ocigledno ne sfakas pa ke ti nacrtam.... ne sekoj saka isti raboti. toa so tebe ti e bitno mene ne mi e i obratno. vo rusija ne bi ziveel radi klimata, mene toa mi e najbitno. i miljardi da mi nudat ne bi, ne mi se bitni parite ako treba da se ebavam so snegovi, parno greenje, ili da nosam jakni i gluposti...ednostavno ne sakam ladno vreme, sve pod 15 stepeni mi e depresivno. ne bi ziveel ni vo kanada ni vo svedska, ni vo svicarska ni vo delovi na USA. porado bi ziveel u indonezija ili venecuela nego site ovie sto gi nabrojav bas radi toa. pari sekade ke pravam dovolno, koga mozev u azija mozam i na mars... a so pari se kupuva sve sto ti fali, seedno dali u rusija ili kanada. ne mi smeta ni politickoto ureduvanje na zapadot i glumenjeto na demokratija nitu pak ona na istokot kade glumat edonpartiski sistem i zaednicki stavovi a oci si vadat razni frakcii u partijata. Isti kurac mi se pogotovo denes koga onoj strikten komunjarski sistem veke go nema nikade osven kuba. ako aludiras deka e polesno vamu ili tamu, toa pak ne e tocno, edonstavno razlicni se pravilata na igra. ako te biva ke uspees sekade. mozebi na kraj nema da bide ista suma/net worth ali ke bide adekvatno za uslovite u koj si, mada so globalizacijata i toa veke nemora da znaci. ima dovolno uspesni rusi i kinezi sto go porvrduvaat tokmu toa.Ne go formulirav prashanjevo i pravilno mozi ja sum kriv, ali posledno e i sme off topic skros. Kade bi ziveel Rusija ili na zapad od Mk ne Aus ( Zapadna Evropa, Usa , Kanada, Aus) ? Ne na zapad od Aus i kade bi trebalo da pochnesh od nula, ako znaesh jazik, imash pari kolku za pochetok. Stvarno se izmoriv ne znam kolku doobjasnuvanje, daj odgovorimi i da ne zamaram vishe