Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Ние, како прогресивна нација за ништо го сменивме, не знам што се мачиме и со овие јаничари, кога веќе гејците ни го начукаа, полесно е без љумфер :toe:
не бадијала власта ви купи лубриканти, лесно ќе го примите и од јаничариве и уште ќе барате

:lolzz: zakluchok ne e ista oti Bugarija poddrzala vlez vo Nato oti i taa e vo Nato i pomognala za evakuacija na “eden” Mk gragjanin vo Ukraina. Rusija ne ja saka Ukraina vo NATO oti i Rusija NE e vo Nato. I da pomogne na site pak Bg e glavna prichina zs Rusija ima tolkava poddrshka vo Mk sega. Vo Bg e ponormalno Rusija da ima poddrshka, so ogled na istorijata. Abe raka na srce slichna si e, so taa razlika shto Bg ne moze invazija da napravi inache drugoto general Putko shto go kaza so Karakachanov zaedno se dogovarale. Osmani ne e faktor moze da bide smenet, ako ja kazi vistinata deka Ruskata i Bg si se slichni politiki.

Последно уредено:
:lolzz: zakluchok ne e ista oti Bugarija poddrzala vlez vo Nato oti i taa e vo Nato i pomognala za evakuacija na “eden” Mk gragjanin vo Ukraina.
До овоj момент две семеjства Македонци преку бугарскиот конзулат во Одеса беа евакуисани и сега се добри дома. Како поминале тие што од национална гордост чекале едино македонските власти да им помогнат ти ќе кажеш. Можда ќе беше посреќен Бугарите да беа jа одбиле нивната молба да можеше слободно да плукаш дека, ете, види го каков е истичниот сосед.

I da pomogne na site pak Bg e glavna prichina zs Rusija ima tolkava poddrshka vo Mk sega.
Нема везе за кого има поддршка во македонската jавност. Тотално нерелевантно. РСМ се турка да добие почеток за преговори со ЕУ. Бугариjа и онака е земjа-членка така да не се брза нигде и гаjле ѝ е.

Osmani ne e faktor moze da bide smenet, ako ja kazi vistinata deka Ruskata i Bg si se slichni politiki.
Не е тоа Никола Димитров како стока да го исфрлат од влада. Албански кадри на високи позиции тешко се менуват. Еве газдата на Собрание например. Никоj ништо му не може.

До овоj момент две семеjства Македонци преку бугарскиот конзулат во Одеса беа евакуисани и сега се добри дома. Како поминале тие што од национална гордост чекале едино македонските власти да им помогнат ти ќе кажеш. Можда ќе беше посреќен Бугарите да беа jа одбиле нивната молба да можеше слободно да плукаш дека, ете, види го каков е истичниот сосед.

Нема везе за кого има поддршка во македонската jавност. Тотално нерелевантно. РСМ се турка да добие почеток за преговори со ЕУ. Бугариjа и онака е земjа-членка така да не се брза нигде и гаjле ѝ е.

Не е тоа Никола Димитров како стока да го исфрлат од влада. Албански кадри на високи позиции тешко се менуват. Еве газдата на Собрание например. Никоj ништо му не може.
Osmani e doktor, ne mu e mestoto MNR, sami DUI kje menat, ti da ne mislish deka kje popushtime Bg ko shto saka, kolku i da se prodadeni ne mi se veruva, premnogu se bara…

Osmani e doktor, ne mu e mestoto MNR, sami DUI kje menat, ti da ne mislish deka kje popushtime Bg ko shto saka, kolku i da se prodadeni ne mi se veruva, premnogu se bara…
како да не

Ние попуштивме за еден миљон ствари, па сега за ова се преправаме дека ни е стало...

како да не

Ние попуштивме за еден миљон ствари, па сега за ова се преправаме дека ни е стало...
Abe ako popushtat i za poslednovo, ne znam treba revolucija da ima, da gi zapalat. Ako pak si kjuti Makedoncheto, na fb e najsilno… Sepak se nadevam da najdat kompromis so Bg vo vrska so malvinstva…

Добро. Меѓутоа накраj има обврски прифатени преку договор што мора да се исполнуват како услов за зелено светло. Мислам видовме до каде стаса РСМ со тактиката на забушавање во билатерелната комисиjа и бугарофобиjата за време на Никола Димитров.

Добро. Меѓутоа накраj има обврски прифатени преку договор што мора да се исполнуват како услов за зелено светло. Мислам видовме до каде стаса РСМ со тактиката на забушавање во билатерелната комисиjа и бугарофобиjата за време на Никола Димитров.
Mislam deka ako se bara toa shto se bara nema shansi da ima soglasnost i se kje ide u kurac. Ako ostaneme na bugarsko malcinstvo vo ustavot, kje e polesno…

Mislam deka ako se bara toa shto se bara nema shansi da ima soglasnost i se kje ide u kurac. Ako ostaneme na bugarsko malcinstvo vo ustavot, kje e polesno…
Бугарско малцинство во уставот е задолжително, али недоволно. Барем така зборуват каj источниот сосед. Доколку навистина почетокот на преговорите е стратешка определба, онда македонските учебници исто мора да се менуват во согласност со достигнувањата на светската историографиjа, односно комунистичкиот приод да биде отстранет.

Бугарско малцинство во уставот е задолжително, али недоволно. Барем така зборуват каj источниот сосед. Доколку навистина почетокот на преговорите е стратешка определба, онда македонските учебници исто мора да се менуват во согласност со достигнувањата на светската историографиjа, односно комунистичкиот приод да биде отстранет.
Dostgnuvanja na svetskata istoriografija, ne me smej ziti se. Ne znam dali si Bg ili Mk, da si ziv i zdrav. Ako sakaa da ima nekoe “dostignuvanje” trebashe da ima stranski mediator a znam “ brakjava” ne sakaa. Pola rab shto gi imaat siguren sum falsifikat im se…. Edno sum siguren tie ili vie po shto ne znam shto si, ste ili se povishe Makedonci nego nie Bugari :toe: . Nie Bugari ne sme ich…
Автоматски споено мислење:

Dostgnuvanja na svetskata istoriografija, ne me smej ziti se. Ne znam dali si Bg ili Mk, da si ziv i zdrav. Ako sakaa da ima nekoe “dostignuvanje” trebashe da ima stranski mediator a znam “ brakjava” ne sakaa. Pola rab shto gi imaat siguren sum falsifikat im se…. Edno sum siguren tie ili vie po shto ne znam shto si, ste ili se povishe Makedonci nego nie Bugari :toe: . Nie Bugari ne sme ich…

Доказ дека Бугарите заостануваат дури во споредба со РСМ во борбата против криминалот. Груjо беше приморан да бега како пичка уште во 2018. Башка апсењето доаѓа за време на посета на европскиот главен обвинител Лаура Ќовеши на Софиjа одкако таа доби покана од актуелната бугарска влада. Eдноставно ситуациjата се одвива како што била планирана однапред. Така да доколку случаjот оди понатаму и добие судска разврска тоа ќе се случи со амин од Брисел што додатно значи дека ГЕРБ jа губи поддршката на ЕНП после заминувањето на Ангела Меркел.

660_df3422475978ba33be41267553dabf9a.jpg

0000310589-article2.jpg

borisov-merkel-brussels-hand-ramo.jpg

770-434-merkel-borisov.jpg

768x432.jpg

660_e7fef7aeb7fdd62d6df1d2147e767c49.jpg

1472298191.jpg

r-orig-orig-bojko-borisov-angela-merkel.jpg

Клеман Бон ,францускиот министер за надворешни работи -
,,Рано е да се зборува за пад на бугарското вето за европските преговори со Скопје,,
https://bnr.bg/horizont/post/101620...veto-za-nachaloto-na-evropregovori-sas-skopie
Toa e изјава за бугарската домашна јавност. Вистината е сосема поинаква.
Османи: Македонија во Брисел доби нова волја за датум од ЕУ

Опаа бато, а сега кој се смее?
Кај се сега сите тие кои не веруваа дека ќе успееме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom