Овие се добри нацисти, хуманитарци.
Ако имаш приметено, после секоја вест за убиени украинци - цивили или војска, дополнуваат дека биле азовци и фашисти како декор на постот, да си имаат мирна совест.
Нешто неминовно е дека кога ќе дојде до пад на моменталната власт во Русија, путин ќе биде гонет за еден од најголемите злостори во 21ви век.
Јас знам дека задачата ви е да релативизирате и оправдувате нео нацисти со другар ти ама само се брукате. Што е убаво вака кога се местите на пенал. Ги отворивте со другар ти линковиве да ги прочитате? Што би му значело ова "is an unregistered", баш ме интересира? "The group dissappeared by 1990s..." што треба да значи ова? Русија не им дозволува да се регистрираат. Ајде сега јасно, со имиња и презимиња, позиција, делување, закони, постапки, со факти докажи какво влијание имаат нео-наци групите во Русија или било која друга земја. Јас бар во неколку наврати во последниве 10 дена напишав постови, само од 2014-та навака, имиња и презимина на нео-нацисти кои биле на највисоките државни позиции во Украина. Нивно делување, официјални изјави, закони кои ги донеле, јавна поддржка која ја давале, нацистички маршеви финансирани од локалните власти, државата организира изложба во чест на колаборантите на Хитлер, каде за национален херој е прогласен украинскиот Хитлер, Степан Бандера. Каде во Европа група оформена од Азов, по име Народна патрола (не ми текнува точно на името) оформена во 2018-та, која ги тероризира ромите пред се и други невладини организации, пред се ЛГБТ (значи не руси) и има еден тон пријави и поплаки, а полицијата не реагира, државата ги назначува за официјални набљудувачи на изборите во 2019-та? Во која држава во Европа, официјален дел он националната гарда ти е батаљон кој е отворено нацистички, кој на унифорните има нацистички симболи? Каќи ми каде во Европа, во 21-ви век, се ниси закон со кој се забранува јазик друри и во кафичи и продавници?
Пак ќе напоменам, ко во секој пост до сега, овие нео-наци групи, се тешко малцинство по бројност во споредба со обичните украинци, ама се на битни позиции и имаат политичка моќ. Пред се имаат големо влијание и се на позиции во министерствата за внатрешни работи и одбрана.
Повели, со имиња и презимиња, факти, делувања, закони, докажи дека во Русија или било која друга европска земја, освен Украина, нео-нацистички групи имаат политичко и општествено влијание, се власт или на вискои државни позиции.
Зар стварно мислиш дека САД, Русија, Британија, Германија, Франција, Кина, ќе одговараат за неправдите и злосторствата што ги нанеле на помали народи?