Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    677

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.669
Зашто пред сто години руските благородници решиле во Ница да избегаат, од револуцијата, а не во Макао?

Веројатно затоа што условите во светските општества, од тоа време, биле поинакви и разликата помеѓу Ница и на пример, Макао, тогаш и сега, е поинаква.
Зашто Лондон, зашто не Пекинг? Зашто Прага зашто не Вухан? Ме разбираш или не? Неможат едните без другите.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.015
Поени од реакции
80.838
Зашто Лондон, зашто не Пекинг? Зашто Прага зашто не Вухан? Ме разбираш или не? Неможат едните без другите.
Вака лупаш затоа што поима немаш 1917-та кои биле условите во светов.

Зашто Украинците денес не бегаат у Афганистан, ебате беља?
 
Последно уредено:

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.669
Вака лупаш затоа што поима немаш 1917-та кои биле условите во светов.

Зашто Украинците денес не бегаат у Афганистан, ебате беља?
Ало 2022 што тресеш. Денес е војната.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.489
Поени од реакции
22.929
Ало 2022 што тресеш. Денес е војната.

dobro sto ti e poentata? demek zosto u evropa a ne azija? pa edno e 4 saati let drugo e 12.. taman sega ke prosetaat na drugi mesta. valjda ne mislis deka evropa e edino mesto sto vredi da se poseti na zemjava lol
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
24.297
Поени од реакции
40.085
Бегаат на Запад зошто знаат каде е поубав животот. Енде.
тоа ти е единствен аргумент у цела твоја дискусија од почеток до сега. Бољи живот, а не ни си бил на запад ни знаеш како е претпоставувам.
 
Член од
1 март 2022
Мислења
361
Поени од реакции
936
тоа ти е единствен аргумент у цела твоја дискусија од почеток до сега. Бољи живот, а не ни си бил на запад ни знаеш како е претпоставувам.
Дали мислиш дека треба да имаш летано со авион за да знаеш дека не постојат семафори за авиони на небото?
 

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.669
Олабајте со батхрт северна/грујо не манифестирајте таква емоција овде.
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.652
Поени од реакции
5.331
тоа ти е единствен аргумент у цела твоја дискусија од почеток до сега. Бољи живот, а не ни си бил на запад ни знаеш како е претпоставувам.
Да не треба отчет да ти даваме тебе кај сме биле во странство или ? :) Ронац, момак, ај олади се и олабај се. Преку тасета ми е дали ти ми ги валидизираш аргументите или не, лански снег, умрен пас, пошто не ми си битен. Аривидерчи.
 
Член од
10 јануари 2008
Мислења
745
Поени од реакции
1.890
Констатација на реалната состојба од ТВОЈ агол, што не значи и дека е така :) Така да и јас и кој и да било, неможам да ти помогнам што се имаш уфилмано дека си чувар на вистината и што како мал те тапшале по рамено дека само ти се знајш и само ти си во право. Во real life не е така. Ама пеки, и затоа почнуваш да вреѓаш, а после човек ако ви врати цвичите по модератори.
Констатација врз основа на твои мисли, твој агол, не мој. Ако дебатираш дека црното е бело, мојата констатација е во однос на твојата интелектуална немоќ. И не е навреда, некој од нас имаат повеќе дарба за едно помалку за друго. Не е срамота и не е навредливо да си интелектуално немоќен на некое поле. Јас за шах сум интелектуално немоќен, и да ми го констатираш истото не е навреда.
Да. Точно. Санкции имаат од 2014 година, но тие санкции во споредба со сегашниве се како да споредуваш Застава 750 со Ламборџини Диабло.
Тука се согласувам. И како што кажав, предизвикот од оваа операција ќе биде на краток и среден рок колку е способно руското раководство и општество успешно да ја изврши трансформацијата кон новата економска реалност за нив. За мене, вистинската руска операција ќе е оваа, економската, воената е прилично завршена.
И зошто мислиш дека толкав импакт на светската економија ќе биде исклучувањето на економија како Руската, која е на исто ниво со Италијанската, врз цел глобален економски тек?! За гасот, ок, би имало потешкотии 2-3 години дури се оспособат количини од друго место, ама за нафта? Доволно е Саудиска Арабија да пумпа 20% дневно нафта повеќе за да биде цената на нафтата колку што беше пред војната, така да не читај многу инфомакс. Саудиска Арабија има многу врски со САД и неможе така лесно да ги замени ни со друга валута ни со друга држава. Единствено што прави е да си обезбеди Америчка поддршка за конфликтот во Јемен, но Америка им треба за Иран. Ниту Кина ниту Русија на Саудите нема да му го чуваат грбот од Иран така да џабе му е летањето, Саудиска Арабија ти е како дете немирно кое ќе вика ова сакам она сакам, и ќе размисли да избега од дома, но нема каде да оди и пак ќе се врати. Пакистан и Индија одат во спротивен правец, едните ако се со Кина другите се оппозит. Индија неможи да биди со Кина поради Тибет, а Индија последните години доста врски имаат со САД така да мислам дека намногу што може е да биде неутрална, како што впрочем и гласаа во ОН. А и Кина, досега освен во некои изјави, немаат преземено чекор за директна помош на Русија, дури напротив, забранија технологии да се извезуваат во Русија. Уште не е кристално јасна позицијата на Кина, што јас мислам дека си игра мудра политика, си тргнува од своите интереси, и да бидиш сигурен дека Кина нема да си ги уништува врските со западот за туѓи (руски) интереси.
Не е руската економија проблемот, туку извозник на енергенси е. И не тврдам дека светот и западот ќе пропаднат (иако германците си го кажаа тоа отворено, барем у блиска иднина ќе е проблем, затоа продолжуваат да купуваат од нив). Но, тука е важно да разјасниме што значи да има "толкав импакт". Ќе најдат гас, ќе најдат нафта, но по многу поскапа цена. Тоа ќе има импакт на целата индустрија, која ќе стане помалку конкурентна ценовно. Домаќинствата исто така ќе трпат дали директно на сметки дали индиректно владата ако субвенционира разликата. Како и да е, тие пари ќе си отидат. Сума сумарум, кога поскапува енергенс, ти поскапува се, економијата, индустријата и домаќинствата сите трпат. Не е така лесно да се заменат руските гас и нафта и секако тоа е многу скапо, ама евробирократите им е сеедно, не плаќаат од свој џеп, обичниот народ ќе плаќа. За другите земји што си пишал, повторно си грешка. Саудијците си бркаат работа, бизнис, прв дојде да се поклони кај Путин откоа започна ова. Пакистан веќе потпиша договори со Русија. Индија веќе потпиша. Кина веќе потпиша. Сите имаат принципиелни позиции, како што и треба да биде, за свој интерес, за разлика од јадната Европа која си пука у нога заради америте.
Планирале напад према Русија ама ги предухитриле ? И ти во ова веруваш ? Ако веруваш, тоа ти е исто како да веруваш дека војната во Ирак беше за `оружјето` на Иран за масовно уништување. Баш исто. Чекај, ти беше тој интелектуално моќниот? Вау...
Не е прашање дали јас верувам, тоа е вистината, јбг. Ако речеш абе тоа руска пропаганда не ја мења, таа е. 75.000 укрсинска војска со тешко вооружување плус нато инструктори и модерно западно оружување на 4км од Донбас сигурно не седеле на екскурзија. Бонус е лаптопот на нато со мапи, движења, стратегии, распределба на фронтови итн.
Сорос снегулка? Не другар, јас бев еден од 200-те души пред Парламент што протестираа кога го сменаа името, за разлика од многуте фб интернет патриотишта со никогашсеверна, кои му беше страв да не ги избркаат од работа кои ја добија од партија, и не излегоа на протест.

Тоа со Минск договорите, се само пусти изговори. Пред да почни војната министерот за над.работи на Украина изјави дека е подготвен да седнат со руските колеги и да им даде гаранции за минските договори.

И дали мислиш дека вистина 14.000 руски цивили биле убивани през годините а Русија ништо не правела за тоа? Изговори за војна можеш да добиеш еден милион.
Ок, извини ако не си официјална сорос снегулка.
8 години даваа гаранции еве сега еве утре ќе го спроведеме. Башка најди ги изјавите кај што викаат ќе праиме нуклеарка, ќе пиеме чај у Москва и ќе плаќаме у хривни итн. Отворено се закануваа. А и у пракса ги вооружуваа како да нема утре. Најди и клип кај што у 2016/17 Мек Кејн и Грахам со Порошенко се обраќаат пред украински војници. Имаш миљон докази дека се спремани за конфликт да предизвикаат, а не да спроведат договор.

Бројките за цивили у Донбас се од ОБСЕ. И не, не верувам на обсе, вистината е дека се многу повеќе од што викаат агентите на западот маскирани у хуманитарци.
Не е игра. Симулатор е според вистинските настани. Линкот од Јутјуб беше поставен на официјалната страна на Министерството за одбрана на Украина, уште некни кога го видов го зачував и затоа го поставив.
Ааа ок, чим мин. на украина објавило симулација, мора да било според вистинските настани. Ете заради вакви работи е тешко да се верува дека не си соросова снегулка. Па што очекуваш да објават? Ај што немаат реална снимка од настанот ама очекуваш да објават симулација како секој ден им паѓаат ко хартиени авиончиња?

Дечко, буквално објавија дека 13 души од Змијски остров херојски загинале не се предавале па уште и пред да изгинат извикале "ебете се руси". Наркоманот буквално постхумно им додели за херои. А тоа кај не биле 13, биле 82, кај не биле утепани туку се предале, па уште се јавуваат у камера како русите си ги гледаат ко свои деца, ги хранат ги појат ги лекуваат.

Така да олабај малку со западниот наратив, не ти носи предност у дебати ако не си објективен и не ги знаеш фактите.
 
Член од
6 февруари 2022
Мислења
890
Поени од реакции
3.526
Бегаат на Запад зошто знаат каде е поубав животот. Енде.
Јасно ли те е дека батка е сега втор човек во светов после Путин? :icon_lol:

RT
❗Operation End? Russia and Ukraine are prepping a plan to include a ceasefire & withdrawal of troops - Kremlin spox neither confirms nor denies
The deal is reportedly subject to the neutrality of Kiev and a reduction of the Ukrainian armed forces (FT citing sources).
Kremlin spokesperson Dmitry Peskov said it is too early to give a firm statement on the Financial Times report.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.489
Поени од реакции
22.929
Ja pak sakam Grujo da si beshe na vlast uste i kje beshe za NATO. 99% od grujoidi tuka kje si kjutea milo i temava kje beshe prazna, Severdjanija nemashe da postoi…. Z

Ako nemash pari kaj e poubavo, kaj vas ili Rusija na primer?
ako nemas pari sekako nema u monako ili u makao da ides... nitu nica nitu peking ke go vidis.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom