматски споено мислење:




ete kako ke se resi krizata so nafta.... ke nema koli ke nema potrosuvacka.... :icon_mrgr:

nego popravajte koli dur ima uste delovi lol
Претпоставувам немаш фејк алишта.
 

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.357
Поени од реакции
21.873
ako se ist kvalitet voopsto ne bi gi racunal za fejk. problemot so fejkovite e kvalitetot iskreno ic ne mi cue dali svaba ili rus ke kesira ako e toa sto sakam.
Значи немаш.
Автоматски споено мислење:

Оти Путин не носи Руски палта?


1647677894506.png
 
Последно уредено:
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.319
Поени од реакции
5.433
Скромниот Путин, во време кога неговите со плата од 100 евра се тепаат по маркети да обезбедат основни намирници:



Не е Лоро Пијана туку Лоро Трезна, би рекле русофилите, направена е во подрум во Чеченија
 
Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.625
Изгледа не ја контате сериозноста на сируацијата у РФ, гајле им е за брендови битно сами да произведуваат шо ќе им треба пред се, создавање на самоодржувачко оштевство, после 2014 санкциите успеаа да бустнат домашно пеоизводство на храна сега и на други ствари. Треба и ние да мислиме како да си создаваме сами најосновни работи за живот. Адидас мадидас па интелектуална сопственост гајле им е сега.
 
J

joli1

Гостин
Скромниот Путин, во време кога неговите со плата од 100 евра се тепаат по маркети да обезбедат основни намирници:



Не е Лоро Пијана туку Лоро Трезна, би рекле русофилите, направена е во подрум во Чеченија
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.319
Поени од реакции
5.433
Исти се и двајцата, едниот дава земјиште на ИВЗ и за возврат добива ролекс.
Другиот дава полиња со нафта на свои пријатели и добива Лоро Трезна.
 
Член од
14 ноември 2013
Мислења
6.746
Поени од реакции
21.775
Како што Хитлер во '43 го одлилувал Паулус со ранк филдмаршал (највисок воен чин), лидерот на 6та армија заробена во Сталинград, така денес Зеленски го одликува Баранјук со медалот Херој на Украина (највисок медал), лидерот на Азов кои се заробени во Мариупол.

 
Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
568
За жал ние живееме во таа западна парадигма идивидуалност, подлост, асоцијалност и мислиме дека сите се такви.
Тоа е запад, може целиот свет да е таков, а може и да не е.
Доволно е да видиш кој држави се колонијални, кој не. Истокот може и да се добри зашто априори да не се?
Тие теми ги разработуваат многу во КОБ-ДОТУ идеологијата, доста интересна теза имаат.
Самата густа концентрација на луѓе, нема ресурси за сите и мора да се обединат за да преживеат. Обично се организира ропска , феудална , капиталистичка пирамида.
Од тука произлегува таа негативна селекција, кој е по подол, бескрупулозен остава поколение, може и на комшијата да го заклал и да му ја земал кравата и жената.
Академик Сергеј Савельев ги разработува тие теми, едноставен селски живот, има на исток, особено Русија, имаш вода, дрва, дивеч, две крави, два вола сечеш дрва правиш куќа, таму садиш жито, и готово селска идила, не ти требаат робови, си работиш сам.
Главното е од таа ретка населеност, имало ресурси за сите, ако сепак дојде некој диктатор, бегаш подалеку зад 5-6 планини. Така ги формирале селата...
Од толку генерации доброто или злото е заложено и во самите гени.Тоа и Путин го споменува, руски генетски код, руска душа, совест.

Зборот ми е Истокот доста страдал и нема да ја повторува таа западна грешка, сите заедно се обединија да го рушат западниот капитализам, градат многуполарност со макрорегиони на влијание или соработка. Особено Русија ќе предложи нешто светло, зашто да не.
Во транзитот ќе има и казни за тие што ги натопиле рацете со крв. И по Михалил Хазин, и по Андреј Фурсов и по Валери Пјакин, ќе има нешто тип Југославија, Албанија се демонтира како држава и се дели, така да ќе добиеме и море.
Нема тука сакам не сакам, како што после ВСВ се мењаа граници и сега ќе е слично.
И тогаш се разбуди од сонот с'т препотен :jajce:

Русија е shit држава која лежи на безброј ресурси и не знае како правилно да ги искористи во своја полза а воглавно ги продава сирови. Народот е сиромашен и има екстремна поделеност на класи каде еден мал дел се супер богати а потоа имаш сиромашна багра. Една од нај развиените индустрии на Русија е извозот на руски курви по белиот свет. Доста се барани по арапскиот свет и Дубаи каде Арапите имаат голем мерак за руски шупак.

На Русите не им е НАТО крив, самите тие се криви со својата појава бидејќи никој не сака да биде со нив. НАТО не е крив што Украина, Полска, балтичките земји и останати во Источна Европа бегаат од Русите како од ѓавол и сакаат да се во НАТО и дел од западниот свет.

Русите имаат менталитет кои што не е европски а се гледа по нивните закани кои ги упатуваат на сите страни. Се на се, само нуклеарките им остануваат како вистинска закана по останатиот свет бидејќи без нив се гола вода и се гледа убаво тоа во Украина.
 
W

wicked_1

Гостин
jebi ga nema da postuvaat trejd mark pa ke moze... ne e nesto novo so godini ima razni fejkovi, ova samo ke bide so adidas kvalitet, od adidas fabrika i od adidas sivacki... ako gi kopiraat u celost dizajnite ke bidat ist ili 99% ist kvalitet.
Брендираната облека, накит и слично се луксузни добра, во секое модерно општество истите се купуваат во 80% од случаите поради статус а не заради општа или основна потреба. Цената е диктирана најмногу од реклама и ако не е заштитено доброто индустриски од производителот ќе има 0 вредност, иако репликата може да е 99% иста.

Не е тоа леб, масло или други основни/инфериорни добра за кои цената се формира од тоа колку се достапни за еден потрошувач.

Вакви глупости само тука може да прочиташ, темава е како штаб на поранешен гдом. Хорор.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.510
Поени од реакции
22.990
ja promasuvas poentata... ako kvalitetot e ist sto ke bide posto e adidas fabrika togas da so zadovolstvo bi imal. nema ic da mi smeta a ni tebe, nema da mozes da prepoznaes sekako.

lol, sto ti e poentava so putin? demek ne treba da smee da nosi skapa jakna? pa lider e na svetska velesila treba da e soodvetno platen za toa.
Автоматски споено мислење:

Скромниот Путин, во време кога неговите со плата од 100 евра се тепаат по маркети да обезбедат основни намирници:



Не е Лоро Пијана туку Лоро Трезна, би рекле русофилите, направена е во подрум во Чеченија
dardi na kosovo use se tepaat za maslo be?

Брендираната облека, накит и слично се луксузни добра, во секое модерно општество истите се купуваат во 80% од случаите поради статус а не заради општа или основна потреба. Цената е диктирана најмногу од реклама и ако не е заштитено доброто индустриски од производителот ќе има 0 вредност, иако репликата може да е 99% иста.

Не е тоа леб, масло или други основни/инфериорни добра за кои цената се формира од тоа колку се достапни за еден потрошувач.

Вакви глупости само тука може да прочиташ, темава е како штаб на поранешен гдом. Хорор.

supak diskutirame za faking adidas... ako za tebe adidas e luksuz ondak jas i ti nema sto poveke da diskutirame.
 
Последно уредено:
Член од
6 февруари 2022
Мислења
896
Поени од реакции
3.543
Северџаните и остали едноклеточни организми доаѓаат на темава да провоцират со офтопици и глупости, кога веќе модераторите не ги отстрануваат дај бар не ги цитирарте и не се објаснувате со нив, тие да имале мозок немаше да бидат тоа што се :гомце:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom