Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Koi stranski lanci gi ima Bg vo Mk shto gi nema? Birtii ko kaufland , bila, lidl ne gi smetam.
Биртии? Не сери. РСМ е мала земjа со сиромашна популациjа. Па затоа светските ланци или тотално го избегнуват тоj непрофитабилен пазар, или со децении доцнат во споредба со Бугариjа, коjа, за среќа, ѝ обезбедува пристап до големите брендови. IKEA, Decathlon, METRO, нивниот асортман и неделни попусти, се фантазиjа за Македончето кое само каj источниот сосед може да им се радува.

Последно уредено:
Биртии? Не сери. РСМ е мала земjа со сиромашна популациjа. Па затоа светските ланци или тотално го избегнуват тоj непрофитабилен пазар, или со децении доцнат во споредба со Бугариjа, коjа, за среќа, ѝ обезбедува пристап до големите брендови. IKEA, Decathlon, METRO, нивниот асортман и неделни попусти, се фантазиjа за Македончето кое само каj источниот сосед може да им се радува.
Kaj ziveesh bate? Ziveam kaj shto gi ima tie “birtii” i ne kupuvam tamu samo Lidl ima nekoj kvalitet, za Ikea, Jusk pishav deka vredat, a drugite za hrana Mcdonalds, KFC pishav. Dekatlon markite i proizvodite se poln “shit”, Sportdepot da ama za adidas, nike, puma i ostali segde mozesh da zemish i MK ima. Metro e kako sklad cenite se poevtini i samo ako imash firma mozesh da zemash. Koj seri ja ili ti? A Bg miliarderi, gledam penzionerite bedni nivni se istepaa za masloto tamu :lolzz: , nema da se chudam da pochnat da idat Mk na maslo ekskurzii:lolzz:, ama pak nema da mozat po shto siromashtija i tamu transport treba da se plati.

Последно уредено:
Kaj ziveesh bate? Ziveam kaj shto gi ima tie “birtii” i ne kupuvam tamu samo Lidl ima nekoj kvalitet, za Ikea, Jusk pishav deka vredat, a drugite za hrana Mcdonalds, KFC pishav. Dekatlon markite i proizvodite se poln “shit”, Sportdepot da ama za adidas, nike, puma i ostali segde mozesh da zemish i MK ima. Metro e kako sklad cenite se poevtini i samo ako imash firma mozesh da zemash.
Во METRO секоj може да влегува и купува на исти цени без разлика дали се работи за обичен муштериjа или набавуваш за фирма. Уште на почеток се гледаше дека немаш поjма. Второ, не станува збор за земjата ти каде живееш, воопшто не е битно, туку за присуството на светски ланци конкретно во РСМ и БГ вака за споредба. Озгора на тоа што ако негде се продава Adidas кога нема конкуренциjа, а цените се изгор. Lidl на македонскиот пазар опериса како бугарската филијала. Тие што сакат да серат против источниот сосед да не заборават на тоа.

или со децении доцнат во споредба со Бугариjа, коjа, за среќа, ѝ обезбедува пристап до големите брендови. IKEA, Decathlon, METRO, нивниот асортман и неделни попусти,
Тоа е значењето на зборот среќа, за просечен евро-бугарски граѓанин?

Немој да мислиш дека не знам оти истата бедна призма ја имаат и некои тука.

Lidl на македонскиот пазар опериса како бугарската филијала. Тие што сакат да серат против источниот сосед да не заборават на тоа.
:pos:

Може да ставиме споменик на Бојко Борисов заради ова. Вие изберете дали во Скопје или Охрид.

Искрено qr не не боли дали имало мекдоналс, икеа или рандом маркети како лидл и метро. Попрво би пазарел во домашни маркети како кам, жито итн домашни брендови за храна отколку мекдоналс или рандом погон за мебел наш тука отколку икеа. Ама тебе толку ти фаќа црпката, од бугарче памет не очекувај

:pos:

Може да ставиме споменик на Бојко Борисов заради ова. Вие изберете дали во Скопје или Охрид.
Како што идат работите на Албанци споменици ќе подигате. Веќе се има стекнато искуство во таа област. Што мислиш ти?
Автоматски споено мислење:

Искрено qr не не боли дали имало мекдоналс, икеа или рандом маркети како лидл и метро. Попрво би пазарел во домашни маркети како кам, жито итн домашни брендови за храна отколку мекдоналс или рандом погон за мебел наш тука отколку икеа
Би се сложил доколку Македонците не ги посетуваа тие ланци кога се во Бугариjа.

Како што идат работите на Албанци споменици ќе подигате. Веќе се има стекнато искуство во таа област. Што мислиш ти?

Abe ako zivejs u Mk,
Во METRO секоj може да влегува и купува на исти цени без разлика дали се работи за обичен муштериjа или набавуваш за фирма. Уште на почеток се гледаше дека немаш поjма. Второ, не станува збор за земjата ти каде живееш, воопшто не е битно, туку за присуството на светски ланци конкретно во РСМ и БГ вака за споредба. Озгора на тоа што ако негде се продава Adidas кога нема конкуренциjа, а цените се изгор. Lidl на македонскиот пазар опериса како бугарската филијала. Тие што сакат да серат против источниот сосед да не заборават на тоа.
Sekoj moze da vleguva ama ako pazaruva treba da ima firma, vrska nemash shto zborish i ti. Nekoj Bugarin da kaze tuka vo forumov, ti ne znam shto si a i ti ne znaesh shto si shto e uste polosho. Cenite ako se izgor Adidas ne zemaj, porachaj si od internet ili ne znam od kade kaj shto se poevtini, ako ne mozesh da si gi dozvolish. Lidl operiral kako bugarska filijala. Parite shto gi zarabotuva Lidl Germanija odat, ne Bg ili Mk. BTW ne znaev deka otvorile kaj nas…

Искрено qr не не боли дали имало мекдоналс, икеа или рандом маркети како лидл и метро. Попрво би пазарел во домашни маркети како кам, жито итн домашни брендови за храна отколку мекдоналс или рандом погон за мебел наш тука отколку икеа. Ама тебе толку ти фаќа црпката, од бугарче памет не очекувај
Koj znae shto e Indijanec najverojatno :toe:

Ami tie pola vo klipcheto kaufland se Makedonci, so ispran mozok bugarizirani. Taka da se soglasuvam so tebe da znaesh :toe:

Шо знам, ти рече - за среќа имаме Лидл, ИКЕА...
Реков дека е среќа за македонските потрошувачи што ги има во Бугариjа. Jас во IKEA не можам да наброjам колку школски и комшии имам носено. Посебно каj женската популациjа секогаш се гледа возбуда.
Lidl operiral kako bugarska filijala. Parite shto gi zarabotuva Lidl Germanija odat, ne Bg ili Mk.
Па така опериса. Зар не? Инаку полн е Lidl со бугарски производи, а даноците што ги плаќа влегуват во буџетот на земjата.

„Има стотици и стотици документи и книги кадешто оние кои потекнувале од овие простори не користеле други имиња туку го користеле името Македонец. Тоа јасно се гледа од официјалните документи кои тие ги добивале во некои земји каде доаѓале, како на пример Хабзбуршката монархија и во Руското царство, каде покрај името на лицето стои и Македонија како место од каде тоа лице доаѓало. Па така, во 19 век, кога се појавуваат преродбениците, тие неслучајно го избрале името Македонија и Македонци, бидејќи тоа име не паднало од небо или некој им наредил така да се нарекуваат, напротив , тие останале на она што го наследиле од своите предци “, вели Светозаревиќ.

Ние, како прогресивна нација за ништо го сменивме, не знам што се мачиме и со овие јаничари, кога веќе гејците ни го начукаа, полесно е без љумфер :toe:

Реков дека е среќа за македонските потрошувачи што ги има во Бугариjа. Jас во IKEA не можам да наброjам колку школски и комшии имам носено. Посебно каj женската популациjа секогаш се гледа возбуда.

Па така опериса. Зар не? Инаку полн е Lidl со бугарски производи, а даноците што ги плаќа влегуват во буџетот на земjата.
Danoci plakjaat site supermarketi, dali e Lidl, Midl i koj i da e drug. Ne kaza od kaj si barem da znam so kogo vodam muabet.Po shto vaka so duh mi e kako da zboram

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom