kano
Farang
Ne go formulirav prashanjevo i pravilno mozi ja sum kriv, ali posledno e i sme off topic skros. Kade bi ziveel Rusija ili na zapad od Mk ne Aus ( Zapadna Evropa, Usa , Kanada, Aus) ? Ne na zapad od Aus i kade bi trebalo da pochnesh od nula, ako znaesh jazik, imash pari kolku za pochetok. Stvarno se izmoriv ne znam kolku doobjasnuvanje, daj odgovorimi i da ne zamaram vishe
ocigledno ne sfakas pa ke ti nacrtam.... ne sekoj saka isti raboti. toa so tebe ti e bitno mene ne mi e i obratno. vo rusija ne bi ziveel radi klimata, mene toa mi e najbitno. i miljardi da mi nudat ne bi, ne mi se bitni parite ako treba da se ebavam so snegovi, parno greenje, ili da nosam jakni i gluposti...ednostavno ne sakam ladno vreme, sve pod 15 stepeni mi e depresivno. ne bi ziveel ni vo kanada ni vo svedska, ni vo svicarska ni vo delovi na USA. porado bi ziveel u indonezija ili venecuela nego site ovie sto gi nabrojav bas radi toa. pari sekade ke pravam dovolno, koga mozev u azija mozam i na mars... a so pari se kupuva sve sto ti fali, seedno dali u rusija ili kanada. ne mi smeta ni politickoto ureduvanje na zapadot i glumenjeto na demokratija nitu pak ona na istokot kade glumat edonpartiski sistem i zaednicki stavovi a oci si vadat razni frakcii u partijata. Isti kurac mi se pogotovo denes koga onoj strikten komunjarski sistem veke go nema nikade osven kuba. ako aludiras deka e polesno vamu ili tamu, toa pak ne e tocno, edonstavno razlicni se pravilata na igra. ako te biva ke uspees sekade. mozebi na kraj nema da bide ista suma/net worth ali ke bide adekvatno za uslovite u koj si, mada so globalizacijata i toa veke nemora da znaci. ima dovolno uspesni rusi i kinezi sto go porvrduvaat tokmu toa.
Па дури и искушенија имале бе, вау, да бев Џенифер Лопез ќе сфатев, вака бе??? Не се учени да дебатираат со некој што има различно мислење, одма плива она македонското да му залепат етикети и слично но ако, ги сфаќам, комунистичката матрица си го има направено своето, недостатокот постои,но сепак неможи сите да мислат исто. Кога цитираш руски извори ок е, а цитираш некој друг извор тогаш си снегулка, нво, платеник на вампирот сорос и уште триста квалификации, ама ако, мора да е малце интересно